Jak a kolik můžete želé udržet v chladničce

Prakticky každá hospodyně může vařit aspiku. Ale vaření to není všechno, musíte se naučit, jak ji uložit na dlouhou dobu. Nepoužívejte plastové nádoby pro skladování, ale nádoby z keramiky a skla - skvělá volba. Kolik času můžete udržet své domácí želé, aby se zachovaly jeho chuťové vlastnosti mnoha žen v domácnosti.

Jak udržet želé v chladničce

Pokud byla želé připravena ve speciálních sterilních rukavicích, může být skladována asi týden. Ale po několika dnech je nutné ho dostat z chladničky, vařit a znovu ochladit. Když se výrobek začne zhoršovat, bude se potit a dávat kapalinu, bude také zakalený. V tomto případě se nedoporučuje používat, jinak je snadné otravu jídlem. Teplota skladování nesmí překročit +10 stupňů.

Důležité!

Pokud se zelenina nebo česnek nevkládají do želé, může stát v chladničce po dobu několika týdnů, zatímco ztrácí chuť.

Je-li spousta šlehačů uvařena, je nutné ji uchovávat po dobu až šesti měsíců, v takovém případě se doporučuje použít rychlé zmrazení. Tato metoda umožňuje rovnoměrné zmrazení výrobku bez tvorby ledu a rovnoměrně zamrzne. Než ho položíte na stůl, musíte výrobek rozmrazit,vařit a chladit. Lze jej také použít při vaření polévek nebo pečení.

Co přidat koření, aby se želé prodlužovaly

Použitím různých produktů jako přísad do aromatických přípravků se může skladovatelnost značně lišit. Pokud k misce přidáte zeleninu, vejce nebo mrkev, zkrátíte čas vyhrazený pro skladování. Některé ženy v domácnosti za účelem dlouhodobého skladování nebo dalšího zmrazování želé přidávají česnek nebo cibuli, mylně se domnívají, že to prodlouží životnost.

Můžete přidat drcený křen, který skutečně zvýší čerstvost želé. Doporučuje se rovnoměrně rozdělit na svršek a kryt speciálním víčkem nebo filmem. Tato metoda umožňuje prodloužit dobu o několik dní.

Želé bude skladována déle, pokud maso, ze kterého se vaří, nebylo zmrazeno. Proto, kolik domu želé mohou být uloženy v chladničce závisí pouze na vás.

Doporučuje se také vařit podle základních pravidel:

  1. Doporučuje se oddělit vařené maso ve sterilních rukavicích.
  2. Pro dlouhodobé skladování želé se doporučuje použít sterilizovaný obal.
  3. Před vložením misky do chladničky je žádoucí ji zakrýt.
  4. Je nežádoucí zmrazit želé znovu.

Rukavice lze zakoupit v lékárně nebo specializovaném obchodě. Pokud se používá kovová nádoba, doporučuje se sterilizovat.v troubě. Keramika a sklo se zahřívají v mikrovlnné troubě.

Měli byste také zvednout víko tak, aby dobře sedělo a neumožňovalo průnik vzduchu. Doporučuje se používat malé nádoby, aby nedošlo k jejich opětovnému zmrazení. Doporučuje se používat mnoho malých nádob, pak bude možné skladovat delší dobu.

Tip!

Nedovolte, aby připravená rvačka zůstala po dlouhou dobu teplá, sníží se její skladování v chladničce.

Nezapomeňte, že želé je masný výrobek podléhající rychlé zkáze, který se doporučuje skladovat pouze při nízkých teplotách. Například v mrazící nebo chladící komoře, ve sklepě.

Dlouhodobé skladování za těchto podmínek však umožňuje rychlejší oxidaci proteinu. To může být uložen v mrazáku po dobu asi 6 měsíců, termín v chladničce bude snížena na několik dní. Stojí za to připomenout, že za 3-4 měsíce se želé vypaří a chuť se začne ztrácet. Doporučuje se před vařením domácí želé, množství potravin počítat v porcích. Aby se do budoucna nezajímalo, kolik může být uloženo.

Tip!

Pikantní želé bude v ideálním případě skladována, pouze ochucená solí podle chuti. Proto, pokud se rozhodnete zmrazit želé, aby se zachovala po dlouhou dobu, vaříme maso, nakrájíme, vložíme do malých nádob a naplníme vývarem. Před podáváním přidejte koření.

Kuře je oblíbenéjídlo mnoha lidí. Shop želé má svou trvanlivost na štítku, ale vařené doma bude vyžadovat nějaké znalosti. Jeho termín zcela závisí na kapacitě, ve které je skladován, které produkty jsou obsaženy v kompozici, a jaká je teplota v chladicí komoře.

Podle mnoha žen v domácnosti by doba použitelnosti neměla překročit několik dní. To se však vztahuje pouze na pokrm, který má ve svém složení pouze maso a koření.

Jelly vařené doma, je žádoucí, aby byly vystaveny šokovému zmrazení. V tomto případě bude rovnoměrně zmrazovat. Po rozmrazení se doporučuje znovu vařit a vychladnout a pak se položí na stůl. Prodloužení trvanlivosti želé umožní křen, projde malým mlýnkem na mlýnek na maso, po kterém se produkt uzavře pevným nebo uzavřeným víkem. Přidáním česneku a cibule ve formě koření v aspiku několikrát zkracujete jeho skladovatelnost.