Jak organizovat skladování potravin

Mnozí mají potíže s organizováním skladování potravin, zejména pokud je jejich kuchyně velmi malá. Pokud se však k této otázce přistupuje tak inteligentně, jak je to jen možné, pak můžete v malém prostoru dokonce vše, co potřebujete.

Jak vybavit pracoviště v kuchyni

Nejlepší pracoviště je prostor mezi sporákem a dřezem. Aby bylo možné řádně vybavit kuchyni, je třeba se řídit některými základními principy, mezi nimiž je základní ten, který říká: všechny potřebné věci musí být v docházkové vzdálenosti.

Nejvhodnější je umístit nejnutnější předměty do krabice pod pracovištěm. Tato skupina zahrnuje:

  • prkna;
  • nože;
  • kryty, klíče pro otevírání a jiné kuchyňské potřeby.

Umístěte pánve a nádoby na nádobí lépe umístěné pod sporákem.

Skutečnost!

Je lepší opustit pracoviště, které je pracovištěm, co nejvhodnější. Nejlepší je umístit na něj malé domácí spotřebiče.

Třídění kuchyňských předmětů

Řád začíná hierarchií a vymezením. Proto všechny položky v kuchynistojí za to zařadit do konkrétních kategorií. Můžete to provést následujícím způsobem:

  • všechna zařízení stejného typu, která jsou určena pro určitou funkci, by měla být složena do samostatné zásuvky nebo umístěna do zvláštního stojanu v rohu stolu;
  • Pokud skladujete koření ve speciálních průhledných nádobách, pak byste měli dát vše na jednu polici v řadě a podepsat, protože tímto způsobem můžete při vaření rychle najít potřebné koření;
  • Před zahájením třídění si přečtěte, jaké podmínky a pro jaké ovoce a zeleninu jsou nejvhodnější, a pak je vložte do oddělené police v chladničce, zatímco jiné mohou být vloženy do košíku a umístěny na prominentním místě v kuchyni.
Pro informaci!

Příliš závislý na takovém třídění také nestojí za to, jinak si nebudete moci okamžitě pamatovat, co leží, kde to může být obtížné najít požadovanou položku nebo proces čištění.

Skladování předmětů a výrobků ve správném formátu

Je nejlepší zabalit předměty do kuchyně, ne do hromádek, ale do řady, protože tímto způsobem můžete rychle najít to, co potřebujete. Nebudete muset přesouvat některé věci, abyste se dostali k ostatním. Je velmi pohodlné, kromě toho není nutné narušovat zavedený řád ve skříních.

Zajímavé!

Pokuste se umístit do skříněk malé háčky, na které můžete zavěsit pánve, prkénko na krájení nebo nástroje na vaření. Tato metoda je poměrně jednoduchá a šetřídalší prostor v kuchyni, takže se vejdeš do skříněk více předmětů.

Jedinou výjimkou je hluboké nádobí, které ještě musíte vložit do hromádek, nebo jako alternativu k získání speciálního kovového stojanu, který odděluje desky mezi nimi.

Jak zapadnout vše do malé kuchyně

Pokud nemáte k dispozici dostatek prostoru pro kreativitu, je důležité použít všechny projekce a místa, která ještě nebyla dokončena. Nejúspěšnější příklady jsou:

  1. Rukojeti na skříních. Pokud jsou rukojeti podlouhlé a uspořádány vodorovně, mohou být použity jako věšák na ručníky. Tak to bude vždy po ruce a pomoci kdykoliv.
  2. Vnější stěny skříní. Aby bylo možné umístit předměty, namontujte kovový držák na stranu skříně, aby se vešly ke stěně. Tento typ přípojky je pohodlný a navíc velmi trvanlivý, protože může vydržet jak různé vážené nádobí, tak různé háčky, svorky atd.
  3. Vnitřní stěny. Můžete na ně také instalovat háky, aby se zavěsily pánve nebo dlouhé nože. Budou tedy zabírat méně místa a budou v docházkové vzdálenosti. Snažte se to však přehánět, protože velký počet zavěšených nádobí může zevnitř zablokovat prostor.

Další tipy

Použijte libovolné volné místo. Například, zpravidla, kromě popelnice, nic není pod dřezem.se nachází. Tam můžete dát skleněné nádoby s různým obsahem, stejně jako lahve s občasně používanými tekutinami.

Máte-li k dispozici další prostor, měli byste dostat ještě několik organizátorů nebo kontejnerů. Alternativně si můžete zakoupit malý vozík, který bude předmětem každodenního použití.

Kromě toho by bylo hezké mít organizátora pro mytí. Doporučuje se zvolit silikon, protože voda rychleji odtéká a nádoba zůstane suchá. Uvnitř je možno oddělit mycí prostředek, houby a také kartáče na pánve.

S trochou vynalézavosti můžete přeměnit místo jídla a vaření mimo uznání. Dokonce i velmi malý prostor může pojmout všechny potřebné spotřebiče a kuchyňské potřeby, pokud využijete volného místa na maximum. Nebojte se experimentovat!