Jak si vybrat pánev a ne hrubé?

Bez mřížky je těžké si představit nějakou kuchyň. I s moderním množstvím technického vybavení a nových výrobků zůstává pánev plnohodnotnou ženou v kuchyni a aktivně se používá při přípravě různých pokrmů. Výběr pánví v obchodech je prostě obrovský a někdy je těžké se rozhodnout, která pánev vás nezklame a bude sloužit po mnoho let. Zde je několik tipů, které vám pomohou vybrat spolehlivou a pohodlnou pánev.

Při výběru pánve je třeba zvážit kamna v domě. Tento článek obsahuje tipy na výběr pánve na plynový sporák.

Jak vybrat kvalitní pánev?

Při výběru roštu zvažte 4 důležité aspekty.

Materiál pánve

Nejlepším řešením je vždy litina. Pravda, ne každá hospodyňka se na tyto pokrmy okamžitě přizpůsobí. Litinová pánev je vždy poměrně těžká, dlouho se zahřívá a dlouho se ochladí, je nutné ji vařit olejem.

Nezvykle přikrýt pokrm - proces vaření po určitou dobu pokračuje i po vypnutí plynu. Ale na druhou stranu je nepravděpodobné, že by taková pánev zkazila nebo poškodila - mnoho lidí má doma litinové pánve na vaření svých rodičů neboDokonce i babičky a dělají skvělou práci se svým úkolem.

Důležité!

Je lepší brát levné hliníkové varianty. Jsou krátkotrvající, snadno ztrácejí tvar a atraktivní vzhled, rychle se zahřívají a na takové pánvi se něco smaže. Je-li v domě hliníková pánev, lze ji použít na dušení (například zeleninový guláš).

Nerezová pánev rychle ztrácí lesk a rzi i při velmi pečlivé péči a správném provozu.

Měděná pánev se velmi rychle zahřívá a vyžaduje speciální kulinářské dovednosti. Je nutné se tomu přizpůsobit.

Najednou je třeba říci, že pánev by měla být vyrobena litím, nikoli lisováním. Kvalita pevné, lité pánve je mnohem vyšší než vyražené protějšky.

Vnitřní nátěr roštu

Nejlepší je keramika. Prochází teplo dobře, můžete vařit bez oleje a vypálit misku na takovém povlaku je poměrně obtížné. Loajální k čištění tvrdé houby, ale je lepší nepoužívat kovové kartáče a kartáče - povrch bude poškrábaný a ztratí své vlastnosti vedení tepla.

Pouze titan je lepší než keramika, ale cena za to kousne. Ale nebojí se žádných mechanických účinků a dobře se odvádí a hromadí teplo.

Zajímavé!

A teflon bude nejhorší volbou vnitřního nátěru - na takové pánvi nemůžete vařit nic, povrch je velmi snadno poškrábanýšpachtle, kromě teflonu vydává škodlivé látky v potravinách při vysoké teplotě.

Vnější povlak v mřížce

Nejlepší volbou je pánev bez vnějšího povrstvení, zejména pro litinové nádobí. Pokud ještě chcete mít barevnou pánev, je lepší vzít si smalt, a ne lak.

Sklovina si zachovává svou vnější přitažlivost již delší dobu a nemá nepříznivý vliv na kvalitu vaření. A lak velmi rychle ztratí svůj lesk - doslova pár potravinových přípravků a následné mytí pánev a laku bude mít ošuntělý vzhled.

Některé malé detaily, které jsou často ignorovány

Tloušťka stěny dobré pánve je nejméně 3 mm.

Rukojeť pánve by měla být bakelitová. Volba je poměrně drahá, ale spolehlivá, protože plastová rukojeť se může během procesu ohřevu roztavit a ocel se zahřívá spolu s celou pánev a můžete zapomenout na připínání během vaření. Jako možnost - odnímatelná rukojeť, ale mnoho z nich se jim příliš nelíbí.

Tip!

Velikost pánve by měla odpovídat specifickým kamenům. Neberte příliš velkou nebo velmi malou pánev. Na velké vaření bude nerovnoměrné, a na malé jídlo může spálit, a plamen bude olizovat po stranách nádobí a nechat měřítko.

Proto je nejlepší vzít litinovou, tlustou a litou pánev s rukojetí z bakelitu a vnitřním keramickým povlakem. Mimo lettaková pánev bude také litina, alespoň smaltovaná. Velikost pánve - médium, vhodná pro velikost konkrétní desky.

Mnohé pánve v domácnosti nejsou nutné. Dvě kvalitní pánve různých objemů a velikostí jsou dostačující. A můžete si koupit samostatný odlitek, litinová pánev speciálně pro palačinky - to je ideální volba.