Jak správně skladovat oloupané a prorostlé piniové oříšky

Piniové oříšky mají charakteristickou nasládlou chuť, která jim umožňuje aktivní využití při vaření. Pokud je však cedr nesprávně uložen, ztrácí nejen svou neobvyklou chuť, ale i užitečné prvky. Jak správně skladovat piniové oříšky?

Výběr matic pro skladování

Aby ořechy nezpůsobily orgánu žádnou škodu, ale přinášely pouze prospěch, je vhodné si představit, jaká kritéria musí zvolit:

  • skořepina nesmí mít praskliny, díry, třísky a jiné vady;
  • ořechy by měly být středně velké, pravidelného tvaru;
  • v přítomnosti žluté, tmavé skvrny, plíseň, nedoporučuje se kupovat takové ořechy. V dobrém ovoci bude barva stejnoměrná, jasná;
  • chuť by měla být bez přebytečných nečistot, nasládlá, čerstvá;
  • Obvykle se na podzim sklízejí piniové oříšky, takže v zimě nebo na jaře bude obtížné najít čerstvé;
  • je lepší koupit loupané v jednotlivých baleních než podle hmotnosti.

Podmínky skladování

Abychom nemuseli vyhazovat piniové oříšky za týden, měli byste připravit správné podmínky v místnosti, kde budou uloženy:

  1. Teplota - dlouhoUkazatele standardu skladování by měly být od -15 do +20, za předpokladu, že nebudou žádné ostré skoky. Čím vyšší je však teplota, tím menší je bezpečnost matic.
  2. Vlhkost - formy se tvoří při vysoké vlhkosti, proto je nežádoucí překročit 70%.
  3. Zpracování - před uschováním ovoce nesušte. Je lepší to udělat bezprostředně před použitím.
  4. Zrání - ořechy musí být zralé, protože nezralé nejsou vhodné ke spotřebě.
  5. Přísady - při zpětné montáži jader by neměly být žádné propojky, malé kousky skořápky a jiné nečistoty.
  6. Osvětlení - nemají rádi slunce, takže je chcete čistit v temné místnosti.
  7. Kapacita - může být skladována v látkách, plastových pytlích, neprůhledných nádobách, dřevěných bednách.
  8. Lokalita - podmínky pokoje, sklep, sklep, balkon, lednice nebo mraznička - nejlepší místa pro dlouhodobé skladování. Místnost by měla být zároveň tmavá, suchá.
  9. Hlodavci - aby se ořechy omylem neztratily, musíte je odstranit v nádobě, která je zapečetěna nebo na místě, které je mimo jejich dosah.

Důležité!

Při skladování ve skleněných nádobách musí být nádoba nejprve sterilizována.

Metody skladování

První podmínka, aby se piniové oříšky nestaly plesnivými a nepoškozenými, aby je vysušily. Tím se odstraní veškerá vlhkost, která umožní, aby ovoce uchovalo svou čerstvost po delší dobu.

Ve skořápce

Ovoce nechte ve skořápcemůže být v podmínkách místnosti, ale nejběžnější místa pro ukládání ořechů v neloupané formě:

  1. Mraznička - může být skladována po dobu 6-12 měsíců, ale je vhodné dát ji do plastových, plastových sáčků. Opakované zmrazování se nedoporučuje.
  2. Chladničky - matice by měly být umístěny bez skořápky v plastových nádobách, keramice nebo skleněných nádobách, které jsou utěsněny, aby se zabránilo jejich pohlcování pachů. Tímto způsobem bude doba skladování přibližně 100 dní.
  3. Sklep, spíž, sklep, kuchyňská linka - na těchto místech můžete nechat proutěné koše, dřevěné bedny, kartonové krabice, skleněné zboží. Takže můžete zachránit ořechy v dobrém stavu až 7 měsíců.

Vymazáno

Aby se zachovalo ovoce bez skořápky, jsou lepší v nádobách, které poskytují pravidelný průtok vzduchu. Pro vyčištěné nádoby, jako jsou:

  • tašky - doporučuje se použít tkaninu z přírodních vláken;
  • skleněná nebo kovová plechovka - může být vložena do skříně. Musí však být pevně uzavřen plastovým krytem. Ořechy budou skladovány po dobu asi 25 dnů;
  • speciální balení.

Smažený

Pražené ořechy nelze dlouho uchovávat. I když jsou vytvořeny nejpříznivější podmínky, za 4 dny se stanou hořkými, nepoživatelnými a nepříjemným zápachem. V této podobě si zachovají své vlastnosti, maximálně 3 dny. To je způsobeno skutečnostíže olej, který se tvoří po opékání rychle, se stává žluklý.

V šiškách

Je-li mnoho cedrových šišek, nebude možné je okamžitě jíst, a proto je třeba jejich čerstvost dlouhodobě zachovat. K tomu nalijte ovoce do dřevěné krabice. Současně by měl být pevně uzavřen krytem, ​​aby do něj nepronikl hmyz a hlodavci. Můžete dát ořechy do plátna, plátěný pytel, a pak zavěsit ze stropu. Vydrží tak až 9 měsíců za předpokladu, že je zde suchá, tmavá, chladná místnost

.

Během skladování se pravidelně kontroluje přítomnost hmyzu, plísní, bílých šupin. Pokud se objeví některý z uvedených příznaků, je vhodné matice zlikvidovat.

Zajímavé!

U chladniček, kde je funkce „ale mrazu“, led nezamrzá, což znamená, že budou mít minimální vlhkost, která poskytne optimální podmínky pro skladování matic.

Chyby při skladování

Aby se předešlo různým problémům s výběrem, skladováním a používáním borovicových oříšků, je třeba zvážit nejčastější chyby:

  1. Pokud je ovoce oloupáno, neměly by být ponechány otevřené.
  2. Nedodržení teplotních a vlhkostních režimů může vést k rychlému poškození.
  3. Není nutné je očistit, protože v této podobě budou spaseni méně než ve skořápce.
  4. Ponechání ořechů po dlouhou dobu v cukru nebo sirupu za to nestojí. Maximální částka, kterou můžete ušetřit, je 2 dny.
  5. Pine Nutstaké nežádoucí, protože to pomůže plísni rychleji růst.

Tipy

Aby se prodloužila trvanlivost, a aby plody neztratily své užitečné vlastnosti v průběhu času, několik tipů pomůže:

  1. Je lepší nekupovat již vyčištěná ovoce podle hmotnosti, protože jejich vlastnosti mohou v důsledku dlouhého kontaktu se vzduchem zmizet.
  2. Pokud jsou ořechy zcela suché, jejich skladovatelnost a užitečné vlastnosti již byly ztraceny.
  3. Čím více jsou rozděleny, tím rychleji se zhoršují, jdou dolů.
  4. Po 6 měsících konzervace zmizí všechny živiny v nich a chuť se stává nepříjemnou.
  5. Je lepší okamžitě jíst pečené ořechy.
  6. Moření, smažení může prodloužit dobu skladování, ale zároveň se snižuje jejich hodnota.
  7. U sušicích ořechů existují speciální sušičky, ale je třeba dbát na to, aby nedošlo k jejich přesušení.
  8. Získat lépe částku, kterou lze rychle konzumovat, aby netrvala dlouho.

Borové oříšky jsou výživným produktem, který je ceněn tím, že uchovává obrovské množství léčivých prvků a vitamínů, které udržují tělo v dobrém stavu. Proto je nutné porozumět pravidlům jejich volby, podmínkám skladování a používání, aby nedošlo k poškození.