5 cool způsoby, jak rychle loupat rajče

Oloupejte rajčata, pokud se přidávají do polévek, dušených příloh, omáček. Kožená rajče je špatně absorbována tělem a během tepelného ošetření je oddělena od šťavnaté buničiny, navinuta, takže vzhled misky bude zkažený.

Jak loupat rajče

Existují jednoduché způsoby, jak rychle odstranit kůži ze zeleniny. Tyto metody urychlují rozhodnutí domácího problému.

vařící voda

Metoda je považována za nejznámější. Vařte vodu v pánvi. Vybraná rajčata se pak promyjí, očistí od stonků, suší a lehce rozříznou. Ve vroucí vodě opatrně umístěte 4-5 kusů a čekejte na okamžik, kdy se kůže rozptýlí. Pak pomocí lžíce rychle vyčistit.

Pozor!

Obvykle mohou být rajčata uchovávána ve vroucí vodě po dobu až 30 sekund, protože po uplynutí této doby se jejich stav stane razvaristym.

Pokud potřebujete vyčistit velké množství zeleniny najednou, jsou ošetřeny v dávkách. Pokud okamžitě dáte tucet ovoce do hrnce s vařící vodou, pak se polovina vaří.

Nůž

Tato metoda je méně populární. Nůž zpracovávají jen velmi zralá rajčata. Předpokládá se, že to bude bez vlivu vysokých teplot a všechny užitečné látky budou zachovány.

Zpracování se provádíu kusu. Zpočátku umyl, sušil a nakrájel rajčata na čtvrtiny. Pak vezměte jeden plátek a jemně přilepte k okraji tupým nožem, jemně táhněte. Pokud je stav zeleniny zralý, úkol je snazší provést.

Není-li stav velmi zralý, doporučuje se použít jinou techniku. Čtvrtina na straně řezací desky dolů. Vezměte ostrý nůž a pečlivě vyřízněte maso. Tento přístup zachová šťavnatost.

K čištění použijte také speciální nůž. Standardní škrabka není vhodná pro použití: odřízne spoustu buničiny, odloží šťávu.

V mikrovlnné troubě

Mikrovlnná trouba je povolena. Rajčata se nejprve promyjí ve studené vodě a vysuší. Pak udělej malé řezy. Zpracovaná strana pólů. Plody se pak rozloží na rovnou desku a vloží do mikrovlnné trouby pro vytápění až na 30 sekund. Slupka se zahřeje a začne zaostávat. V budoucnu se ovoce snadno čistí.

Blanching

Rajčata se omyjí. Voda se přivede do varu. Ovoce zase namočené ve vroucí vodě po dobu 20 sekund.

Poradenství!​​

Po popraskání kůže se rajče okamžitě vyjme z vody. Poté se umístí do studené kapaliny a okamžitě se vyčistí.

Rozdíl teplot použitých kapalin je také důležitý při čištění rajčat.

Tipy

Pro každou metodu je důležité provést postup správně.

  1. Často se doporučuje odstranit stávající osivo. K odstranění semenloupaná rajčata se nakrájejí na tenké plátky. Pak opatrně odstraňte semena. Rajčata znovu opláchněte po zákroku.
  2. Nejjednodušší a nejrychlejší metody jsou založeny na minimálním tepelném zpracování. To je způsobeno tím, že kůže je po vysokých teplotách snazší zaostávat.
  3. Tipy jsou užitečné, pokud plánujete vařit nakládané pokrmy, dušené maso nebo vařit přílohu. Čerstvá zelenina se často konzumuje s kůží (pokud je tenká).

Při přípravě většiny jídel je důležité správné čištění rajčat.