8 nejužitečnějších plodů pro tělo

Výhody ovoce obsahujícího vitamíny, makro a stopové prvky, vlákninu, organické kyseliny jsou všem známy. Čerstvé ovoce jsou také zdrojem enzymů (enzymů), protože nejsou vařeny. Enzymy jsou zničeny při teplotách nad 50 stupňů, takže čerstvé ovoce dodává lidskému tělu enzymy.

Hodnota enzymů pro lidské tělo

Enzymy (enzymy) jsou proteinové molekuly komplexní struktury. Enzymy urychlují chemické reakce. Člověk dostane enzymy z následujících zdrojů:

  • z vašeho těla;
  • zejména z rostlinných potravin.

V živých buňkách a biologických tekutinách se nachází téměř 2000 druhů enzymů. Jsou zapojeni do všech chemických reakcí těla. Stres, depresivní stavy těla, nemoc, nezdravá strava přispívají ke snížení zásob enzymů.

Zajímavé!

Mezi vědci existuje názor, že úroveň zásob enzymů v lidském těle má vliv na délku života. Doplnění je způsobeno syrovými potravinami, včetně ovoce. Přítomnost enzymů v ovoci potvrzuje jejich užitečnost.

Hodnocení nejcennějších plodů

1. Ve všech hodnoceních se jako první uvádí jablko. Mají pozitivní vliv na kůži a na trávení. Významný obsah pektinu umožňuje použití jablekrychle cítit nasycený.

2. Pomeranče obsahují hodně zinku a to je prevence anémie. Citrusové plody mají blahodárný vliv na pokožku. Pokud jsou ve stravě přítomny pomeranče, snižuje se riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, vaskulární blokády a onemocnění kloubů. Citrony obsažené v citrusech zabraňují onkologii.

3. Tomel poskytuje lidskému tělu téměř všechny živiny, které potřebuje. V tomel je kyselina askorbová, železo a draslík je obsažen v množství větším než v jiných cenných plodech a bobulích. 2-3 plody tomelů denně zvýhodní srdce a klouby. Persimmon je chutný, rychle nasává a má diuretické vlastnosti.

4. Ananas obsahuje mnoho užitečných stopových prvků. Obsahuje vitamín C, organické kyseliny. Ananas obsahuje bromelainový enzym, který:

  • zlepšuje trávení;
  • zabraňuje srážení krve;
  • podporuje absorpci proteinu;
  • zabraňuje onkologii.

5. Banány obsahují významné množství vitamínů C, vitamínů skupiny B. Jsou to vůdci v obsahu draslíku a cukrů.

Skutečnost!

U banánů existuje tryptofanový protein, z něhož se v těle tvoří serotonin (hormon štěstí).

Banány používají sportovci jako produkt s rychlým trávením, který dodává tělu sportovce sacharidy nezbytné pro tvorbu svalového glykogenu. Pokud k tomu nedojde, dojde k katabolismu (rozpad svalů). V banány existují katechiny- Antioxidanty, které chrání tělo. Při konzumaci banánů je snazší přestat kouřit. V jejich složení existují látky, které snižují touhu inhalovat nikotin. Užitečné vlastnosti banánů:

  • zmírňují stav onemocnění ledvin a jater;
  • mají mírný projímavý účinek;
  • pomoc při ateroskleróze.

6. Kiwi obsahuje významné množství kyseliny askorbové, vitamínů skupiny B. Kiwi má antioxidanty. Kiwi je významným dodavatelem draslíku. Dietní vláknina, pektin a organické kyseliny jsou přítomny v kiwi. Hlavní výhodou kiwi je odstranění toxinů z těla. Kiwi se používá k omlazení a odlupování kůže. Užitečné vlastnosti kiwi:

  • zvyšuje imunitu;
  • obsahuje hořčík a má dobrý účinek na nervový systém;
  • posiluje srdce a krevní cévy;
  • pomáhá při prevenci onkologie;
  • snižuje riziko trombózy.

7. Hruška je zdrojem snadno stravitelných cukrů. Hruška obsahuje vlákninu. Hruška obsahuje kyselinu listovou a přírodní antibiotikum arbutin. Mnoho odrůd hrušek je zdrojem jódu. Užitečné vlastnosti hrušky:

  • normalizuje gastrointestinální trakt;
  • zlepšuje funkci slinivky;
  • normalizuje játra, ledviny;
  • normalizuje srdeční frekvenci;
  • používané v kosmetologii.

8. Granátové jablko je cenným ovocem. Se zavedením do stravy zvyšuje imunitu.

Důležité!

Pravidelné používání granátového jablka přispívá k odstranění toxinů, záření, zpomaluje vývojonkologie. Granátové jablko má protizánětlivé vlastnosti, snižuje horečku, zmírňuje kašel. Ovoce hojí srdce a zlepšuje zažívací trakt. Granátové jablko obsahuje velké množství železa a zabraňuje anémii.

Ovoce jiné než vysoká užitkovost mají příjemnou chuť a vůni. Každý člověk může po seznámení se s nutričním složením ovoce provést vlastní hodnocení. Kromě toho se musíte poradit s lékařem, který vám poradí, jaké ovoce by mělo být zahrnuto do stravy pro některé nemoci, a které z ní vyloučit.