Většina hospodyňek se zajímá, jak vařit fazole tak, aby byly měkké a chutné. V tomto případě vám pomůže několik receptů na vaření. Popularita fazolí v ruské tradiční kuchyni je poměrně velká. Vše je spojeno s chutí, kulinářskou hodnotou a množstvím užitečných složek. Především má vysoký obsah bílkovin. Dnes je prezentovaný produkt hlavní složkou salátů, polévek, příloh, takže je měkčí konzistence, tím lépe.
První recept
Červené fazole jsou jednou z nejběžnějších dnes a není obtížné je vařit, aby byly měkké a chutné. Samozřejmě můžete vařit po dobu 5-10 hodin, ale ztratí chuť a promění se v kaši. Potřebujeme chutné fazole s normální konzistencí. Abyste mohli začít, budete potřebovat následující složky:
- červené fazole - 300 gramů;
- teplá voda;
- sůl, pepř, koření podle chuti.
V tomto případě existuje několik hlavních nuancí, které vám mohou pomoci dosáhnout dobrého výsledku. Postupujte podle následujících pokynů:
- Den před vařením je nutné fazole ponořit do teplé vody a nechat v tomto stavu po dobu 15-20 hodin.
- Jak plyne čas, umyjeme fazole a nalijeme čistou vodu.
- Hrnec s fazolemi by měl být uveden do varu a vařit v tomto stavu maximálně 4 minuty. Poté vodu vypusťte a vylijte. Postup musí být opakován třikrát.
- Po odchodu vařit vše na sporáku po dobu 2,5 hodiny.
- Doporučuje se sůl na konci.
Tak dostáváme měkké fazole, což bude vynikající doplněk k jakémukoliv pokrmu. Lze ji použít i v současné podobě, přidávat trochu koření nebo pepře. Podíl předpisu musí být dodržován v přísném souladu. Recept je velmi jednoduchý, ale zároveň i maximální.
Video Recept:
Druhý recept
Dnes jsou fazole často zařazovány do mnoha salátů, polévek a příloh. Fazole nejsou vždy měkké, protože mají velmi pevnou texturu. I když je budete vařit po dobu 10 hodin, nebudete schopni dosáhnout požadovaného výsledku. Ale existuje recept, který vám může pomoci. K tomu potřebujeme:
- bílé fazole - 300 gramů;
- žárovka média;
- sůl, koření - podle chuti.
Jedná se o velmi rychlou verzi, jak vařit fazole tak, aby byla měkká a neuvěřitelně chutná. Připravíme se podle následujícího receptu:
- Výrobek musí být před vařením opláchnut.
- Potom dejte fazole do hrnce, naplňte teplou vodou a zapálte.
- Po varu vody vařte fazole asi 4-5 minut a vyjměte z tepla. Voda nenív tomto stavu je třeba vypustit fazole asi dvě hodiny.
- Jak plyne čas, je nezbytné vypustit vodu a vylévat. Opět zapálil a přivedl k varu.
- Cibule by měla být nakrájena na půlkroužky, ale ne příliš tlustá. Dále přidejte vše do pánve.
- Kuchař v této formě je nezbytný, dokud nejsou luštěniny měkké.
- Po nalití celé vody a hotové hmoty můžete přidat k různým lahodným jídlům.
Předložené řešení je optimální pro ty, kteří chtějí připravit jakýkoliv druh fazolí co nejdříve. Existuje mnoho receptů, jak vařit fazole tak, aby zůstaly měkké a nevařené měkké. Je třeba chápat, že vše závisí na typu vybraných luštěnin. V tuto chvíli musíte pochopit odrůdy.
Vaření zmrazených lusků
U předložené kategorie fazolí je vše mnohem jednodušší. Lusky mají měkčí strukturu, která se stává měkkou při každém tepelném efektu.
V tomto receptu bude zvážena předem zmrazená změna, která rovněž vyžaduje určitý přístup. Nejdříve je třeba připravit následující složky:
- zelené fazolky - 500 gramů;
- teplá voda;
- sůl, koření - podle chuti;
- kari - jedna špetka.
Bylo napsáno mnoho tipů a doporučení o tom, jak vařit fazole rychle a jak je měkké, ale ne všechny pomáhají. Problém je, že každý typ fazolemá své vlastní charakteristiky a dobu, po kterou byly fazole skladovány a čas sklizně má zvláštní vliv. V našem případě je vše velmi jednoduché, protože používáme zelené fazolky.
Ve skutečnosti příprava nemá žádné obtíže, nejdůležitější je provést vše v souladu s pokyny:
- Na oheň položte nádobu naplněnou vodou.
- Přidejte sůl do slaného nálevu, ale ne příliš slanou.
- Jakmile se voda vaří, je nutné do ní vložit zmrazené fazole.
- Kuchař v této formě se doporučuje asi 5 minut, v závislosti na velikosti a tloušťce lusků.
- Po použití cedníku oddělit lusky od vody a nechat chvíli vychladnout.
Vařené zelené fazolky budou vynikajícím doplňkem různých příloh. V důsledku vaření jsme obdrželi měkké lusky, které lze konzumovat v předložené formě. Dost na přidání soli a koření.
Jak rychle vařit v mikrovlnné troubě nebo pomalém vařiči
S rozvojem moderních technologií, velké množství druhů domácích spotřebičů, které vám umožní rychle připravit fazole. V tomto případě potřebujete minimální množství přísad a trochu trpělivosti. Uvaříme v mikrovlnné troubě, protože je nejvhodnější pro dané podmínky. V tomto případě uvažujeme metodu vaření fazolí tak, aby byla měkká bez namáčení.
To bude vyžadovat následující složky:
- fazole - 300 gramů;
- teplá voda - 700 gramů;
- čtvrtina cibule;
- rostlinný olej;
- koření, sůl podle chuti.
Je velmi snadné vařit podle předloženého receptu, zároveň se fazole vyvařují a měkké. Tato technologie má mnoho nuancí, které vám mohou pomoci. Stojí za zmínku, že zde není nutné předchozí namáčení, což je také další výhoda.
Pokračujeme v vaření:
- Dáme fazole do speciálně připravené nádoby, je nejlepší použít sklenici.
- Naplňte fazole vodou a vložte desku do mikrovlnné trouby.
- Indikátory nastavíme na plnou kapacitu a vaříme asi 10 minut.
- Poté, co potřebujete vytáhnout talíř, přidejte sůl, pepř, koření, abyste ochutnali fazole.
- Opět posuňte desku do mikrovlnné trouby a vařte při plném výkonu po dobu asi 18 minut.
- Odděleně je třeba cibuli nakrájet a smažit na pánvi se slunečnicovým olejem. Cibule by měla dostat zlatý odstín.
- Po 20 minutách se fazole odstraní, filtruje a suší 10 minut na ručníku.
- Následně naplníme luštěniny hotovou cibulkou a naše jídlo je připraveno k použití.
Pokud nevíte, jak vařit fazole v pomalém vařiči tak, aby bylo měkké, můžete použít předložený recept, protože vám nedochází ke ztrátě chuti. V tomto případě jsou fazole neuvěřitelně měkké a chutné.
Technika je velmi populární, takževyžaduje minimální čas a úsilí. Do přípravku musí být přidána sůl, která nasává ovoce a činí z něj chutnější.