10 salátů na Nový rok 2019 s kuřecím masem

Silvestr - nejen překvapení, atmosférické dekorace, brilantní grunty vánoční strom, kolem kterého se děti otáčí a koťata třít, ale také elegantní množství slavnostního stolu. Je jasné, že se očekává horký svačinek, láhve šampaňského, povinné mandarinky, bez nich - nikde. Ale hlavní dekorace na novoroční stůl byla vždy a bude saláty. A čím více z nich, tím krásnější stůl, a jedlíci jsou uspokojující. Hlavní je rychlé a správné vaření pokrmů, ozdobení a servírování v čase.

„Anthill“ s kuřecím masem a smaženou slámou

Nasycený, chutný salát s originální křupavou a mimořádnou porcí. Vypadá vzdušně, chutná kořeněně a dává dětem, které se okamžitě zamilují do svého vrcholu, zvláštní radost.

Složky:

  • sýry (měkké, s výhodou ne suché) - 150 g;
  • středně velké husté rajče (můžete si vzít červené nebo žluté) - 1 ks;
  • zelenina (nejlépe nerafinovaná - s vůní)olej - 3 lžíce;
  • čerstvá okurka - 1 ks;
  • česnek - 2 malé hřebíček;
  • majonéza (nejlépe olivová) - 2 lžíce. (nebuďte horliví se špičkou);
  • kuřecí řízek - 400 g;
  • brambory surové (ne malé) - 2 ks;
  • sůl.
Viz také
Salát selata pro nový rok 2019

Lze si představit novoroční stůl bez lahůdek ? Chcete-li potěšit symbolem roku, musíte pečlivě zvážit ...

Jak vařit:

Promyté filé se vaří a ochladí se. Řez na libovolné kostky nebo brčka - cokoliv chcete. Nalijte do hluboké mísy.

Tip!

Vařte vodu lépe poté, co maso vaří a vaří asi pět minut. Bude to šťavnatější.

Okurky vyprané ve studené vodě, bez oříznutí kůže, sekání julienne a přidávání do masa.

Odřízněte pružné rajče na desce na kostky (není nutné broušení, spíše naopak). Poslat misce.

Česnek nebo stlačit, aby se šťáva, a pak sekat, nebo přeskočit přes lis a nalít na ostatní složky.

Sýr nakrájejte na hrubé žebro a kombinujte s hmotou v misce.

Položte majonézu a lehce sůl nahoře.

Míchejte všechny přísady. Upravte slanost.

Nasuňte na servírovací desku.

Oloupané brambory otočte nožem nebo v kuchyňském robotu na brčka.

Opláchněte studenou tekoucí vodou. Položte na malou desku neboubrousek (ne fleecy) na vlhkost skla.

Nalijte olej do pánve a bramborovou slámu smažte, dokud nebude zlatavá, ne hnědá. Ochlaďte.

Hranolky dejte v náhodném pořadí na horní část salátové cívky několik minut před podáváním.

Roztrhávat nebo řezat zelené, zdobit "mraveniště" s "lesní mech". Takže jídlo bude hrát estetický kontrast - zelený až zlatý. Atmosférický!

"Edelweiss" s hráškem a korejskou mrkví

Světlý univerzální salát s dobrou kombinací chuti a cenově dostupným potravinářským setem. Takové jídlo nejen ozdobí slavnostní menu, ale stane se také oblíbeným domácím jídlem.

Složky:

  • tvrdý sýr (bílý nebo žlutý) - 50-70 g;
  • vejce natvrdo - 1 ks;
  • kuřecí prsa (filé) - 50-70 g;
  • konzervovaný zelený hrášek - 2 polévkové lžíce.
  • Korejská mrkev - 30 g;
  • majonéza (salát nebo na křepelčí vejce) - 1 polévková lžíce;
  • sůl;
  • mletý černý pepř.

Jak vařit:

Sýr nakrájejte na hrubou stranu struhadla.

Oloupejte a strouhejte vejce.

Důležité!

Před vařením musí být vejce vyloženo z chladničky a zahříváno nejméně půl hodiny při pokojové teplotě a do vody by měla být vhozena špetka soli - nebude prasknout.

Bílé kuřecí maso nakrájejte krátkými proužky nebo dokonce slámou na malé proužky.

Napětí konzervovaného hrachu. VýhodnějšíUdělej to na skimmeru.

Řezy korejské mrkve nakrájejte na polovinu nebo na tři kusy.

Kombinujte všechny připravené složky v hluboké nádobě.

Přidejte zakoupenou nebo domácí majonézu.

Míchejte. V případě potřeby ochutnejte pokrm solí a pepřem.

Uvedení hlávkového salátu do podlouhlé nebo hluboké desky - která je spíše podobná? Vrchol se snítkou kudrnaté nebo pravidelné petrželky. Dokonce i bez zeleně bude báječná chuť „Edelweiss“ dlouho vzpomínat a bude vážně vážena.

Vynikající francouzský milenec

Není známo, co francouzská Mademoiselle poprvé připravila tento salát, ale byla to skutečnost, že byla kulinářským znalcem. Tenký závoj jídla fascinuje, nasycení - zaujme, neobvyklá textura - lahůdky, stav krmiva - převrátí se. Hosté ocení lyricky oranžové a oříškové tóny vydatného občerstvení.

Složky:

  • vařené kuřecí nebo kuřecí filé - 200 g;
  • cibule cibule (malý) - 1 ks;
  • ocet (jablko, hroznový nebo stůl 6-9%) - 50 ml;
  • voda (destilovaná, rozmrazená nebo přefiltrovaná) - 50 ml;
  • vařená mrkev (střední) - 1 ks;
  • tvrdý ořech nebo smetanový sýr - 80 g;
  • oloupaná jádra ořechů - 80 g;
  • rozinky (bez semen - žlutá) - 80 g;
  • majonéza (zakoupená nebo domácí) - 1 polévková lžíce;
  • oranžová;
  • sůl;
  • mletý pepř;
  • Větvička zeleně.
Přečtěte si také
Salát, který hosté během několika vteřin smetou ze stolu

Salát s krekry jen na obvyklou večeři. Předkrm se dokonale vejde do prázdninového menu.

Jak vařit:

Cibuli očistíme, omyjeme a mírně osušíme látkou (bavlna, hladká a hustá) ubrouskem do půlkroužků (lze ji znovu rozřezat tak, aby byl salát esteticky příjemný).

Umístěte cibuli a prkno do smaltu nebo skleněné nádoby, promíchejte vodu, sůl, koření, ocet a nalijte na něj. Marinujte čtvrt hodiny.

Připravte první salátovou sůl - zbavte vařené filety z kostí a chrupavky a rozřezejte na libovolné kousky.

Cibuli vyprázdněte a položte ji na maso - ne na hromadu, ale hromadně, aby pokryla celou plochu.

Maso s cibulovou vrstvou potřené (tenkou) majonézou. Dušené rozinky ve vroucí vodě. Napětí vody. Opláchněte. Dejte na vrchol majonézy "polštář".

Rošt na mřížce roštu a oloupané mřížky na jemné straně struhadla a položte na vršek rozinky.

Majonéza "nakreslit" řídké pletivo.

Otřete sýr tak, aby se změnil na jemné kousky, a dejte ho na vrstvu majonézy.

Mleté ořechy v malty nebo mísiči (jako volitelné vybavení - mlýnek na kávu, pokud není k dispozici kuchyňský robot). Hladké na vršku vrstvy sýra.

Loupaná, bílá horní žíla a oranžová dřeň (pouze. \ Tpolovinu nebo třetinu ovoce, je-li velmi velká, nakrájíme na velké kostky a snažíme se, aby se laloky neposunovaly. Jsou to svatební akord salátu. Dejte je do srdce misky.

Poslední ozdobnou poznámkou jsou zelené větvičky. Je lepší si ho vyzvednout ručně, ale můžete ho také rozřezat na 2-3 kousky a dát na vrchol citrusů.

Salát ve stylu buržoazní Provence je lepší sloužit na stole v průhledném misce - pokrm mimořádné elegance, člověk chce nejen jíst, ale také rozjímat, užívat si různých barev vrstev.

„Milovaný manžel“

Opravdu maskulinní jídlo s pikantní paletou uzeného česneku bude středobodem silvestrovské slavnosti. Připravte si letáky s výtiskem receptu - přítelkyně, ženská polovina příbuzných, kteří přišli na návštěvu, bude určitě chtít připravit stejnou lahůdku pro své milované syny a jiné manžely doma.

Složky:

  • uzené libové kuřecí filety (můžete použít i jiné části kuřecího masa, ale preferujeme bílé maso) - 300 g;
  • žampiony (lišky, ceps, ústřice) - 300 g;
  • kuřecí (velká) vejce - 2 ks;
  • tavený sýr - 180 g;
  • majonéza - 4 (může být nahoře) st.l;
  • cibule (cibule nebo salát bílá) - 1-2 ks;
  • rajče (velké a dužnaté) - 1 ks;
  • česnek (velký) 2-3 stroužky;
  • rostlinný olej (slunečnicový a olivový nebo kukuřičný) - 3 tbsp;
  • sůl.

Jak vařit:

Cibuli nakrájejte co nejmenší. Nalijte olej do pánve. Zahřát. Pour cibule sklizeň. Fry tak, že se stane transparentní zlatou, ale ne hnědou - jinak budete muset opakovat opékání znovu.

Oříznuté a oloupané houby nakrájejte na tenké plátky a nalijte je do cibule s cibulí. Smažte ne déle než 5 minut - mělo by být voňavé a šťavnaté a ne rozmazané.

Důležité!

5 minut je doba vaření surových žampionů. Pokud se místo toho používají bílé houby nebo lišky, je třeba je nejprve vařit, v pohodě (aby se usnadnilo sekání), a teprve pak smažit.

Připravte lití: vejce nebo drcte vidličkou přímo na talíři. Sýr přeskočit přes velký struhadlo. Rozdrcené loupané stroužky česneku s lisem česneku nebo rozdrcené malty a paličkou (na přání - jemně nasekané ostrým nožem namočeným ve vodě). Tuto hmotu smíchejte s majonézou.

V misce, která bude stát na stole (ze skla - hluboko), položte první salátovou vrstvu - houby s cibulí (je lepší to udělat v upevňovací formě). Na vrcholu - omáčka z vaječného sýra. Tloušťka vrstev je proporcionální.

Uzené filety (pokud chcete - s kůží, ne - musíte odstranit) jemně nakrájejte a položte druhou vrstvu. Omáčka (méně než v první řadě) - nahoře.

Nakrájejte rajče na polovinu a nakrájejte každý lalůček na plátky, čímž ovoce rozsekátetak nekvasí. Nalijte vrstvu rajče na sýrovou omáčku. Na vrcholu cibule zelené peří pro odpovídající brutální doprovod.

Nasajte do ledničky vydatnou lahůdku, podávejte na stůl a vydejte se na vydatnou hostinu. Glee belly zaručeně!

„Riddle for guests“

Až donedávna nepřipouštějte, jaká tajná složka je přidána k tomuto výživnému a pikantnímu salátu. Nikdo to nevyřeší, ale každý se bude snažit doplnit a zpívat chvályhodné pochvaly k talentům vaření hostesky.

Složení:

  • vařené kuřecí nebo kuřecí maso - 300 g;
  • syrová vejce (velká, můžete i kachna) - 3 ks;
  • cibulovitá hlava - 1 ks;
  • konzervovaná (zrnitá) kukuřice - 200 g;
  • rafinovaný olej (slunečnicový olej) - 3 lžíce;
  • majonéza - 4 lžíce;
  • svazek čerstvého kopru - 20 g;
  • sůl;
  • stroužek česneku.

Jak vařit:

Pomocí šlehače nebo míchačky porazte tři vejce - ne až načechranou pěnu, ale až do homogenní, mírně bublinkové textury.

Fry tři tenké omelety palačinky na vyhřívané (s již syčícím máslem) pánev. Ochlaďte. Řezané nudle.

Cibule se rozemele. Pneumatiku, dokud zlatá (ostré hnědé kůry nebude fungovat). Vložte do nádoby (sítko je zcela vhodné) k vypuštění přebytečného oleje, ochlaďte ho.

Maso (s odstraněnou kůží) rozdrcíme - libovolné, ale ne zvláště velké.

V hlubokém talíři, aby bylo snadné a snadné míchat, kombinujte kuře, cibuli, kukuřici (vypuštěnou z marinády), sekaný (netlačený) česnek, nakrájený kopr, palačinkové nudle.

Přidejte majonézovou zálivku (můžete ji smíchat s nízkotučnou zakysanou smetanou, aby se stala měkčí). Míchej.

Doplňkový požadavek - čipky okurky (použijte pouze zelenou okurku). Salát se bude třpyt čerstvostí a bude ještě více vonný a neobvyklejší.

Dekor čárového kódu - načechraný větvička kopru. Světové občerstvení je připraveno!

Předkrm z ananasu - sýr - kuřecí předkrm

Velkorysý, luxusní královský pokrm s chic chutí a harmonickou strukturou. Listy na „hurá!“ Dokonce i mezi těmi, kteří se rozhodli sedět na dietě. Je velmi těžké odolat své bohaté kráse.

Složky:

  • kuřecí řízek (bez kůže) - 0,5 kg;
  • tvrdý sýr (klasický - „ruský“) - 150 g;
  • majonéza - 4 lžíce;
  • konzervy (jak v kroužcích, tak v řezech) ananasy - 300 g;
  • konzervované žampiony - 230 g;
  • cibule cibule - 1 ks;
  • vařená vejce (velká nebo střední) - 2 ks, pokud jsou malé - 3 ks;
  • slunečnicový (lépe rafinovaný) olej - 3-4 tbsp.

Jak vařit:

Opečte cibuli v prskajícím oleji, změňte barvu - přidejte drcené houby (v kostkách nebo plátky uniformy).

Vypusťte sirupAnanasy a nakrájejte je na stravitelné kousky (tak, aby nejen sladké ovoce) bylo umístěno do lžíce.

Sýr jemně (aby se nerozpadl) na roštu na hrubém struhadle.

Oloupejte vejce a nakrájejte analogicky se sýrem.

Nakrájíme bílé vařené a chlazené maso tak, aby kusy byly v souladu s ostatními složkami.

Potřete hlubokou mísu nebo pánev lepící fólií. Začněte pokládku vrstev. Jde o to, že jsou zpočátku vyloženy vzhůru nohama. Výchozí úroveň je směs cibule-houby (je žádoucí zajistit nejprve odtok olejového přebytku).

Na salátový „základ“ rozprostřete tenkou síť majonézové omáčky. Tankování je na každé vrstvě, kromě ananasu.

Poté rozložte sýr, rozřezané vejce, ananasy a - „střechu“ - kuře.

Nahoře na misku položte talíř, ve kterém se jídlo ukáže na stole. Pevně ​​jej zatlačte a nádobu otočte. Film zůstane v blanku a před hosty bude potěšení z očí a chuťových pohárků - voňavý salát s houbovým tipem. Podvádění!

Směs kuřat a ananasu s houbami - buržoazní

Rychlé občerstvení. Zároveň pikantní a přitažlivě laskavá radost pro gurmány, kteří si váží harmonického extravagance. Jen vaření - rychlé a chutné jídlo.

Složky:

  • kuře (filé) - 200 g;
  • konzervovaný ananas - 150 g;
  • lesní houby nebo žampiony - 120 g;
  • bílá nebo cibule cibule (malá, může být střední) - 1 ks;
  • vejce - 3 ks;
  • sýry (s výhodou pevné odrůdy) - 100 g;
  • majonéza - podle chuti;
  • rostlinný olej (je lepší brát nerafinovaný nebo deodorizovaný);
  • hrách - 3 ks;
  • bobkový list země (můžete celé, pokud nenajdete správné koření) - špetka.

Jak vařit:

Promyté filety vložte na pánvi se studenou vodou. Vařte - odstraňte hluk. Po 5-10 minutách přidejte sůl, vavřín s pepřem. Kryt s víkem. Vařte a ochlaďte (vývar lze použít pro první kurzy - neodkapávejte).

Cibule, nakrájíme na malé kostky, hodíme na pánvi s máslem. Pustit. Přidejte houby a smažte, dokud nebudou oba polotovary zlaté.

Na stejném (velkém) boku struhadla nastrouhejte sýr a vejce.

Pečený chlazený filet (s odstraněnou chrupavkou a kůží) náhodně rozsekaný, avšak ne příliš velký.

Na rovnou desku nastavte tvar a položte dobrou vrstvu masa. Namažte základ salátu majonézou (obecně je nutné ochucovat každou omáčku omáčkou). Důsledně (bez zapomenutí na oblékání) dejte ananasy, houby, vejce, sýr.

Obohaťte předkrm o rozptyl zelení. Hodinu nebo dvě jsme dali (více je možné, méně je nežádoucí) v chladničce. Udělal si přátele a namočil, otevře se a dobývá první lžíci.

Tip!

Pokud neexistuje žádná forma nebo jste vždy líní pokaždéVrstvy namažte - všechny složky promíchejte. Chuť tohoto se neztratí. Vyhraje čas strávený vaření.

Výživná jednoduchost - „nová“

Perfektní kombinace sytosti, krásy, bohatství a dostupnosti: jak přípravy, tak nákupu potřebných komponent. Nepřekonatelná chuť, nejasně připomínající potěšení z bezstarostného dětství a zároveň jemná moderní chuť.

Složky:

  • vařené kuře (některá jeho část, pouze bez tuku a kůže) - 300 g;
  • kukuřice - 1 plechovka;
  • čerstvé (středně velké) okurky - 2 ks;
  • vejce - 3 ks;
  • krabí tyčinky - 180 g;
  • majonézu;
  • sůl;
  • větvička petrželky.

Snack preferuje vrstvený displej s odnímatelným upevňovacím kroužkem v porci salátové mísy nebo zmrzlinové misky. Pokud ale taková možnost neexistuje, je naprosto možné, aby se spolu s obyčejnou velkou salátovou mísou.

Jak vařit:

Nakrájejte kuře po vaření, nakrájejte na kousky a položte vrstvu na dno nádobí, ve kterém se má jídlo podávat. Nahoře - stěrka majonéza.

Čerstvě umyté okurky, bez loupání, rozřezané na ne hrubé a krátké slámky. Nalijte skromnou omáčkovou vrstvu.

Vložte krabí tyčinky do plátků nebo kostek (v závislosti na tvaru) ve třetí vrstvě. A naplňte to obvazem.

Po růžové-bílé vrstvě jde žlutě kukuřice. Mělo by se nalít pofiltrační sirup. A taky tady, palivová vrstva.

Oloupejte vařená vejce, oloupejte, rošt (lépe hrubé), položte na horní část všech složek a naneste stuhu s cik-cak majonézou.

Odstraňte upevňovací prvky a nastavte na stůl. Vícebarevná pochoutka zemře i s množstvím horkých a slaných jídel.

Pikantní alternativa k „kožichu“ s „Olivierem“

Nalezení pro začátečnické hostesky a ty s časovým tlakem na vaření. Připraven bez problémů a nekonečné meltesheniya. Bezvadná chuť, elegantní vzhled, minimum výrobků. Pevné kladné.

Složky:

  • vařené kuřecí maso nebo kuřecí maso v solené vodě - 100 g;
  • čerstvá okurka;
  • slepičí vejce: malá - 2 ks; velký - 1 ks;
  • tvrdý (možná nažloutlý "ruský", jemný "parmazán", plast "čedar") sýr - 50 g;
  • hrách (z plechovky) - 1-2 lžíce l.;
  • vařené brambory - 1 ks;
  • majonéza (salát, olivový) - 1-2 lžíce l.;
  • pár zelených.

Jak vařit:

Nakrájejte kuře hrubě (bílé maso je volitelnou podmínkou, hlavní věc je, že v něm není žádná žilka a chrupavka).

Okurku nakrájejte na plátky (zcela libovolné).

Loupaná vařená vejce by měla být třena nebo kaše s vidličkou, ale ne do kaše, ale ve velkých pásech.

Uvolněte brambory z kůry a roštu. Se sýrem udělejte totéž.

Napětí hrachu.

A teď tvoří salát "mince" ve vrstvách, přímo v misce, střídavě mazání omáčkou:

  1. Sýr.
  2. Hrách.
  3. Vejce.
  4. Okurka.
  5. Brambory.
  6. Maso.

Zakryjte top majonézou. Každý bude ohromen lahodnou chutí.

Poradenství!

Aby bylo vše pěkné a krásné, je lepší použít upevňovací formu instalovanou v salátové misce, nebo provést „výměnu nádobí“: zakryjte hluboké pokrmy lepící fólií a rozprostřete kuličky v opačném pořadí. Pomocníka přikryjte deskou, zatlačte palcem a ukazováčkem podél okraje, otočte jej.

Pocta panovníkovi roku - „Prase v zahradě“

Aktuální předkrm pro splnění nového roku. V něm vše, co čínské hryundel miluje: originalita, rozmanitost chutí, stručnost, kreativní jednoduchost.

Složky:

  • vařené brambory (neloupané) - 1 ks;
  • tvrdý sýr ("Gouda", "Edam", "Ementál" nebo nativní a "ruský") - 70 g;
  • konzervovaná kukuřice - 2-3 lžíce;
  • uzená kuřecí řízek - 70 g;
  • zelený celý konzervovaný hrášek - 2-3 lžíce;
  • majonéza (zakysaná smetana, nízkokalorické);
  • vařená velká vejce.

Jak vařit:

Brambory (již loupané) a strouhaný sýr (na hrubé straně).

Vyjměte skořápku z vajíčka a rozřežte dřeň na pásy (nesekejte). Kuřecí rozpadatidentické řezy.

Hrach a kukuřice (cedník, síto, skimmer - na pomoc).

Ve středu ploché a široké desky položte misku /omáčku s majonézou.

Každá složka rozkládá odvětví - kolem čerpací stanice (nemíchejte!), Jako schématická květina nebo mozaika.

Chcete-li ozdobit (což je volitelné, ale stále krásné) každý „okvětní lístek“ malou ratolestí zelené petrželky nebo kopru.

Salát je tak dobrý, že každý z jeho prvků zpívá sólo, a jen na stole - pro všechny - obvaz se přidává a míchá s barevnými řadami, kombinuje je do jediného chuťového sboru. Neobvyklé jídlo - mimořádná porce.

Všechny možnosti výběru salátů - harmonická chuť ó. Udělejte si odrůdu v ​​menu holiday menu a získejte slávu nejkreativnějšího kulinářského specialisty, schopného zorganizovat magickou hostinu.