Jak skladovat mleté ​​maso v chladničce

Polotovary pomáhají moderní ženě (zejména obchodní ženě) velmi mnoho: pomáhají šetřit čas v kuchyni a dělat domácí chutnější. To je důvod, proč může skladatel vždy najít kus mletého masa v chladničce nebo mrazáku, jen pro případ.

Neotřesitelné normy

Ve stravovacích zařízeních jsou již dlouhodobě stanoveny podmínky skladování různých polotovarů, proč nevyužívají svých norem ve vlastní kuchyni?

Nejlepší je uchovávat nádivku v chladničce nebo mrazničce, aniž byste přidávali různá koření - pouze mleté ​​maso a nic zbytečného. V tomto stavu lze polotovar skladovat mnohem déle, než například mleté ​​maso s cibulí.

Pro zmrazování používejte pouze čerstvé potraviny a mleté ​​maso připravené k zmrazení skladujte před odesláním do mrazničky v chladničce déle než jednu hodinu.

Kolik je dovoleno ušetřit vařené mleté ​​maso? V chladničce při teplotě do + 6 ° C je doba trvání rybího produktu omezena na 6 hodin. Masný výrobek chlazený na teplotu + 4 až 6 ° C lze použít po dobu 12 hodin, skladuje se v mrazáku při teplotě -12 ° C po dobu přibližně jednoho měsíce a při stabilní teplotě -18 ° C se doba skladování zmrazeného mletého masa zvyšuje na 3 měsíce. Stejná období jsou přidělena na místech veřejného stravování a na skladování mletých ryb.v mrazničce, ale pokud se rozhodnete uložit s cibulkou, doba trvanlivosti je výrazně snížena na 30 dní.

Přídavná látka může zkrátit životnost polotovaru několikrát, zejména pokud se jedná o kuřata nebo ryby. Snažte se přidat koření, cibuli, vejce a další přísady těsně před přípravou připraveného pokrmu.

Jak dlouho můžete ušetřit například mleté ​​maso s cibulí a vejci ve stravovacích zařízeních? U chlazeného polotovaru, ať už je to ryba nebo maso, pobyt v lednici je zkrácen na několik hodin, a v mrazničce může být zmrazený výrobek uchováván tak dlouho - jen pár týdnů. Doporučuje se vydržet takové podmínky skladování ve vlastní kuchyni.

Dodržujeme podmínky skladování

Vytvořte příjemné prostředí pro skladování mletého masa: vložte jej do čisté a suché plastové nádoby, pevně zavřete víko a zabalte do lepící fólie. Namísto kontejneru můžete použít také plastové sáčky: z masy vytvořte rovnou briketu, vložte ji do sáčku, uvolněte vzduch z obalu a pevně jej zavěste. V této formě bude tortilla tvrdnout mnohem rychleji a v mrazáku nebude zabírat mnoho místa.

Ujistěte se, že různé druhy mletého masa uchováváte v samostatném obalu, protože všechny mohou mít odlišné podmínky skladování. Pokud pro další kulinářské mistrovství potřebujete několik druhů mletého masa, zkombinujte je přímo před samotným procesem vaření. Na polotovarysprávně uložte a v termínech se nenechte zmást, můžete se držet štítku na obalu, na kterém bude uvedeno datum nebo datum balení.

Po rozmrazení masové hmoty okamžitě použijte a nepokoušejte se výrobek zmrazit znovu, zejména pokud je s cibulí - takový polotovar není vhodný pro potraviny a může dokonce způsobit otravu.

Každá hosteska ví, kolik bude potřebovat mleté ​​maso najednou. Pokuste se zabalit mleté ​​maso po částech, abyste mohli ihned použít rozmražený kus a neporušili podmínky skladování.

A nezáleží na tom, kolik překvapení - neočekávaných hostů, zástupce stravování, tedy tchyně s pravidelnou kontrolou - poskytují prozřetelnost, protože ve vaší lednici bude vždy k dispozici voňavý kus čerstvého mletého masa.