Jak snadno čistit piniové oříšky ze skořápky doma

Pine ořechy mají hustou skořápku, která není tak snadné čistit. Mnoho z důvodu potíží při čištění vybrat oloupané ořechy. V této formě jsou však uloženy mnohem méně než ve skořápce a rychle se stávají žluklými. Proto je lepší koupit ořechy ve skořápce, nejsou tak strach ze světla a vzduchu, jak jsou loupané.Okrem toho existují způsoby, jak vyčistit piniové oříšky ze skořápky doma bez zbytečného úsilí.

Jak si vybrat piniové oříšky

Je lepší je koupit ne podle hmotnosti, ale v balení s datem balení a dobou skladování. Snažte se dávat přednost výrobku v neprůhledném obalu - v něm jsou ořechy skladovány déle. Pokud mají tmavé skvrny, zdánlivě vyschlé, pak v žádném případě nekupujte - jsou jasně zkažené. Kromě toho jsou plesnivé piniové oříšky nebezpečné pro zdraví, protože produkují látky, které mohou vyvolat alergickou reakci.

Pokud se ořechy, které jsou uloženy ve vašem domě, začaly zhoršovat, měly by být okamžitě vyhozeny. Nepokoušejte se smažit nebo nějak ošetřovat staré ořechy: škodlivé látky, které se v nich tvoří, se nebojí tepelné úpravy. Chcete-li najít poškozenou matici, nebo ne, stačí ji třepat ve skořápce: pokud to rachotí, pak je to staré.

Při výběru ořechů ve skořápce se ujistěte, že neobsahují nečistoty a zbytky kuželů, protože totokazí ořechy. Pokud vidíte tmavý bod na skořápce, znamená to, že matice není prázdná. Pokud na skořápce není žádná tečka, ale je tu tmavá patina, znamená to, že matice je špatná.

Příprava k čištění

Pine ořechy mohou být prodávány v kuželu, av tomto případě, musíte nejprve dostat semena z ní. Je lepší to udělat v pogumovaných rukavicích pro domácnost, protože pryskyřice bude mít špinavé ruce a mytí není tak snadné.

Není třeba se snažit nějak vytáhnout matice z kuželů. Všechno je mnohem jednodušší: musíte to otočit a pak klepat na okraj mísy. Ořechy vypadnou sami. Pak by měly být odloupnuty ze skořápky.

Jak odlupovat matice

  • Klikání zubů. Možná je to nejběžnější metoda, ale je lepší se postarat o vaše zuby a ne riskovat je. Pokud stále upřednostňujete tuto metodu, pak by měla být skořápka předem změkčená, pro kterou jsou ořechy namočeny v horké vodě po dobu 10 minut. Poté se skořápka stává měkčí a bezpečnější pro zuby. Ořechy kliknou, rozdělí je uprostřed - zranitelné místo pro něj.
  • Dlouhé matice. Pokud je namočíte přes noc, den, kdy se skořápky snadno rozdělí.
  • Zmrazení. Pine ořechy lze snadno čistit, pokud jste předmrazit shell v mrazáku. Díky tomuto tepelnému zpracování se stává křehčí a lze jej snadno odstranit. Mějte však na paměti, že rozmrazené ořechy nelze skladovat - měly by být okamžitě spotřebovány.
  • Grilování nebokalcinaci. Tato metoda také zahrnuje tepelné zpracování ořechů: mohou být smaženy na pánvi nebo kalcinovány v peci po dobu několika minut při 110 ° C. Vezměte prosím na vědomí, že při smažení ani kalcinaci byste neměli přidávat olej.
  • Štěpkování. Pine ořechy mohou být rozbité, jak je děláno s ořechy, ale s některými rozdíly. Protože první malý, je důležité, aby nedošlo k rozdrcení nukleolus při rozbití. Proto je možné sekat matice s použitím různých nástrojů: např. Můžete zlomit kladivo, zatímco držíte kleštěmi na okrajích.

Poznámka!

Je pozoruhodné, že skořápka má mnoho užitečných vlastností. Na jeho základě, aby tinktury a decoctions pro revmatismus, artritida, osteochondróza.

Jak ukládat

Před uskladněním musí být ořechy sušeny, na které jsou ponechány několik dní v suchém a teplém prostředí. Neuchovávejte vlhké ořechy v žádném případě, protože se rychle formují. Ale zároveň je nepřesušujte, což se často děje v sušičkách. Oloupané ořechy vložte do sklenice s víkem. Měly by být uchovávány pouze v chladničce a ne déle než 3 měsíce. Pokud chcete prodloužit trvanlivost do 6 měsíců, můžete je skladovat v mrazničce v těsně uzavřeném plastovém sáčku.

Po rozmrazení musí být matice ihned spotřebovány. Například, oni mohou být smaženi - tak oni jsou velmi voňavé. Pražené ořechy by se však neměly skladovat v chladničce ani v chladničcemrazničky, jak se rychle stávají žluklými.