5 tajemství rychle loupat brambory

Brambory jsou vynikajícím produktem, který je hlavní složkou při přípravě mnoha jídel. Pouze zde jeho úklid pro mnoho žen v domácnosti je nudný úkol. Proto stojí za to vzít v úvahu tipy, které vám řeknou, jak rychle a řádně vyčistit brambory.

Tradiční metoda

Loupání brambor nožem je nejběžnější metodou, ale ne bezpečné. V procesu vaření misky je nutné kontaktovat vodu, s různými mastnými a kluzkými produkty. A po takovém kontaktu během čištění může nůž sklouznout a poranit se.

Řezání kukátkem je také nebezpečné, nůž je kolmý na zeleninu a při silném tlaku může čepel projít kořenovou plodinou a také způsobit nebezpečné škody.

Abyste udrželi čištění brambor nožem na minimu, měli byste použít následující rady. Vezmeme hlízu, odřízneme okraje ze dvou stran, položíme ji na stůl a škrábáme kůži shora dolů.

Tip!

Pro čištění brambor je lepší použít speciální zeleninový nůž.

Čištění elektrických brambor

Škrabka na brambory je nejlepší volbou pro ženy v domácnosti, které nechtějí ztrácet čas na tak zajímavou činnost. K tomu je třeba vybrat stejné hlízyvelikost, vložte je do nádoby přístroje, naplňte vodou a spusťte přístroj. Pak brambory omyjte a oči odstraňte.

Kovová houba na čištění brambor

Tato metoda je vhodná pro čištění nových brambor. Tento proces je velmi jednoduchý: hlízy posypeme kovovou houbou ze všech stran, opláchneme pod vodou a odstraníme černé tečky malým nožem.

Pozor!

Mladé brambory mají velmi tenkou kůži, proto se nedoporučuje čistit kořenovou plodinu nožem, protože se spolu s kůží odřízne hodně chutné vlákniny.

Pokud potřebujete loupat velké množství brambor, například na piknik, pak byste měli použít dánskou metodu. Abychom to provedli, vložíme hlízy do kbelíku, naplníme je vodou, vezmeme vrták, připojíme kulatý tuhý kartáč nebo nový kartáč k nástroji. Nižší, zapneme přístroj a pár minut oloupeme brambory.

Sůl na vaření

Pokud nemáte na ruce kovový kartáč, můžete nové brambory loupat solí. Kromě balení soli, budete také potřebovat pravidelné polyethylenové sáčku, ale těsný jeden nebo nádobí, které lze zapečetit.

Brambory vložte do sáčku nebo misky, vložte do nich sůl, pevně ji zavřete nebo zavřete a začněte intenzivně třepat hlízy po dobu 10 minut. Poté, co se dostaneme a opláchneme pod tekoucí vodou. Tato metoda je vhodná pro odrůdy se smetanovou nebo bílou kůží. Červená kůže je hustší a dokonce i po tření se solíhlízy stále zůstávají nevyčištěnými oblastmi.

Síto

Nejtěžším procesem je čištění malých hlíz brambor. Ale existuje způsob, jak takový proces učinit rychlým a ne tak nepříjemným. K tomu potřebujete síto, které je umístěno v dřezu, zapněte studenou vodu, vezměte bramborovou hlízu a kruhovým pohybem ji na sítku odvalte. Pak my umýváme a pokud jsou oči, pak je odstraníme nožem.

Poznámka!

Pokud se tato metoda nehodí, pak jděte do obchodu a zakupte speciální rukavice. Tyto rukavice na straně dlaně způsobily abrazi, což přispívá k rychlému čištění malých hlíz nových brambor.

Velké úsilí vyžaduje nejen čištění syrové zeleniny, ale i již vařené. A tady je také rada, kterou lze použít. Na dosud nevařených hlízách provádíme kruhové řezy nožem. Brambory vaříme až do kvašení a pak je na 10 sekund sklopíme do nádoby se studenou vodou. Vzhledem k prudkým změnám teploty se kůže snadno vzdaluje, stačí jen stisknout hlízu.