Jak udržet tvaroh čerstvý po dlouhou dobu

Mléčné výrobky jsou považovány za rychle podléhající zkáze: ani po pečlivém zpracování s použitím moderních konzervačních látek se fermentační procesy nekončí - startovací bakterie, různé mikroorganismy se neustále rozmnožují, žijí ve výrobku se svým životem. Proto je životnost tvarohu, živý jogurt, zakysanou smetanou, ryazhenka po otevření balení je poměrně malý, a aby mléčné výrobky, aby se pokazit předem, je třeba řádně uložit je.

Uložit užitečné vlastnosti

Aby tvaroh nevytvořil hořkou chuť a zůstal čerstvý co nejdéle, musí každá hostitelka znát pravidla pro skladování v chladničce.

Jak skladovat sýřinu nakupovanou v obchodě? Ihned jej vytáhněte z originálního obalu a uložte do smaltované, plastové skleněné nádoby s pevným víčkem a na dno misky vložte ubrousek. Neexistuje žádné těsně přiléhající víko - obal obalte lepící fólií. Pokud je tvaroh naplněn velkým kusem, je lepší ho rozdrtit. Před likvidací zbytků obalu si přečtěte, kolik produktu můžete uložit.

Tvaroh bez obsahu tuku s dobrými skladovacími podmínkami v chladničce udržuje svou chuť déle ve srovnání s tukem, který rychle kyselý. Aby se po delší dobu udržovala příjemná chuť na tuhý tvaroh,na dno misky položte kostku cukru.

Optimální teplota a načasování

Ve vakuovém balení může být tvaroh uchováván po dobu až 30 dnů, ale pokud je otevřen, pak ani za podmínek, které jsou správně nastaveny v chladničce, nebude hmota trvat tak dlouho - až 4 dny. A kolik ukládat váhu výrobku, protože doba jeho použití není specifikována nikde? V chladničce doma může ležet maximálně 3 dny při kladné teplotě 2-6 ° C, pokud se teplota sníží na 0 ° C, pak se prodlouží doba trvanlivosti, ale pouze na několik dní.

Je-li zmrazen v mrazničce obvyklým způsobem, může být za těchto podmínek (-2 ° C) skladován po dlouhou dobu - až 7 dní. Chcete-li prodloužit dobu na 2 týdny, skladujte tvaroh při -12 ° C.

Před použitím prodloužit požadované množství zmrazeného tvarohu, umístit ho na spodní polici chladničky tak, aby se postupně tavilo při minimální teplotě nad nulou. Pokud máte v plánu vařit tvarohový koláč nebo jiné jídlo, které vyžaduje tepelné zpracování, můžete odmrazit při pokojové teplotě.

Kolik lze skladovat tvaroh, vytáhl z mrazáku? Musí být konzumován ve velmi krátkém čase - během dne.

Tvaroh: řádné skladování

Při minimální kladné teplotě může být domácí produkt uchováván v chladničce déle než 2 dny. Je lepší, když si ho nenecháváte v sáčku, ale ve fólii,Tvaroh můžete také zavařit do sotva vlhké přírodní látky, například prádla. Nejprve nalijte hmotu do obalového materiálu dle vlastního výběru, opatrně zabalte a vložte do nádoby s pevným víkem. Umístěte nádobu na nejchladnější místo chladničky, kde teplota nepřesáhne 2 ° C.

Domácí tvaroh se také cítí skvěle a v hliněné glazované keramice: na dno dejte trochu soli, dejte hmotu a pevně ji utěsněte. Navlhčete hadrový ubrousek ve slané vodě, zakryjte nádobu, položte talíř nahoře a zatlačte malým třmenem, posuňte celou konstrukci do dolní police v chladničce.

Čím déle je tvaroh uložen v mrazničce, jeho vyschlá textura bude po rozmrazení. Je velmi jemný, takže byste ho neměli zmrazit dvakrát.

Jak dlouho přípravek uchovává v hlubokém mrazu (pod -24 ° C)? V tomto stavu může být udržován asi měsíc. Nejdřív ale nebuďte líní zabalit spoustu porcí do pytlů nebo fólie, aby nedošlo k rozmrazení celého kusu, pokud chcete jíst tvaroh.