Jak vařit fazole tak, že je měkká: tipy

Většina hospodyňek se zajímá, jak vařit fazole tak, aby byly měkké a chutné. V tomto případě vám pomůže několik receptů na vaření. Popularita fazolí v ruské tradiční kuchyni je poměrně velká. Vše je spojeno s chutí, kulinářskou hodnotou a množstvím užitečných složek. Především má vysoký obsah bílkovin. Dnes je prezentovaný produkt hlavní složkou salátů, polévek, příloh, takže je měkčí konzistence, tím lépe.

První recept

Červené fazole jsou jednou z nejběžnějších dnes a není obtížné je vařit, aby byly měkké a chutné. Samozřejmě můžete vařit po dobu 5-10 hodin, ale ztratí chuť a promění se v kaši. Potřebujeme chutné fazole s normální konzistencí. Abyste mohli začít, budete potřebovat následující složky:

  • červené fazole - 300 gramů;
  • teplá voda;
  • sůl, pepř, koření podle chuti.

V tomto případě existuje několik hlavních nuancí, které vám mohou pomoci dosáhnout dobrého výsledku. Postupujte podle následujících pokynů:

  1. Den před vařením je nutné fazole ponořit do teplé vody a nechat v tomto stavu po dobu 15-20 hodin.
  2. Jak plyne čas, umyjeme fazole a nalijeme čistou vodu.
  3. Hrnec s fazolemi by měl být uveden do varu a vařit v tomto stavu maximálně 4 minuty. Poté vodu vypusťte a vylijte. Postup musí být opakován třikrát.
  4. Po odchodu vařit vše na sporáku po dobu 2,5 hodiny.
  5. Doporučuje se sůl na konci.
Tak dostáváme měkké fazole, což bude vynikající doplněk k jakémukoliv pokrmu. Lze ji použít i v současné podobě, přidávat trochu koření nebo pepře. Podíl předpisu musí být dodržován v přísném souladu. Recept je velmi jednoduchý, ale zároveň i maximální.

Video Recept:

Druhý recept

Dnes jsou fazole často zařazovány do mnoha salátů, polévek a příloh. Fazole nejsou vždy měkké, protože mají velmi pevnou texturu. I když je budete vařit po dobu 10 hodin, nebudete schopni dosáhnout požadovaného výsledku. Ale existuje recept, který vám může pomoci. K tomu potřebujeme:

  • bílé fazole - 300 gramů;
  • žárovka média;
  • sůl, koření - podle chuti.

Jedná se o velmi rychlou verzi, jak vařit fazole tak, aby byla měkká a neuvěřitelně chutná. Připravíme se podle následujícího receptu:

  1. Výrobek musí být před vařením opláchnut.
  2. Potom dejte fazole do hrnce, naplňte teplou vodou a zapálte.
  3. Po varu vody vařte fazole asi 4-5 minut a vyjměte z tepla. Voda nenív tomto stavu je třeba vypustit fazole asi dvě hodiny.
  4. Jak plyne čas, je nezbytné vypustit vodu a vylévat. Opět zapálil a přivedl k varu.
  5. Cibule by měla být nakrájena na půlkroužky, ale ne příliš tlustá. Dále přidejte vše do pánve.
  6. Kuchař v této formě je nezbytný, dokud nejsou luštěniny měkké.
  7. Po nalití celé vody a hotové hmoty můžete přidat k různým lahodným jídlům.
Předložené řešení je optimální pro ty, kteří chtějí připravit jakýkoliv druh fazolí co nejdříve. Existuje mnoho receptů, jak vařit fazole tak, aby zůstaly měkké a nevařené měkké. Je třeba chápat, že vše závisí na typu vybraných luštěnin. V tuto chvíli musíte pochopit odrůdy.

Vaření zmrazených lusků

U předložené kategorie fazolí je vše mnohem jednodušší. Lusky mají měkčí strukturu, která se stává měkkou při každém tepelném efektu.

V tomto receptu bude zvážena předem zmrazená změna, která rovněž vyžaduje určitý přístup. Nejdříve je třeba připravit následující složky:

  • zelené fazolky - 500 gramů;
  • teplá voda;
  • sůl, koření - podle chuti;
  • kari - jedna špetka.

Bylo napsáno mnoho tipů a doporučení o tom, jak vařit fazole rychle a jak je měkké, ale ne všechny pomáhají. Problém je, že každý typ fazolemá své vlastní charakteristiky a dobu, po kterou byly fazole skladovány a čas sklizně má zvláštní vliv. V našem případě je vše velmi jednoduché, protože používáme zelené fazolky.

Ve skutečnosti příprava nemá žádné obtíže, nejdůležitější je provést vše v souladu s pokyny:

  1. Na oheň položte nádobu naplněnou vodou.
  2. Přidejte sůl do slaného nálevu, ale ne příliš slanou.
  3. Jakmile se voda vaří, je nutné do ní vložit zmrazené fazole.
  4. Kuchař v této formě se doporučuje asi 5 minut, v závislosti na velikosti a tloušťce lusků.
  5. Po použití cedníku oddělit lusky od vody a nechat chvíli vychladnout.
Vařené zelené fazolky budou vynikajícím doplňkem různých příloh. V důsledku vaření jsme obdrželi měkké lusky, které lze konzumovat v předložené formě. Dost na přidání soli a koření.

Jak rychle vařit v mikrovlnné troubě nebo pomalém vařiči

S rozvojem moderních technologií, velké množství druhů domácích spotřebičů, které vám umožní rychle připravit fazole. V tomto případě potřebujete minimální množství přísad a trochu trpělivosti. Uvaříme v mikrovlnné troubě, protože je nejvhodnější pro dané podmínky. V tomto případě uvažujeme metodu vaření fazolí tak, aby byla měkká bez namáčení.

To bude vyžadovat následující složky:

  • fazole - 300 gramů;
  • teplá voda - 700 gramů;
  • čtvrtina cibule;
  • rostlinný olej;
  • koření, sůl podle chuti.

Je velmi snadné vařit podle předloženého receptu, zároveň se fazole vyvařují a měkké. Tato technologie má mnoho nuancí, které vám mohou pomoci. Stojí za zmínku, že zde není nutné předchozí namáčení, což je také další výhoda.

Pokračujeme v vaření:

  1. Dáme fazole do speciálně připravené nádoby, je nejlepší použít sklenici.
  2. Naplňte fazole vodou a vložte desku do mikrovlnné trouby.
  3. Indikátory nastavíme na plnou kapacitu a vaříme asi 10 minut.
  4. Poté, co potřebujete vytáhnout talíř, přidejte sůl, pepř, koření, abyste ochutnali fazole.
  5. Opět posuňte desku do mikrovlnné trouby a vařte při plném výkonu po dobu asi 18 minut.
  6. Odděleně je třeba cibuli nakrájet a smažit na pánvi se slunečnicovým olejem. Cibule by měla dostat zlatý odstín.
  7. Po 20 minutách se fazole odstraní, filtruje a suší 10 minut na ručníku.
  8. Následně naplníme luštěniny hotovou cibulkou a naše jídlo je připraveno k použití.
Pokud nevíte, jak vařit fazole v pomalém vařiči tak, aby bylo měkké, můžete použít předložený recept, protože vám nedochází ke ztrátě chuti. V tomto případě jsou fazole neuvěřitelně měkké a chutné.

Technika je velmi populární, takževyžaduje minimální čas a úsilí. Do přípravku musí být přidána sůl, která nasává ovoce a činí z něj chutnější.