13 jedlých květin

Kdo by si myslel, že květiny mohou být jíst. Ukazuje se, že existuje spousta jedlých rostlin. Jejich okvětní lístky se přidávají do různých pokrmů a vytvářejí kulinářské speciality.

Pozor!

Květinové vaření je zvláště běžné na východě.

Nasturtium large

Květinová krása vyniká z různých rostlin. Na tom je něco zvláštního. Okvětní lístky jsou často používány dělat saláty, sendviče. Ovoce marinuje, což vede k ostrému koření.

Cibule sladká

Má jiné jméno dzhusay. Jeho květy se používají jako koření. Nakládané květinové stonky chutnají jako divoký česnek.

Růže

Je těžké uvěřit, že růže se podává v sirupu nebo karamelu. To je kulinářská sofistikovanost, kterou nelze odmítnout. V dávných dobách, kandovaný pupen byl představen k dámě jejího srdce. Takový dar byl považován za drahý.

Měsíček

Světlé, barevné květy mají nenápadnou vůni. Ale i přes tuto rostlinu se často používá pro výzdobu sladkostí a různých salátů. Kuchaři pomocí měsíčku vytvořit nazákusky světlé vzory.

Upozornění !

Při vaření okvětní lístky uvolňují oleje, které se podobají šafránu v chuti.

Denivka

Je to oddenka trvalka. Květy jsou šťavnaté, sladké, chutné jako salát. Denně můžete přidávat do občerstvení. K tomu musí být rostlina rozdrcena a zakryta v misce. Maso s greeny, pupeny v těstíčku jsou opravdová kulinářská mistrovská díla.

Pampeliška

Zkušení ženy v domácnosti nepřestávají experimentovat v kuchyni. Přidávají pampelišky do polévek, salátů. Kromě toho, světlé okvětní lístky se používají k výrobě vína. Květiny získávají sladkost teprve poté, co se zcela otevřou.

Zucchini

Kdo by si myslel, že cuketa květy jsou jedlé v chuti. Jsou měkké a sladké. Nejčastěji se okvětní lístky přidávají do salátů, pečené v těstíčku, plněné různými náplněmi. Navíc mohou být konzumovány syrové.

Violet

Fialky v cukrovém sirupu - pochoutka, ze které byly evropské královny potěšeny. Dnes jsou lístky zdobeny saláty, zmrzlinou, pečivem.

Poznámka !

Chcete-li ochutnat cukr, musíte do něj nalít hrst lístků. Po týdnu může být do dezertů přidán ochucený granulovaný cukr.

Levandule

Miniaturní fialové květy mají bohatou chuť a lesní vůni. Levandule se přidává do masových pokrmů, pečiva, vývarů. Ale musíte ho použítopatrně, v malém množství. V opačném případě léky dostanou mýdlovou chuť.

Primula

Primula potěší pěstitele květin s jasnými okvětními lístky. Je těžké si představit, že rostlina může být použita k dekoraci pečení. Květy samy o sobě nejsou příliš chutné. Ale pokud je zakryjete bílkovinami a cukrem, získáte skutečnou kulinářskou propracovanost.

Tulipány

Všechny vaše oblíbené květiny mohou být použity pro vaření. Cibule, pečená v troubě, jako brambor. Pokud chcete udělat dezert, pak kandované okvětní lístky musí být rozmazané šlehačkou. Čerstvé listy jsou užitečné pro výrobu salátu.

Mallow

Je těžké si představit, že tato rostlina je jedlá. Ve skutečnosti, kandované květiny jsou výzdobou dezertů. Vařené listy mají oříškovou chuť a často se nacházejí v salátech. Semena se podobají koření se sýrem.

Geranium

Slavná květina se používá k zmrazení ledu. Přidává se do zmrzliny, ovoce, šlehačky. Můžete si udělat čaj z listů, upéct je hruškami nebo jablky.

Ukazuje se, že existuje spousta jedlých rostlin. Dokonce i vynikající kuchaři je přidávají do jídel, čímž zdůrazňují originalitu jejich kulinářských mistrovských děl.