Jak udržet koriandr na zimu čerstvé

Bez použití zelených je těžké si představit vaření. Fanoušci chutných chutí zbožňují koriandr, který chcete mít na stole po celý rok. Vyvstává tedy rozumná otázka: jak zachránit koriandr, aby si vychutnal koření a v zimě.

Metody skladování

Pikantní kořeny, mezi něž patří koriandr, se sklízejí na zimu stejným způsobem jako kořenová zelenina, která má být používána čerstvá. Můžete ukládat a greeny, výběrem jednoho z nejpohodlnějších způsobů.

  • Nejběžnější je sušení. Obvykle je koření rozdrceno a sušeno několik dní ve větrané místnosti nebo k tomuto účelu je použita trouba.
  • Koriandr bude uložen na dlouhou dobu, nakládán ve vodě s octem a solí. Je dobré držet sklenice s pikantní trávou ve sklepě, skladu nebo v chladničce.
  • Je také vhodné skladovat solené koriandr. Do skleněných nádob se nahrnula čerstvá tráva, posypaná solí a poslaná blíž k mrazáku.
  • Pokud zmrazíte koření, můžete udržet čerstvé zelené. Pokud je vhodný fotoaparát, tato metoda bude nejlepší.

U odrůdy můžete koriandr skladovat několika způsoby. Každý z nich zachová všechny nutriční a chuťové vlastnosti pikantních bylin.

Moderní sušení

\ t

Čerstvé koriandrové zeleně, dokonce i v létě, rychle uschnou, proto se při přípravě na zimu mnozí zajímají o to, jak správně skladovat koriandr, aby neztratil svou kořeněnou vůni. To platí zejména pro proces sušení.

  • Aby se vymýt hmyz z větví koriandru, bláto a písek se opláchnou nejprve svazky v nádrži s vodou, pak pod proudem vody.
  • Uvedení umytého koření do cedníku, nechte vodu odtéct.
  • Pak se zelení sekáči, zatímco se nesnaží přehnat příliš mnoho, protože nakonec vyschne.
  • Palety, podnosy nebo ploché nádobí jsou pokryty novinami a položeny na ně tenkou vrstvou koriandru.
  • Suché ve stinných, ale dobře větraných prostorách. V soukromém domě to může být loft nebo veranda, v bytě - na balkóně nebo v kuchyni daleko od slunce. Někdy se používá pro sušení trouby při minimální teplotě (cca 40 ° C).

Při sušení by měly být bylinky pravidelně míchány, aby byl proces jednotnější. Pokud se tak nestane, může se na místě vytvořit forma a celý blok bude muset být vyhozen. Když je koriandr zcela suché, je baleno do skleněných nádob, zakryto víčky a uloženo ve spíži nebo na polici kuchyňské linky.

Stará metoda sušení

Sušené koření lze skladovat ve starém staromódním způsobem - celé větve. Sbírají se v malých svazcích, svázaných, zabalených na plátně nebo papíře a zavěšených na nosníku nebo kůlně. Zde může být koriandr ponechánskladování po celou zimu. Obyvatelé apartmánů mohou využít lodžií nebo uzavřených balkonů.

Marinování

Ti, kteří se dlouhodobě zabývají sklizní, vědí, jak po celou zimu zachovat zeleň. Jednou z praktických metod je marinování, které lze popsat následujícím algoritmem:

  • Po vroucí vodě se do ní nalije ocet a přidá se sůl. Na 300 g tekutiny by měla trvat 1 polévková lžíce. octem (9%) a špetkou soli.
  • Do této doby by měly být připraveny malé sklenice nakrájeného koriandru. Spice se zkroutila na ramena bank.
  • Zelení se přelijí přes marinádu tak, aby ji zcela pokryli.
  • Když se banky trochu vychladly, přidejte na jednu desku lžíce. slunečnicový olej.

Po čekání na úplné ochlazení marinády se banky uzavřou víčky. Nejlepší úložiště je lednice, ale můžete použít chladný sklep.

Zmrazování

K udržení čerstvého koriandru se doporučuje zmrazit. A pokud zůstane až do příští sezóny, bude záležet na tom, jak bude milenka koriandru uložena na zimu. Tato metoda má svou vlastní technologii, kterou není těžké zvládnout:

  • Větvičky koriandru jsou roztříděny, zlikvidovány zkažené, pak umyty pod tekoucí vodou, aby se odstranily zbytky země nebo písku.
  • Čisté větvičky na trávu pro sušení se umístí do 1 vrstvy na papírové ručníky, které by měly být vyměněny za mokré.
  • Připravené svazky jsou baleny zcela do plastových sáčků zabalených do plastového obalu.nebo umístěny ve speciálních plastových podnosech. Můžete snížit zeleninu a pak zabalit. Následně se skladuje koriandr v mrazáku po částech podle potřeby.

Skuteční labužníci preferují ve své stravě několik odrůd koriandru. Je-li tedy zamýšleno zmrazení různých druhů koriandru, pak by měl být každý obal podepsán, protože zmrazený výrobek bude obtížně rozlišitelný podle vůně.

Nakrájené kostky

Původním způsobem skladování je zmrazená pikantní kostka. Je velmi vhodné použít při vaření polévek a omáček.

  • Listy jsou vyříznuty z umytých koriandrových větviček a uloženy v ledových formách.
  • Nalijte koření vařenou studenou vodou.

Porcované koriandrované kostky lze skladovat v mrazničce přímo ve formě nebo po zmrazení dát do nádob (nebo plechovek) a uchovávat v chladničce.

Který kontejner je preferován

V ledničce můžete ukládat pikantní zeleninu v různých obalech. Pro zajištění lepší a delší konzervace by mělo být upřednostňováno následující balení:

  • Je lepší používat nádoby na potraviny vyrobené z plastu, prodávají se v různých objemech. Před pokládkou mrazničky se nádoba dobře promyje a vysuší.
  • Tráva je umístěna ve skleněných nádobách bez kořenů a žlutých listů, přičemž nezapomeňte zajistit těsnost.
  • Po dlouhou dobu bude koriandr skladován v chladničce v papírových ručnících. Ale musíte následovattak, aby papír nezvlhnul.
  • Plastové sáčky lze použít, pokud je obal „hluchý“. V tomto případě je nutné obal navázat tak, aby uvnitř byla vytvořena vzduchová obálka.

Věnujte pozornost!Pokud je možné zmrazené greeny zabalit po částech, doporučuje se to provést.

Koření nejen dodává pokrmům příjemnou vůni - zelení mají blahodárné vitaminové vlastnosti. Pozorování podmínek konzervace koriandru, jeho pikantnost si můžete vychutnat iv zimě. Bez ohledu na způsob skladování pikantní trávy, vždy byste měli vzít v úvahu základní pravidlo - subtended větvičky neberou do sklizně. Čím čerstvější banda koriandru, tím větší je pravděpodobnost zachování jeho nutriční kvality.