Jak skladovat křepelčí vejce?

Křepelčí vejce jsou cenným potravinovým produktem, který je nutný ve stravě. Výrobci malovat v příznivém světle různé výhody výrobku přes kuřecí analogy, což vysvětluje vyšší náklady. Nebudeme se hádat s tvrzeními o užitku, je to dokázáno, ale pojďme mluvit o správném skladování. Vzhledem k tomu, že je v souladu s trvanlivostí, je zárukou, že si potravinový výrobek zachovává kvalitu a užitečné vlastnosti.

Co nás vede?

Studovali jsme mnoho materiálů pro skladování a výrobu křepelčích vajec. A našli zajímavý nesoulad - trvanlivost poskytovanou GOST a doporučení výrobců se značně liší. To je vysvětleno jednoduše. Stávající křepelky mají zájem o pravidelný marketing produktu, stejný aspekt je důležitý pro komerční podniky, které výrobek prodávají.

Požadavky GOST jsou stanoveny výhradně na základě přínosů pro bezpečnost a ochranu zdraví. Dokument obsahuje nejmenší aspekty - teplotu, druhy zboží a další rozdíly, které jsme se rozhodli podrobně popsat.

Věnujte pozornost!Číslo GOST 31655 - 2012 definuje technické podmínky křepelek, krůt a všech ostatních, s výjimkou slepičích vajec. SPokud chcete, můžete dokument najít na internetu a přečíst si jej podrobně.

Tento dokument je platný v Rusku, Moldavsku, Bělorusku a Kyrgyzstánu. Podle GOST je balení křepelky vyrobeno první den a odtud jsou počítány přípustné doby skladování. Výrobci si toho jsou dobře vědomi, ale často zoufale „koaxují“, aby zvýšili dobu provádění.

Teplotní charakteristiky

Optimální teplota a vlhkost, při které jsou křepelčí vejce skladována bez ztráty nutriční hodnoty, jsou uvedena ve stejné GOST. Takže:

  1. Přípustná teplota by měla být kladná, ale nesmí překročit + 8 stupňů. Je jasné, že takové podmínky jsou vytvořeny pouze v chladničce, a nikoli uvnitř.
  2. Vlhkost vzduchu, stanovená GOST, kolísá v rozmezí 75% - 80%. Ani více, ani méně.

Nepokládejte křepelčí vejce na police chladničky, umístěné na dveřích. Neustále se otevírá, výrobek je vystaven teplotním změnám. Přímo v obchodě se balení odvážně položilo na druhou nebo třetí polici. Nyní, o tom, kolik můžete tento výrobek uložit do chladničky.

Dny nebo měsíce?

Státní norma rozděluje křepelčí vejce na 2 druhy - dietní a stolní. Pro informaci: dietní hodnoty jsou vyšší, protože jsou čerstvější. Nakrmit je děti.

Dietní křepelčí vejce se uchovávají v chladničce po dobu až 11 dnů bez ztráty kvality.

Jídelny mohou být skladovány dlouhou dobu, až jeden měsíc. Samozřejmě, požadavky namusí být respektována teplota a vlhkost.

U umytých vajec je doba použitelnosti snížena - u jídelen je omezena na 12 dní a vlhkost vzduchu 65% - 90%.

Při varu je doba použitelnosti zkrácena na 12 hodin, pokud je přípravek uložen na stole, a nikoli v chladničce. Vařená vejce v chladničce lze skladovat déle, až 3 dny.

Jak porozumět tomu, kdy bylo zboží vyrobeno, aby bylo možné správně určit přípustnou trvanlivost? Koneckonců, na skvrnité skořápce není obvyklé razítko s datem. Všechno je správné, nemělo by tam být, je určeno státním standardem. Výrobek je označen pouze na obalu - jedná se o nálepku na krabici nebo plastové nádobě, která udává datum výroby a platné datum skladování. Dodatečné označení "Dietní" upozorňuje na méně dní, kdy můžete výrobek používat.

Při nákupu pečlivě zkontrolujte obal, pokud je označení, že vejce není dietní, výrobek se automaticky přesunul do kategorie jídelen. To znamená, že se nedoporučuje používat surové.

Co na vás závisí?

Kde, kolik a jak skladovat jsme demontovali. Nyní se dozvíte, jak správně skladovat výrobky z křepelek. Pokud jste vejce ponechali v průmyslovém balení, stačí je otočit s tupým koncem. V této oblasti se nachází vzduchový polštář, kterým je zajištěno dýchání. Popraskané, pomačkané a příliš lehké zástupy strakaté tucty nejsou dobré pro jídlo.

Zajímavé!Padající vejcekřepelka není rozbitá a zmačkaná kvůli zvláštním vlastnostem skořápky. Koroduje, nebude cítit jako síra, ale jednoduše schne. Pokud normální vejce váží v průměru 10 - 12 gramů, pak sušené vejce připomíná lehké peří podle hmotnosti.

​​

Při přemisťování výrobku do jiné nádoby se ujistěte, že je neustále odvětráván, tj. Má otvory.

Jak kontrolovat čerstvost křepelek doma? Velmi jednoduché. Nalijte solný roztok do každé nádoby (2 lžíce v 500 ml vody) a vložte tam vejce. Pokud je ponořen do roztoku zcela - čerstvý, plave - zkažený. Špatně kvalitní vzorky se vznášejí i ve vodě bez soli, dbejte na to při mytí.

Není salmonelóza nebezpečná?

Společný mýtus, že křepelčí vejce nepředstavují nebezpečí možného salmonelózy, je skutečně mýtem. Pouze křepelky samy nemohou onemocnět, protože jejich tělesná teplota neumožňuje. Ona je normálně 42 stupňů, salmonela prostě nepřežije.

Salmonella nemůže proniknout ani skrz shell - příčinou jsou příliš malé póry. Ale aby se zajistilo, že hůlka způsobující nemoci neosadí skořápky během transportu nebo špatného sousedství zboží, je nemožné. Náhodně se dostává do prostředí z vnějšího prostředí, salmonella dobře přežije a může vyvolat onemocnění. Samozřejmě, pokud jste zapomněli vyprat produkt před jídlem k jídlu syrové.

Nelze tedy vyloučit riziko výskytu nákazy o 100%.

Denní a věkové normy

Aniž by se produkt díval na malou velikost, má také určitá omezení v aplikaci. Zde jsou uvedeny údaje o přípustné míře spotřeby křepelčích vajec na osobu a den:

Věk

Do 3 let

3 - 10 let

10 - 16 let

Dospělí

Přípustné množství (za den)

2 kusy

3 kusy

5 kusů

6 kusů

Neměli byste zneužít, jak vidíte. 4 - 5 exemplářů křepelek je podobných kuřatům, ale jejich nutriční hodnota je významně převyšuje. Jedná se o druh „ampulí zdraví“, vitamínů a minerálů, které jsou harmonicky a snadno vstřebávány lidským tělem.

Například japonské děti dostávají křepelčí vejce každý den, v této zemi existuje dokonce zvláštní zákon. V našich zeměpisných šířkách je výrobek povinný v denní dietě astronautů. Příznivý vliv na imunitu a složení krve, posílení nervového systému, různé diety pro diabetes a srdeční onemocnění - to jsou jen některé z výhod produktu. Bohatý minerální komplex, díky kterému budete zdravý a vytrvalý, zlepší metabolismus - to vše jsou drobná křehká vejce, která Vám doporučujeme.