12 jídel ve stejnou dobu po dobu 3 hodin - krmte snadno a chutně celé rodině

Při vaření potřebujete vyvážit chutné a zdravé. Přál bych si, aby příprava jídla netrvala dlouho. Výrobky nebyly drahé, což je důležité. A nestojí každý den v kuchyni. To je možné. Potřebujeme udělat vyvážené menu pro celou rodinu na týden a vařit dvakrát týdně.

Připravené pokrmy jsou zmrazeny v plastových nádobách na potraviny. Pak se před použitím stačí zahřát. Při sestavování menu je třeba vzít v úvahu pravidla vyvážené stravy.

Odborníci na výživu věnují pozornost

.
  1. Základem výživy by měla být zelenina, ovoce, obilí, maso, ryby, koření, mléčné výrobky
  2. .
  3. Jíst biopotraviny.
  4. Doplňte saláty máslem, mezi jídly si dejte 3 hodiny přestávku, aby bylo jídlo stravitelné.
  5. V sezónních potravinách více živin.
  6. Nezapomeňte pít svůj denní příjem vody.

Tip!

Při sestavování menu je třeba vzít v úvahu vkus celé rodiny a vybrat si jídlo, které je snadné a rychlé. A také jídla, která mohou být vařena současně: jedna je pečená v troubě, jiné jsou vařeny na sporáku. Šetří čas.

Základem jsou tradiční pokrmy, které má každý rád. Pokud se rodina dětí, měli byste vařit chutné pro ně. Každá paní je obeznámenatyto recepty.

Vzorové týdenní menu pro rodinu tří až dvanácti jídel

  1. Červený boršč na hovězí vývar se zakysanou smetanou.
  2. Zelný salát s kukuřicí, mrkví a cibulí.
  3. Bramborová kaše s karbanátky a hráškem.
  4. Pohanková kaše s hovězím gulášem + salátem.
  5. Smažená kuřecí rýže.
  6. Smažené ryby s dušenou vařenou mrkví.
  7. Omeleta s houbami a cibulí.
  8. Charlotte.
  9. Tvarohové koláče nebo palačinky s tvarohem a medem + mlékem.
  10. Soubor jablek a rozinek.
  11. Dušené zelí s vepřovým masem.
  12. Makaróny se sýrem a vepřovými kotlety.

Výše ​​uvedený seznam je přibližný. To může být změněno. Přidejte nebo vyměňte nádobí. Výhodou tohoto seznamu je jeho srozumitelnost a snadná příprava. Všechna jídla mohou být připravena po dobu 3-5 hodin, každá hospodyňka je obeznámena s těmito recepty a výrobky jsou snadno dostupné.

Seznam výrobků pro všechny pokrmy

\ t
  1. Jablka.
  2. Rozinky.
  3. Brambory.
  4. Řepa.
  5. Mrkev.
  6. Cibule.
  7. Bílé zelí.
  8. Konzervovaná kukuřice.
  9. Zelený hrášek v konzervách.
  10. Houby.
  11. Ryby.
  12. Kuřecí prsa.
  13. Hovězí maso.
  14. Vepřová panenka.
  15. Plnění masových kuliček.
  16. Vejce.
  17. Sýr
  18. Tvaroh.
  19. Mléko.
  20. Zakysaná smetana.
  21. Slunečnicový olej.
  22. Máslo.
  23. Černý chléb a bochník.
  24. Koření podle chuti.
  25. rajčatová pasta.

Chcete-li vařit všechny pokrmy za 5 hodin, musíte správně přistoupitprocesu. Zkušení ženy v domácnosti doporučují začít s přípravou.

Chcete-li začít, čistit, řezat a třít vše, co je třeba umýt, vyčistit a řezat. Připravujeme nádoby, ve kterých budeme vařit: hrnce, pánve, misky, formy na pečení. Použití kuchyňských asistentů: kuchyňský robot, mixér, mixer atd.

Důležité!

Hlavním pravidlem chutného jídla je vaření s láskou a potěšením.

Proto patří mezi ně dobrá hudba, zvuková kniha nebo zajímavý film, například z telefonu nebo notebooku. A pokračujeme.

Postup vaření 12 jídel současně po dobu 3 hodin.

Prvním krokem je zahřát troubu a dát vývar do polévky.

Pak můžete vařit rýži, pohanky a těstoviny.

Na čtvrtém hořáku jsme nastavili kompot.

Zatímco všechno je bublání, charlotte je poslán do trouby na drátěný stojan a sýrové koláče na plech. Musíme tento proces následovat.

Současně je výroba zeleninového salátu snadná. Hotové těstoviny se omývají a posílají na horkou pánev s máslem, sypané strouhaným sýrem a vaří pod víkem, dokud se sýr neroztaví. V hotovém pohanky dát máslo.

Rýže se promyje a vloží do nádoby. Na volných hořácích je zelí již dušené, brambory se vaří a houby s cibulí a mrkví se smaží.

Část tohoto pražení by měla být přidána do polévky na samém konci a zbytek by měl být vložen do omelety.

Nezapomeňte na polévku. Brambory, zelí,mrkev a řepa. Naše charlotte a syrniki voní po celém domě. Trouba je zdarma.

Vejce se šlehají mlékem a houby a zelenina se touto směsí nalije a omeleta se posílá do pece.

Důležité!

Snižte teplotu trouby. Pokud je charlotte upečen na 200 stupňů, pak 150 om je dostačující pro omeletu.

První film skončil. Připravené charlotte, sýrové koláče (s největší pravděpodobností už snědli hladové rodiny k snídani). Také připravené těstoviny, bramborová kaše, pohanka, rýže, salát, boršč, dušené ovoce a omeleta.

Je na čase vařit pokrmy z masa: guláš, kuřecí prsa na sporáku, vepřové kotlety - v troubě. Když je hořák uvolněn, vaří se dušená mrkev a ryby. Pokud zůstaly síly na konci, můžete vařit palačinky s tvarohem.

Trvalo to asi 3-4 hodiny (to může být více pro mladé hostesky). Příbuzní chtějí jíst, a čerstvý boršč se zakysanou smetanou pro první a bramborovou kaší s karbonátky na druhý, jsou připraveni. A dokonce i kompot s charlotte - na třetí. Tato nedělní rodinná večeře.

Kromě toho máte ještě dvě jídla z masa s přílohami, smažené ryby s mrkví, míchaná vejce a palačinky s tvarohem. Aby se potraviny nezhoršily, část přejde do mrazničky a část do chladničky. Borsch a kompot nejsou zmrazené.

Je třeba jednou zkusit pochopit, že to ve skutečnosti není obtížné. Tento plán vás na pár dní osvobodí od vaření. S hromaděním dostatečných zkušeností lze připravit na týden dopředu. Už žádné starosti o postavenídesek po pracovním dni. Tentokrát může být věnován odpočinku a stýkat se s rodinou.