Proces výroby lisu
Existuje několik možností, jak vyrábět lisy na doutníky pro vlastní potřebua další ovoce. Ale nejlepším způsobem je udělat nejjednodušší mechanismus.
Pomocí svařovacího stroje je nutné vytvořit stabilní rám. Ve středu horního kanálu je vyvrtán otvor pro matici šroubu a poté navařen do rámu.
Od kolejnic, které jsou navzájem kolmé, je nutné smontovat drenážní rošt. Tloušťka desek by měla být nejméně 20 mm. Z baru nastavte stojan.Na horní desku je určen držákurčený pro tlakovou část šroubu. Může být připevněn ke konstrukci epoxidovým lepidlem.
Zásobník je nejlépe vyroben z nerezové oceli. Před potřebou vytvořit "výtok", který bude sloužit jako odtok. Domácí šroubovací lis pro extrakci šťávy je připraven vlastními rukama. Nyní zbývá jen nahradit určitou kapacitu.
Pokud tento návrh nestačí, můžete se pokusit vytvořit složitější mechanický nebo hydraulický lis. Také pro tento účel někteří používají jack.
Příprava jablek
Před uvedením ovoce do samoobslužného džusového lisu je třeba připravit suroviny. Jablka musí být dobře umytá, řezaná a loupaná.Zpracování se skládá z několika fází:
- Ovoce se nakrájí na 4 části. Současně je nutné odstranit větvičky a jádra. Je lepší opustit slupku, protože obsahuje mnoho užitečných prvků.
- Jablka musí být ručně rozdrcena nožem nebo míchačem. Manuální metoda bude vyžadovat mnoho času a úsilí.
Někteří používají jako drtič pro tuto zeleninu stavební míchačku. Máte-li v úmyslu zmáčknout šťávu z bobulí, nemusí být řez.
Vytlačování šťávy doma
Poté, co byla surovina zcela připravena, musí být rozložena do textilních sáčků. Musí být položeny na drenážní rošty. V průměru je v lisu na ždímání šťávy z jablek možné připevnit 3-4 malé spirály. Vrchol musí zapadat do útlaku. Je třeba připravit, žežmolkování jablečné šťávy začne okamžitě .
Po dokončení procesu je třeba odstranit dort z návrhu a načíst novou dávku ovocných sáčků.Výsledný nápoj lze konzumovat v původní formě a připravit z něj:
- pasterovaná šťáva určená k zapékánízimní;
- víno;
- jablečný mošt
Na základě tohoto nápoje můžete připravit želé a marmeládu.
Lis na jablka vyrobený z jablek musí být promyt po každém postupu vytlačování nápoje.