- Všechny nálepky, které se připevňují na zeleninu, jsou jedlé a při požití zcela bezpečné. Totéž platí pro lepidlo, ke kterému jsou připojeny.
- Pokud se hroznová semena zahřívají v mikrovlnné troubě, dojde k malé explozi. Toto je kvůli skutečnosti, že hroznová semena jsou zapečetěna a molekuly uvnitř nich pod působením tepla začnou se pohybovat rychle, expandovat kapalinu.
- Lidé, kteří nedávno jedli banány, přitahují komáry. I když tuto skutečnost opakovaně potvrdili odborníci, nenašli přesné vysvětlení. Možná je to kvůli tomu, že banány obsahují hodně draslíku.
- Pokud uchováváte med v zapečetěném obalu, nesmí se velmi dlouho znehodnocovat. A to vše díky této užitečné sladkosti spíše vysoké kyselosti, která neumožňuje množení škodlivých bakterií v medu.
- Kokosová voda může být použita jako fyziologický roztok. Tato skutečnost by však neměla být zneužívána a používána pouze v extrémních případech. Například, kokosová voda byla užitá na lékařské účely během druhé světové války.
- Česnek obsahuje poměrně mnoho cukru - dokonce více než v mrkvi.Necítíme však sladkost česneku, protože obsahuje esenciální oleje.
- Carmine je jedno z nejoblíbenějších potravinářských barviv v červené barvě. Podivné, jak to může být, je vyrobeno ze sušeného hmyzu s přídavkem kamence, který vysráží červenou hliníkovou sůl.
- Někteří tvrdí, že mořská sůl je mnohem užitečnější než běžná sůl. Tento názor je chybný, protože oba typy solí mají naprosto identické složení.
- Ti, kteří jsou dobře obeznámeni s chemií, vědí, že diamanty jsou vyrobeny z uhlíku pod vysokým tlakem. Využívajíce skutečnosti, že uhlík se nachází v mnoha potravinách, vědci vytvořili diamant z arašídového másla.
- Jahoda je ořech a ta část, kterou jsme nazývali bobulí, je vlastně rozlehlá nádoba.
Některé z těchto skutečností se zdají být jednoduše nereálné, ale všechny byly oficiálně potvrzeny vědci, a proto jsou naprosto spolehlivé. Zapamatujte si je a podělte se s přáteli o jejich překvapení.