Jak vařit boršč s řepou, aby se barva řepy: tipy

Borsch je oblíbené první jídlo pro každého, takže každá žena by měla vědět, jak vařit boršč s řepou, aby se zachovala barva řepy. Jeho bohatství, vůně a barva budou záviset na mnoha nuancích, s nimiž byste se určitě měli seznámit. Samozřejmě, že barva pokrmu neovlivní jeho chuť žádným způsobem, ale pokud vezmeme v úvahu estetickou stránku problému, bude burgundská verze vypadat chutněji. Prozkoumejme, jaká tajemství potřebujete vědět.

Kyselina zadržuje barvu

Nikdo nebude přidávat kyselinu sírovou nebo kyselinu chlorovodíkovou, nesmí být zastrašován. Na záchranu přijde ocet, citron a rajčatová pasta. Chápeme, jak tyto složky pomohou vařit boršč s řepou na pánvi, aby se zachovala barva řepy? Dostupná kyselina v těchto složkách umožní zelenině zůstat jasná.

Existuje následující recept, který vám umožní vařit lahodnou večeři v červené barvě:

  1. Řepa by měla být pasážována odděleně od jiné zeleniny. Vložíme ji do pánve a je nutné ji kombinovat shora s rajčatovým protlakem, poté přikrýt víčkem a dobře dusit.
  2. Pokud reagujete normálně na boršč s octem, můžete se k řešení problému dostat z druhé strany. Před sekáním zeleniny stojí za to se trochu namočitmnožství octa a dobře promíchejte. Hlavní věcí není přehánět to. Je velmi důležité zvolit pouze kvalitní ocet, protože levná varianta může zkazit chuť pokrmu. Pro tento případ se nejedná o stolní ocet, vyberte malinu, víno nebo jablko. Díky těmto typům chuti se měkké, voňavé a příjemné.
  3. Pokud nemáte rádi ocet, použijte citronovou šťávu. Stačí, když si připravíte trochu citrónové šťávy.
Chcete-li opravdu obědit jasný a bohatý oběd, nezapomeňte přidat kyselou řepu pouze na konci vaření. Pokud ho položíte na samém začátku, bude se mezi ostatní zeleninou rozpouštět a ztratí bohatý burgundský odstín.

První jídlo v pomalém hrnci bez kyseliny

Pokud chcete vařit večeři bez kyseliny, nepřidávejte ji. Tam jsou jiné způsoby, které navrhnou, jak vařit řepnou polévku s borščem aby udržel barvu řepy v pomalém vařiči. Můžete použít cukr, který je přidán do již rozpadlé řepy a dobře promíchat. V důsledku toho budete mít nejen jasný odstín, ale budete mít také jedinečnou chuť.

Předtím byl cukr přidáván ke všem pokrmům a obdržel poměrně bohatý a krásný vzhled. V současné době je tato technologie již zapomenuta, ale v procesu vytváření červeného boršče může být použita. Bylo prokázáno, že téměř všechny pokrmy, do kterých se přidává malé množství cukru, jsou mnohem chutnější. Cukr je považován za analogglutamin sodný.

Pokud nechcete smažit řepu, i zde můžete najít cestu ven. Existuje několik možností, jak udržet požadovaný odstín pro misku. Pokud budete dodržovat určitou dietu, a nemají rádi smaženou zeleninu, tato možnost by byla vhodná.

  1. Jakmile máte připravený vývar, vyjměte z něj maso. Přidejte vařenou řepu do vroucí vody, je velmi důležité ji používat jako celek. Pokud je zelenina velká, může být nakrájena na dvě poloviny, pokud je střední - přidejte celý. Vařte po dobu 15 minut, poté vyjměte z vývaru a odložte. Pokračujte v základním procesu oběda, jako obvykle. 5 minut před koncem připravenosti strouhejte řepu na jemném struhadle a přidejte na pánev, nechte vařit další 2-3 minuty. V případě potřeby posypte citronovou šťávou nebo octem.
  2. Pokud potřebujete recept, jak vařit boršč s řepou a bez masa, abyste udrželi barvu řepy, budete potřebovat následující recept. Takže vařte řepu odděleně. Před tím, než je důležité to dobře umýt, protože bude vařit s kůrou. Je nutné vařit v běžné vodě, není žádoucí přidávat fyziologický roztok. Nezapomeňte, že sůl to ztěžuje, ale v tomto případě to není vhodné. Zelenina vařená až do úplného vaření po dobu jedné hodiny.
  3. Případně můžete péct v troubě, proto stojí za to zabalit zeleninu do fólie a odeslat ji do horké trouby. Nechte 50 minut, tato doba bude stačit, aby se připravila. Přijatojednoduše rozemele řepu a přidají do hotového boršče bez masa. Není nutné znovu vařit, stačí držet hrnec na ohni po dobu 1-2 minut, když se vaří, bude to prostě dát bohatý červený pohled na jídlo.
  4. Stále existuje mnoho způsobů, jak vařit burgundský boršč bez ztráty červeného odstínu. K tomu je vhodné zeleninu dobře umýt, loupat a roštovat. Po tom, dát do misky a zalijeme vroucí vodou. Listy řepy stranou, a pokračovat na vaření boršč. V průměru vaří 60-90 minut, tentokrát bude stačit na řepu. Nakonec ho přidejte do hrnce a vařte spolu dalších 5 minut. To je vše, bohatý stín vám bude poskytnut, a díky současné řepě, stále máte chuť na vůni.

Toto jsou čtyři hlavní způsoby, jak vařit burgundský boršč a zároveň zachovat barvu řepy. Nejlépe se podává s přidáním kyselé smetany, díky čemuž získáte opravdu bohatou chuť a aroma, které není možné odmítnout.

Recept na klasický boršč

Určitě každá hospodyně, která byla právě představena receptu na výrobu boršče pro rodinu, přemýšlela, zda proces vaření probíhal správně a zda byly použity všechny složky. Pro přípravu hlavního jídla potřebujeme:

  • kuřecí maso;
  • brambory;
  • cibule;
  • mrkev;
  • řepa;
  • zelí;
  • vejce;
  • rajčatový protlak;
  • slunečniceolej;
  • sůl, pepř, zelenina.

Nejprve musíte maso vařit v průměru, vaří až 30 minut. Poté přidejte do nádoby s masem a vodou nakrájené brambory. Cibuli, mrkev a rajčatovou pastu smažte odděleně. Jakmile jsou brambory napůl vařené, přidejte výslednou směs do smažené formy na pánev. Paralelně, jemně sekané zelí, bylinky a vejce. Přidávají se do pánve po dobu 10-15 minut před koncem vaření. Dobře jsme sůl a pepř. Na samém konci, řepa na jemné struhadlo a místo v kontejneru. Promíchejte a počkejte 2-3 minuty. To je vše, chutná a voňavá večeře je připravena.

Proč červená řepa při vaření ztrácí svou barvu?

Mnohé ženy v domácnosti přemýšlely, proč má na samém začátku vaření boršč krásně červený odstín a na konci ztrácí sytost a získává nažloutlý odstín. Zde je důležité seznámit se se dvěma „pravidly“, která pomáhají zachovat barvu řepy při vaření boršče:

  1. Dlouhodobé zpracování vede ke ztrátě vzhledu řepy.To se stane, když ho hodíte do hrnce hned po vaření masa. Aby se zabránilo ztrátě červené, přidejte zeleninu pouze 10-15 minut před koncem vaření. Také když boršč má na konci vaření jasnou, bohatou vínovou barvu, je-li používán druhý den, během příštího tepelného ošetření, může ho ztratit. Aby se předešlo takovému nuance, je nutné jej zahřát pouze na tuto teplotu,které bude příjemné používat. Nedoporučuje se vařit denně.
  2. U boršče jsou uvedeny jednotlivé odrůdy řepy, které minimalizují ztrátu barvy.Vyberte si kaštanovou nebo salátovou odrůdu. Velmi dobrá volba je “Kuban borshcheva”. Má bohatý odstín s malými tmavými pruhy. Pouze tato verze zeleniny vám pomůže připravit vínový boršč.

Pokud nechápete, jak vařit boršč s řepou, aby se zachovala barva řepy, můžete sledovat vizuální video, které vše v praxi zobrazuje. V přípravě nejsou žádné potíže, stačí si vybrat jednu z těchto metod pro sebe a zahrnout ji do procesu vaření.

Nepochybujte o tom, že vaše další polévka, která zná všechny nuance, bude přesně ta, o které jste vždycky snili. Vaše rodina bude potěšena nejen lahodnou a voňavou večeří, ale také nepřestane obdivovat krásný výhled na jídlo. První touha vyzkoušet tento nebo ten pokrm vzniká po tom, co vidíte krásný obraz, na který je třeba si vzpomenout.