Jak čistit ryby z váhy po dobu 1 minuty

Mnoho lidí má rád čerstvé ryby. Ale když jsem si představoval, že by to muselo být vyčištěno, a pak umýt kuchyň ještě déle, mnozí se prostě odtrhnou od rybích regálů. Za příplatek mohou prodávající samozřejmě očistit zvoleného jedince od šupin, ale spolu s ním vnitřky zmizí a mohou být kaviár, mléko a chutné játra. A co když má rodina rybáře? Zde chcete, nechcete, je nutné studovat.

Mimochodem, pokud je mezi vámi milovník ryb, budete mít opravdu rád video kabel. Toto úžasné zařízení změní rybolov na skutečné dobrodružství. Stačí jen snížit rybářský prut do vody a pozorovat, jak se chová ryba, jak reaguje na použitou návnadu a zda je na tomto místě vůbec.

Voda na čištění ryb

Jeden z nejjednodušších způsobů, jak rychle odstranit šupiny a tak, aby neletěl odděleně v různých směrech - vařící vodu. Pracoviště kryt s látkou nebo několik vrstev novin. Nasaďte jatečně upravené tělo do dřezu a nalijte na něj vroucí vodu. Ořízněte ocas a ploutve. Odstraňte váhy. Po horké vodě se snadno odstraní i prsty. Pak otevřete břicho, jemně odstraňte vnitřní strany.

Poradenství!

Pokud necháte hlavu v uchu, odstraňte oči. Kvůli nim se vývar může zakalit.

Rybu můžete čistit přímo ve vodě. To je nejvhodnější udělat tuto koupelnu, dříve, dávat mísu vody v tom. Je třeba pracovatsměr od ocasu k hlavě, zaháknutí váhy na samém základu. Pak se vzdaluje ve vrstvách.

Je také velmi vhodné čistit ryby pod tekoucí vodou. Ale to vyhovuje majitelům soukromých stránek, které mohou dělat všechny práce na ulici.

Jiné způsoby

Je vhodné vyčistit velké ryby a okouny „rukávem“. To je, když jsou váhy odstraněny spolu s horní vrstvou kůže. Pro tuto metodu budete potřebovat nůž s tenkou a ostrou čepelí. Potřebují provést řez kolem ocasu, zaháknout šupiny. Jedna ruka zvedla tvarovaný "rukáv" a druhá, zatímco pokračovala v práci s nožem, pracovala na jedné straně. Pak otočte jatečně upravenou kostru a také vypněte šupiny spolu s kůží. Poté zbývá odstranit výsledný "rukáv".

Rybu můžete čistit obvyklým způsobem nožem, ale pouze ponořením jatečně upraveného těla do velkého a hustého obalu. Pak v něm zůstane veškerý přebytek a rybu budete muset jen opláchnout a vařit.

Je velmi vhodné používat speciální zařízení pro čištění ryb. Někteří z nich dokonce mají kontejner, ve kterém jsou váhy smontovány. Nelze říci, že to stojí cent, ale proces přípravy čerstvých ryb k vaření bude velmi příjemný.