Čerstvé zelené jsou snadné! Díky těmto skladovacím metodám

Je hezké mít vždy čerstvé zelené. Chladnička je pro hostesku věrným pomocníkem. Zůstane jen se naučit několik způsobů, jak ukládat a vždy potěší milované jedlá s přidáním čerstvých bylin.

Příprava skladování

Příprava skladování je proces, který by neměl být opomíjen. Záleží na délce skladování bylin a zachování jejich živin.

  1. Zvoltepouze čerstvé, nezažloutlé větvičky a listy.
  2. Vyberte a odstraňte všechny stelivo a hmyz.
  3. V případě malého množství prachu otřete houbou nebo vlhkým hadříkem. Pokud je tam hodně nečistot, pak opláchněte.
  4. Za tímto účelem si vezměte velkou misku s vodou při pokojové teplotě a umístěte ji tam. Snažte se nepoškozovat listy a stonky, odstraňte všechny nečistoty.
  5. Kopr čistí všechny žluté listy a větvičky, odřízne kořeny.

Důležité!

Ne všechny rostliny by měly být důkladně omyty. Petržel, kopr a cibule budou skladovány déle, pokud jsou otřeny vlhkou houbou nebo pokud nejsou co nejvíce namočené.

Aby byl špenát po určitou dobu čerstvý, budou jen čerstvé, šťavnaté listy. Listy vložte do velké hluboké mísy a důkladně opláchněte. Snažte se nenechat žádné skvrny. Odstraňte listy a opláchněte je pod tekoucí vodou.

Při přípravě bazalky pro mražení pečlivě oddělte listy od stonku, protože by měly být zmrazeny pouze listy bez stonku. Opláchněte bazalku jemně, nepoškozujte listy, jinak se rychle zhorší. Poté se doporučuje důkladně osušit, rozložit na papírové ručníky.

Nečistěte šťovík před uskladněním. Pokud je velmi špinavá, stačí ji otřít. V případě potřeby by se listy šťovíku neměly umýt pod tekoucí vodou, ale v oddělené nádobě. Poté, co budete potřebovat vysušit od přebytečné vlhkosti. K tomu, aby šťovík na ručník, blot na vrcholu a nechte 15-20 minut.

Příprava salátu pro skladováníSpočívá v důkladném mytí listů a jejich dobrém vysušení.

Před uskladněním je třeba celer očistit a důkladně opláchnout. Položte ji na papírové ručníky, aby uschly. Uchovávejte pouze čerstvý a neporušený celer dobře. Před uskladněním vyzvedněte dobré celé stonky.

Po umytí listů a stonků je rozetřete na suchý ručník, dokud nebude zcela suchý.

Chladnička pomáhá udržovat potraviny čerstvé. A greeny nejsou výjimkou!

Kdy vybrat, jak si vybrat a jak skladovat petrželku?

Nejlepší čas na vyzvednutí petrželky je ráno. V horkém počasí se chuť zhoršuje a ráno je aromatičtější.

Pokud je zařízení zakoupeno, vyberte si jasnější zelené svazky. Musí být čerstvé a voňavé. Taková rostlina může zůstat čerstvá mnohem déle.

Metoda 1

K uskladnění po dobu 3 až 4 dnů vložte petržel do sklenice vody tak, aby listy byly na povrchu. Obal plastovým sáčkem. Nádobu přesuňte do spodní části chladničky. Zůstane tak čerstvost, barva a vůně rostliny.

Možné delší skladování.

Metoda 2

Připravte skleněnou nádobu. Nádoba musí být čistá a suchá. To provedete tak, že jej otřete papírovým ručníkem. Dejte petrželku do tara. Kořeny by měly být nahoře. Takže bude snazší získat zeleně. Nádobu zakryjte plastovým víkem a vložte do chladničky. Čerstvost do 3 týdnů!

Metoda 3

Použitíplastový sáček. Dejte do ní petrželku. A přidejte trochu tajemství - malou cibuli. Balíček nesvazujte, ale posílejte ho do chladničky na spodní polici. Petržel zůstane čerstvý až 2 týdny.

Poradenství!

Udržujte petrželku nemytou! Před použitím omyjte.

Jak zachovat čerstvost zelené cibule?

Aby bylo možné vychutnat si čerstvost a vůni zelené cibule, stačí použít následující metody.

Metoda 1

Vyberte malé peří a skleněné nádoby stejné výšky. Pro tento způsob skladování je nezbytné, protože hlavní věcí není ohýbat nebo lámat cibulové peří. Cibuli vložte do nádoby a víko pevně zavřete. V zkažené podobě nebudou dlouho uloženy. Můžete tak zachovat čerstvost cibule až 1 měsíc.

Metoda 2

Pokud počet peří nevyžaduje velmi dlouhé skladování, použijte těžký papír. Opláchněte a osušte papírovým ručníkem, zabalte do papíru. Posypte vodou a chlazením. 2-3 týdny čerstvosti.

Pozor!

Nepoužívejte pro tento sklad noviny, namáčí a zanechává barvy na výrobcích.

Metoda 3

Pro delší skladování používejte běžné balení. Pečlivě umístěte zeleninu do ní a kravatu. Poté vytvořte ostrý předmět pro větrání. Udržujte tak čerstvost rostliny na 1,5 měsíce.

Metoda 4

Čerstvost lze udržovat použitím mrazničky pro skladování. Roztáhněte peří do speciálních mrazicích sáčků nebo použijte nádoby. Je lepší cibuli nakrájet. Bude tedy vhodnější jej použít v budoucnu. Pro tuto metodu je vhodné použít předmražené a vysušené plastové lahve pro zmrazení.

Jak skladovat čerstvou mátu?

Chcete zachovat aroma a čerstvost voňavé máty? Použijte následující metody.

Metoda 1

Opláchněte každý list, odstraňte vodu, zabalte do vlhké gázy a položte na polici chladničky.

Metoda 2

Pro dlouhodobé skladování je vhodné mátu sušit. Opláchnout keře dobře, uvázat je ve svazcích a pověsit je pro sušení. Suché tam, kde není sluneční světlo.

Metoda 3

Promyté lístky máty umístěte do skladovacích nádob a odešlete do chladničky. Metody 1. a 3. pomohou zachovat čerstvost a vůni máty od 4 do 5 dnů.

Metoda 4

Zmrazení čerstvých listů. Chcete-li to provést, vložte je do speciálních sáčků nebo mrazicích nádob a vložte je do mrazničky.

Poradenství!

Pro přípravu mátových koktejlů použijte mráz ve formě ledu. Vložte list do formy a naplňte ho vodou!

Jak udržet čerstvý špenát?

Maximální doba skladováníčerstvý a zmrazený špenát použijte následující tipy.

Metoda 1

Zabalte listy do tlustého papíru. Navlhčete je spreji a vložte do sáčku. Čerstvost vydrží až 3 týdny.

Metoda 2

Zvedněte špenát lehce, vložte ho do skleněných nádob. Špenát uchová čerstvost až 2 týdny.

Metoda 3

Listy rozložte do plastových nádob a odešlete do chladničky. Nádoba by měla být těsně uzavřena víčkem.

Metoda 4

Je velmi populární mezi ženami v domácnosti, aby zmrazily zeleninu v rozřezané formě, protože V budoucnu bude špenát snadno použitelný, pokud bude přidán do různých pokrmů. Listy jemně nakrájejte nožem, mixérem nebo vrtulníkem a umístěte je do ledových forem. Po zmrazení odstraňte výsledné kostky. Mohou být použity po celou zimu.

Poradenství!

Pro zmrazování a skladování drcených listových špenátů je vhodné použít plastové kelímky, které by měly být zabaleny do lepící fólie.

Vlastnosti a metody skladování bazalky?

Metody skladování bazalky se shodují s metodami skladování mnoha druhů zeleně.

Metoda 1

Zmrazit bazalku, udržet její tvar. Připravené listy vložte na podnos a pošlete do mrazničky. Po zmrazení (1-2 hodiny) je přeneste na vařené nádoby s víčkem pevně uzavřeným. Nedělejte pevně, jinak tvar listůnebudou uloženy.

Metoda 2

Pokud nepotřebujete delší dobu skladovat bazalku, pak ji zabalte do přilepené fólie a vložte ji do chladničky.

Metoda 3

Zmrazení. Pro zmrazení potřebujete prázdný karton. Odřízněte horní část krabice, opláchněte a osušte. Připravte do ní připravené listy bazalky. Poté vložte krabičku do zapečetěného sáčku a vložte ji do mrazničky.

Metoda 4

Vystřihnout několik stonků, umístit svazky bazalky do sklenice vody tak, aby se voda nedotkla listí. Položte sklo do chladničky. Tím se prodlouží trvanlivost bazalky na týden.

Jak skladovat šťovík?

Aby byl řezaný šťovík dlouhodobě prospěšný, musí být řádně skladován.

Metoda 1

Vezměte čistou skleněnou nádobu, položte listy a pevně ji uzavřete plastovým uzávěrem. Dejte nádobu do chladničky. Takže šťovík zůstane čerstvý až měsíc.

Metoda 2

Suché, nemyté a pouze otírané jako nezbytné listy umístěné v plastovém sáčku. Připevněte ho a udělejte ve vzduchu díru s ostrým předmětem. Umístěte na spodní polici chladničky a několik týdnů udržujte v klidu.

Metoda 3

Suť se suší v troubě při 50 stupních. Pak vložte do plastového sáčku a pošlete do mrazničky.

Metoda 4

Sorrel samotnýšťáva. Vložte listy do sklenic do nádoby s vodou a umístěte na oheň. Když listy začnou padat, přidejte šťovík, dokud není nádoba plná. Odstraňte z ohně a zakryjte těsnými víčky. Ochlazené sklenice skladujte v chladničce.

Jak zachovat čerstvost kopru?

Použijte tyto jednoduché pokyny k zachování dobrých vlastností kopru po celý rok.

Metoda 1

Nakopejte kopr jakýmkoliv způsobem. Vložte plastový sáček. Žárovku položte na obal, který se každý týden vyměňuje za nový. Vzduchový balíček také každý týden.

Metoda 2

Navlhčete ručník vodou a trochu zmáčkněte. Připravený kopr vložte do jedné malé vrstvy. Přeložte ručník do zkumavky a vložte jej do chladničky.

Metoda 3

Zabalte připravený kopr do bílého papíru a vložte do plastového sáčku. Sáček vložte do chladničky v koši na zeleninu.

Metoda 4

Neumytý, pečlivě vybraný, zabalit kopr do plastového sáčku. Nechte z toho celý vzduch a dobře ho uvázejte. Vložte do mrazničky k uskladnění. Tato metoda je určena pro dlouhodobé skladování kopru na zimu.

Metoda 5

Rozdělte kopr na malé svazky. Každý z nich zabalí film. Výsledné svazky vložte do mrazničky. Udržujte tak vzhled a kvalitu kopru až 6 měsíců.

Jakskladovat listy salátu?

Aby se dočasně zachovaly příznivé vlastnosti salátu, pečlivě dodržujte pokyny pro skladování.

Metoda 1

Vezměte čistou, umytou a pečlivě vysušenou plastovou nádobu a vložte do ní listy salátu. Nahoře položte ubrousek. Uzavřete těsné víko nádoby.

Metoda 2

Čerstvé, nemyté listy se zabalí do přilnavé fólie. Dejte do nejchladnějšího místa chladničky.

Metoda 3

Použijte suchý bavlněný ručník. Zahalte do něj salát a vložte ho do chladničky v oddělení pro zeleninu. Stříbrný předmět, který je spojen s listy, může pomoci udržet čerstvost až 1 měsíc.

Metoda 4

Salát lze skladovat v šálku vody. Odstraňte některé spodní listy z keře. To pomůže vlhkosti lépe absorbovat. Salát vložte do šálku a šálek pevně zabalte do plastového sáčku nebo fólie. Při teplotě +4 ° C v chladničce si salát uchová svou původní čerstvost po dlouhou dobu.

Metoda 5

Zmrazit listy salátu jako celek nedává smysl, po odmrazení zcela ztratí svůj vzhled. Mrazíme, nalijeme vařící vodou na salát, nakrájíme a vložíme do forem nebo speciálních mrazicích sáčků. Použití pro omáčky nebo polévky.

Jak skladovat koriandr?

Čerstvý koriandr se skladuje méně než kopr nebo petržel. Prodlouženíjeho čerstvost může používat několik jednoduchých triků.

Metoda 1

Připravte si sklenici čisté vody. Dejte tam koriandr keře a vložte do chladničky.

Metoda 2

Zabalte dobře promytý a vysušený koriandr v bílém papíru a uložte do chladničky.

Metoda 3

Umístěte koriandrové větvičky do misek nebo je vložte do pytlů s potravinami.

Důležité!

Zásobníky a sáčky musí být vzduchotěsné. Pak je vložte do mrazničky.

Metoda 4

Nezapomeňte opláchnout a vysušit. Jemně nakrájejte koriandr. Rozprostřete v ledových plechovkách a zakryjte vodou. Kostky ledu položte do mrazicích sáčků a uložte do mrazničky.

Poradenství!

Pokud koriandr není nalit vodou, ale olivový olej, bude to vynikající koření pro první jídla v zimě.

Jak skladovat rukolou?

Aby byla zachována čerstvost rukolou, měla by být uložena v chladničce.

Metoda 1

Vložte čerstvě sbírané nebo jen koupené listy rukolou do plastového sáčku, plastového zásobníku nebo skleněné nádoby. Hlavní věc je udržet vnitřek těsný, pak rukola zachová svou čerstvost, ale ne více než 2-3 dny. Poté, co ztratí všechny své dobré vlastnosti. Uložte rukolou na polici na zeleninu.

Metoda 2

Účinně zachovávají čerstvost a příznivé vlastnostirukolou pomůže zmrazit. Listy důkladně opláchněte a osušte. Uspořádejte v mrazničkách a umístěte do mrazničky. Takže si můžete uložit vlastnosti rukoly až do příští sklizně.

Jak skladovat celer?

Celer se na krátkou dobu udržuje ve formě řezu. Pro rozšíření jeho čerstvosti použijte tyto metody.

Metoda 1

Důkladně osušte ovinutou zeleninu obalenou fólií, fólií nebo umístěte do nádoby. Vložte ji do chladničky v oddělení pro zeleninu. Doba skladování celeru bude od 7 do 15 dnů.

Metoda 2

Celer nakrájejte na malé kousky. Zabalte do mrazicích sáčků nebo nádob. Umístěte do mrazničky pro zmrazení. Tak, oni drží celou zimu a celer neztrácí své prospěšné vlastnosti. Zeleninu rozdrťte mixérem a vložte do ledových forem. Naplňte vodou a zmrazte. V této formě můžete zeleninu skladovat 6-12 měsíců.

Metoda 3

Připravená zelenina bez sekání, zabalení do lepící fólie nebo uspořádání do pytlů nebo nádob. Uchovávejte v chladničce.

Jak skladovat divoký česnek?

Krátká trvanlivost divokého česneku vyžaduje, aby byly vytvořeny různé možnosti pro zachování jeho vlastností a čerstvosti.

Metoda 1

Šiřte čerstvý ramson do celofánových sáčků. Snažte se udržet v sáčku co nejméně vzduchu. Vložte chladničku.

Metoda 2

Vložil do tekutiny jen řízky, položil ramsona do vody a vložil do chladničky. Tyto metody udržují čerstvost pouze po dobu 4-7 dnů. Denně se množství živin rychle snižuje. Chcete-li je uložit, použijte zmrazení.

Metoda 3

V široké misce namočte ramsonovy větve na 10 minut. Vypusťte a opláchněte zařízení. Vysušte na ručník, abyste uschli. Pro urychlení tohoto procesu zabalte listy ručníkem, látka rychle absorbuje vodu. Jemně nakrájejte a vložte sušený česnek do malých sáčků. Odstraňte vzduch a otočte. Umístěte do mrazničky pro zmrazení.

Metoda 4

Rozdrcení rostliny mixérem na konzistenci pyré. Směs rozprostřete do ledových forem a odešlete do mrazničky. Po zmrazení vložte kostky do pytlů po částech a uložte je do mrazničky. Můžete použít celou zimu.

Kontejnery pro skladování bylin v chladničce

Vzhledem k tomu, který kontejner použít, závisí na skladovatelnosti zelených. Mezi nádobami jsou preferovány:

Vakuum

Kyslík je škodlivý pro čerstvé produkty. Pod jeho vlivem se greeny rychle zhoršují a ztrácejí své původní užitečné vlastnosti. Vakuové sáčky a nádoby pomáhají vyrovnat se s rychlým poškozením elektrárny. Po umístění produktu do vakuového obalu je ze speciálního zařízení odebrán vzduch. Tato metoda zvýší životnost produktu 5krát.

Plastové a plastové sáčky

Moderní speciálně konstruované tašky pro skladování bylin, zeleniny a ovoce mohou prodloužit životnost výrobků, protože ruší vnější vlivy a vlhkost.

Skleněná nádoba

Skleněná nádoba pomáhá chránit čerstvost, protože zabraňuje kontaktu vody s kyslíkem.

Jak používat sůl pro skladování bylin?

Aby se zachovala čerstvost, mohou zelené pouze nakládat Sůl brání procesu kvašení a kontakt zelené šťávy se solí ji činí více vonnou. Nebojte se přidat spoustu soli: snadno se umyje, pokud se umyjí zeleně, nebo prostě nesolíte pokrmy, ke kterým přidáte solené greeny.

  1. Neležte zeleninu velmi jemně.
  2. Smíchejte se solí (250 solí na 1 kg zelené).
  3. Výslednou hmotu dobře navlhčete do skleněné nádoby, dokud se neobjeví šťáva.
  4. Nechte stát 2 dny při pokojové teplotě.
  5. Dále uloženo do skladu.

Jak udržet výhody zelené v suché formě

V nepřítomnosti velkého množství prostoru v mrazničce lze zeleninu vysušit. Připravené pro skladování a umyté zelení jemně nakrájíme nožem. Zakryjte vodorovný povrch připravený pro sušení bílým papírem.

Důležité!

Nelze zaschnout trávu na otevřeném slunci, jinak ztratí svou přízeň.

Po několika dnech, kdy se zelená uschla, přeneste jispeciální nádoby pro skladování suchých bylin nebo běžné skleněné nádoby. Zavřete víko pevně a uložte do skříně nebo spíž.

Kde uchovávat zeleninu tak, aby zůstala čerstvá?

Nejlepší místo pro skladování čerstvých bylinek je lednice. Teplo a slunce zničí oškubanou rostlinu, začne mizet. Studené teploty mohou udržet čerstvost. Chladnička si ho uchovává až týden, v mrazáku - až jeden rok. V případě potřeby můžete uložit do kuchyně mimo lednici. Sušené bylinky se skladují tímto způsobem.

Co pomáhá zeleně zůstat čerstvé?

Hlavní nepřátelé čerstvosti jsou světlo a teplo! Během několika hodin kontaktu se sluncem se v rostlině začne vypařovat vitamin C. Dodržování všech pravidel při přípravě na skladování a nízkých teplotách při skladování pomůže zůstat svěží zeleně.

Jak dlouho dokážete udržet čerstvost zelení v chladničce?

Průměrná trvanlivost čerstvých, nezmražených zelení je 1 týden, poté začíná ztrácet své užitečné vlastnosti a vzhled. To může být uloženo zmrazené až jeden rok.

Jak oživit blednutí zeleně?

Je možné osvěžit staré bylinky opláchnutím v teplé vodě. Původní chuť se tak vrátí do petrželky. Po 15 minutách v teplé vodě se listy salátu stanou „jasnějšími“. Aby se celerovi dodala čerstvost, namočte ho do teplé a studené vody.

Metody skladování bylin se snadno používají. Ale všichni pomáhají„Prodlužte životnost“ řezaných zelených plodin a uchovejte v nich prospěšné látky.