5 kritérií pro výběr konvice

Je nemožné si představit stůl, který by sloužil k pití čaje bez konvice v každém domě. Jsou odlišné - od porcelánu po sklo, různého objemu a vzhledu. Jak najít mezi množstvím čajníků ten, který vám bude vyhovovat podle všech kritérií, bude popsán níže.

5 výběrových kritérií

Druh konvice na vaření piva

Existují jak obyčejné čajové konvice, které jsou známé mnoha a francouzským lisům. Ten umožní těm, kteří se účastní čajového večera, aby se neudusili čajovými lístky: píst francouzského lisu přitlačí všechny čajové lístky dolů a nenechá se vznášet.

Tip!

Jednoduchý čajový sítko by měl být zavěšen na jednoduchou čajovou konvici, která zabrání tomu, aby se čajové lístky dostaly do nápoje, když jej nalévají do šálku.

Materiál konvice

Zde jsou důležité takové věci, jako je schopnost udržet nápoj po dlouhou dobu v teple, a nekazit jeho chuť a neokázalost v péči.

Čajníky z nerezové oceli jsou schopny dávat čajové aroma železa; litina je vynikající pro vaření a infuzi bylinných odvarů, ale jen zřídka se nachází v obchodech; Porcelánové konvice jsou velmiJsou krásné a drahé, udržují teplotu čaje dobře, ale jsou velmi nestabilní před vroucí vodou a mohou prasknout.

Nejpraktičtější, nejlevnější a pohodlné je keramická konvice. Nedovolí, aby se čaj rychle ochladil, nepoškozuje jeho aroma a chuť cizími příchutěmi a je poměrně levný.

Vnitřní výkon konvice

Pokud má zdvojené stěny, čaj v něm bude dlouho svěží, chutný a má bohatou vůni. Kovové konvice jsou často potaženy vnitřkem smaltem, který chrání čaj před kovovou chutí a stěny před korozí. Ale smalt potřebuje dobrou péči, aby se nepraskla a nezačala se odtrhávat od zdí.

Materiál, ze kterého je vyrobena rukojeť konvice

Kovové knoflíky v konvicích, které je třeba ohřívat na sporáku pro přípravu čaje, by měly mít podložku ze silikonu nebo dřeva. Pokud jste si vybrali konvici, kde se čaj vaří nalitím vařící vody přes konvici, materiál jeho rukojeti může být cokoliv od keramiky po kov.

Nepřítomnost drobných závad na konvici, kterou jste si zvolili

Víko by nemělo být příliš těsné a mělo by mít speciální otvory, aby se svařování nerozbilo a nesmělo být plesnivé. Ale špatně připevněný kryt, který letí, když je konvice nakloněna, je také špatný.

Důležité!

Keramická konvice pokrytá smaltem by neměla mít kousky, bublinky a škrábance. Také jeho hmotnost by neměla být příliš těžká.

Aby vám čajová konvice sloužila vám i vašimPro hosty dlouho, nepoužívejte tvrdé kartáče nebo abrazivní prášky k mytí. Je nežádoucí ponechat čajové lístky v konvici po dlouhou dobu a pro každou odrůdu čaje je lepší zvolit vhodný typ konvice.