Jak uchovávat uzené ryby v chladničce

Uzená ryba je pro mnohé skvělou pochoutkou. Ona je vždy přítomna na každém prázdninovém stole, ale úžasně dobrá ve všední dny, s horkými vařenými brambory nebo sklenkou studeného piva.

Avidní rybáři loví svůj úlovek do budoucna, kouření pro ně je prvním asistentem. Obyčejné ženy v domácnosti kupují uzené ryby pro dům v supermarketu nebo na trzích. Výrobek není levný, proto je velmi důležité vědět, jaká je trvanlivost uzeného masa. Jakákoliv rybí pochoutka v podmínkách nesprávného skladování může být zdrojem salmonelózy a jiných střevních infekcí, myslíme si, že je to pro vás naprosto zbytečné. Proto říkáme, jak ukládat uzené produkty doma a jak moc jsou schopni „ležet na skladě“.

Začněme rozhovor s nejdražšími červenými rybami.

carská ryba, červená

Červené ryby nejsou nutně lososové nebo lososové. Nejdřív se jí týkají. Věděli jste však, že ve starém Rusku se červené ryby nazývají také bílé maso, například muksun, sterlet? To bylo podáváno zřídka, jen ke stolu králů, a důležití šlechtici, prostí občané takové jídlo nebylo dostupné. A teď je stejná sterleta uvedena v červené knize a jedí ji jen pytláci.

Losos, losos a růžový lososdlouho přestaly být vzácné výrobky, prodávané všude, v jakékoliv formě - čerstvě zmrazené, solené, uzené. Trvanlivost červené ryby se liší v závislosti na formě, ve které jste zakoupili. Jak moc se drží čerstvé, solené a uzené červené ryby?

  • Čerstvé. Skladování od týdne do 10 dnů je povoleno, pokud se teplota pohybuje od 0 do + 2 stupně. Jak jste hádali, tato teplota se děje pouze v lednici na spodní polici.
  • Skladovatelnost červených uzených ryb nepřesahuje 6 dnů. A ujistěte se, že je uchováváte v chladničce. Pokud máte výrobek, střih, a on ležel na stole další hodinu, životnost je zkrácena. Každá hodina pobytu bez chladu zkracuje dobu 1 dne.
  • Dobrým východiskem jsou uzené červené ryby ve vakuovém balení. To je skutečný nález v potravinářském průmyslu, což výrazně prodlužuje životnost. Jak dlouho uchovávat pochoutku ve vakuovém balení je uvedeno na štítku, ale tento výrobek musí být také chlazen. Uzená masa se obvykle skladují ve vakuu po dobu nejméně 3 měsíců.
Pozor!
  • RYCHLÉ LIKVIDACE VŠECH TYPŮ PARASITŮ!
  • Pospěšte si, abyste zhubli o léto a nezlepšili se o pár let! Je nutné pouze ...

Kouření za tepla

Kouření je horké - metoda je poměrně rychlá ve srovnání se studeným kouřením. Pokud proces horkého kouření trvá od 40 minut do 2 hodin a nevyžaduje obzvláště zdlouhavou přípravu, pak se studené uzené ryby vaří dlouho, asi měsíc. Termínskladování výrobků uzené horké, malé - do 3 dnů, samozřejmě, v chladničce.

Aby zůstaly ostatní produkty v chladničce absorbovány vůně uzených ryb, zabalte je do bavlněného bavlněného plátna a poté do papíru.

Pokud jste doma připravili velké množství produktu horkým způsobem, můžete uložit uzené ryby do mrazničky. Tak to může ležet asi měsíc, nicméně, to bude trvat dlouho, než odmrazit. Je lepší jíst produkt horké uzené ihned po vaření, nemůžete pokazit. Proto nevařte ve velkém.

Kouření za studena

Sama o sobě je metoda kouření za studena poměrně dlouhá, ale výrobek může být skladován déle. Doma, v městském bytě, skladujte studené uzené ryby v chladničce, při teplotě +2 - +3 stupně. Tak může ležet až 10 dní. Zábal uzené ryby v papíru by měl být jistý, jinak všechny produkty z chladničky bude absorbovat rybí vůně.

Pokud je doma vášnivý rybář a vlastní udírna, je vždy relevantní otázka, kolik kouřových výrobků může být uloženo ve sklepě nebo podkroví. Řekneme několik způsobů.

Chladnička na měsíc

V chladničce můžete dát uzené ryby. Připravte si silný slaný roztok předem, namočte do něj bavlněný hadřík a zabalte výrobek. Po slaném zabalení opětovně obalte domácí pochoutku papírem a vložte ji do lednice. Pokud to uděláš správně, měsícnemůžete se bát.

Do mrazničky po dobu 3 měsíců

Mohou být zmrazeny ryby uzené za studena. Zabalte ho do vakuového obalu nebo do plastových nádob a odešlete do mrazničky. Produkt tak bude trvat 3 měsíce.

Rozmrazování uzeného masa je lepší ve vzduchu. Jak dlouho to trvá, záleží na velikosti ryby. Pokud použijete mikrovlnnou troubu pro rozmrazování, bude jemnost rozmrazena rychleji a maso bude snadno odděleno od kostí.

Podkroví, sklad, sklep

Všechny tyto pokoje jsou skvělé pro skladování uzených ryb. Co nelze dosáhnout doma byt ve vesnici je velký. Sklepy a sklady - pokoje jsou chladné a tmavé, dobře větrané. Skladování uzených ryb v těchto prostorách je prodlouženo na šest měsíců. Předbalte ho do fólie nebo pytloviny, poté složte do krabic, kropením pilin ne-jehličnatých stromů. Takové dlouhodobé skladování je možné pouze při teplotách do +5 stupňů.

Ryby uzené za tepla nikdy nebyly dlouho skladovány!

Zajištění jakosti

Po dlouhodobém skladování doma nebo ve sklepě by mělo být uzené maso před použitím zkontrolováno. Snadné provedení kvalitního vyšetření je možné provést pomocí externího vyšetření a pravidelného párátka.

  • Zkažená ryba má kyselý, nepříjemný zápach, pokrytý kluzkým špinavým květem. Reanimate takový produkt nenízkuste okamžitě vyhodit.
  • Je-li vzhled velmi chutný, propíchněte kůru na zádech párátkem, kde se nachází páteř. Není-li nepříjemný zápach přítomen, je výrobek v pořádku.
  • Pokud jste si nechali malou rybu doma a všimli jste si bílého povlaku na jejím povrchu, otřete ji rostlinným olejem, povlak zmizí.

Mluvili jsme o základních pravidlech a trvanlivosti uzených ryb. Nyní můžete s jistotou poradit svým přátelům, kolik času a za jakých podmínek správně skladovat domácí pochoutky. A jak s nimi zacházet, přijďte na to sami.

Nezapomeňte, že uzené potraviny se nedoporučují pro mnoho onemocnění, takže je často nepoužívejte. Ať se stanou atributem svátků, dobrých, svátků, Slované mají hodně!