11 tajemství vaření

Samozřejmě, každá hosteska v arzenálu má mnoho kulinářských triků, které značně zjednodušují proces vaření. Ale existují tajemství, že pouze kuchaři mají nejlepší restaurace na světě. Samozřejmě je nemožné rozpoznat, ale v tomto článku můžete také najít některé užitečné tipy, které zjednoduší a urychlí přípravu jídla.

Jak usnadnit vaření pomocí užitečných tipů

  • Mnoho lidí neví, že obyčejná kostka ledu pomůže rychle se zbavit přebytečného tuku v misce. Stačí ji zabalit do ubrousku a podržet na povrchu misky. Led tak přitáhne veškerý tuk a absorbuje jeho ubrousek.

  • Často se stává, že když se peče v mikrovlnné troubě zahřeje, stává se příliš suchým. Chcete-li se vyrovnat s tímto problémem pomůže obyčejné sklenici vody, která musí být umístěna spolu s pečivem v mikrovlnné troubě.

  • Při vaření bohužel ne všechny výrobky mají příjemnou vůni. Chcete-li se vyrovnat s „vůní“ česneku nebo například ryb, musíte si otřít ruce a povrch prkénku plátkem citronu a poté opláchnout pod horkou vodou. Nebudou žádné stopy pachu.

  • Pokud se listy petrželky nebo fenyklu začaly vadnout, sklenice vody s octem jim pomůže znovu oživit (ocet potřebuje dost). Musíte jen dát spoustu do vody, a zelení bude "kvést" znovu.
  • Další užitečný tip, který souvisí se zelení. Pokud jsou zeleniny často používány v salátech nebo polévkách,Můžete si ji připravit předem na jídlo. K tomu, řezané zelené a dát do ledové formy, pak zalijeme olivovým olejem. Takové kostky mohou být bezpečně používány jak v chladných, tak teplých pokrmech.

  • Pokud by na ruce nebyla majonéza, je zcela možné ji nahradit zakysanou smetanou, která byla předtím přidána ke strouhanému žloutku a lžičce hořčice.
  • Aby byly hamburgery měkké a šťavnaté, měly by být po smažení umístěny na několik minut do trouby.

  • Dřevěné náčiní se velmi dobře používá, ale má nepříjemnou schopnost hromadit nepříjemné pachy. Chcete-li vrátit strom do jeho původní podoby a stavu, musíte nalít vroucí vodu na takové nádobí, a pak je přirozeně na slunci.

  • Sýr je pro mnoho oblíbené přísady v nádobí, ale někdy může být velmi obtížné rošt. Pak stačí, když na 20-30 minut vložíte do mrazáku kus sýra. Třecí sýr tak bude mnohem snazší a navíc se bude ještě drobivější.

  • Mnohé ženy v domácnosti vědí, že při vaření masa ho musíte naplnit vodou. Ale je tu malý trik: pro tuto potřebu potřebujete jen teplou vodu nebo vývar, jinak bude studená voda velmi tvrdá.

  • Je nezbytné stanovit pravidlo, aby se neřezaly všechny výrobky na jednom prkně. Pak vzhled desky vydrží déle a nebude zdrojem nepříjemných pachů.

kulinářské triky jsou jistě užitečné pro každou začínající milenku, ale možná je něco, co se může učit od zkušenější generace.