Jak vyčistit kapra a vyřezat ho doma

Otázka, jak čistit kapra ze šupin, je jednoduchá a jednoduchá, obává se každého, kdo miluje jíst ryby, ale neradi ho řezá. S pomocí našich tipů snadno zvládnete úkol. Dokonce i nezkušené ženy v domácnosti mohou řezat a odstraňovat ploutve bez zbytečných nečistot, ztrácet čas.

Vlastnosti kapra

Jaký kapr vaříte? Existuje několik druhů této ryby:

  • zrcadlový kapr;
  • thajština;
  • japonština;
  • obyčejná sladká voda.

Delicious ryby v solené, uzené, dušené, dokonce vařené. Použijte ji, pokud chcete obohatit tělo jódem, fosforem, antioxidanty a také zlepšit metabolismus, práci mozkových buněk k ochraně zdraví před rakovinou. Carp jídla jsou skvělou volbou pro dieters.

Kapr, to je stejný kapr, pouze první může být chován nezávisle, například v rybnících na pozemku. Ryby jsou velké, váha dosahuje tří nebo vícekilogramů. Nejvíce chutné maso u jednotlivců je 2-3 kg. Kapr je mastná ryba a jeho obsah při umělém chovu může být regulován dietou.

Výběr nástroje pro čištění kapra

K usnadnění čistících prací se používají různé nástroje. Použijte ostrý nůž nebo rybí scaler. V podmínkách cestování mohou domácí pomůcky ze skleněných uzávěrů pomáhat - mohou být přibity na dřevěnou základnu nebo běžnou plechovku - otvory zevnitř dovnitř.

Neskúsené hostesky, ti, kteří se bojí přestřihnout, mohou být vybaveni lžičkou nebo vidličkou - sundají šupiny a odstraňují je z hlavy s výkopovým pohybem proti jejich růstu, postupně se pohybují směrem k ocase. Škrabku můžete zakoupit s podélnou čepelí nebo speciální škrabkou. Jedná se o bezpečné a účinné nástroje. Pokud je ryba velmi velká, je vhodnější ji vyřezat do koupelny. K odstranění ploutví použijte nůžky.

Příprava čerstvých ryb

\ t

Pokud jste si koupili kapra z akvária v obchodě, požádejte prodejce, aby řádně vyřezal živého kapra. Poskytují takovou službu. Když si přivezete domů neřezanou kostru, je pokryta hlenem. V rukou takové osoby držet obtížné. Opláchněte je pod vodou - vyřešené problémy. Voda však namočí šupiny, bude snazší je odstranit. Pokud máte velkého zástupce, nalijte ho vroucí vodou. Nezapomeňte odříznout ploutve dříve, než začnete odstraňovat šupiny. Jsou ostré, mohou zranitruce Máte štěstí, když si vyberete zrcadlový kapr, není úplně pokrytý šupinami a je snadné ho vyčistit.

Odstraňte váhy

Přistoupíme k odstranění stratum corneum. Použijte nástroje, o kterých jsme mluvili dříve. Aby se zabránilo rozptylu vloček v celé kuchyni, naplňte nádobu dostatečné velikosti vodou a proveďte v ní postup. Můžete ochránit kuchyň s obvyklým balíčkem. Dejte ryby do sáčku. Pracujte tak, aby odpadky zůstaly uvnitř celofánu.

Varování!

Snižte jatečně upravená těla do vroucí vody na dobu delší než jednu minutu, můžete ji rychle vyčistit.

Přívrženci tradičních metod mohou jednoduše dát ryby na prkénko a vyčistit váhy s nožem od ocasu k hlavě, na konci práce nezapomeňte dobře umýt kuchyň.

Jak vyčistit jatečně upravená těla z váhy metodou "odstranění řetězové pošty"

Připravte si ostré, ale řezné (s dlouhým ostřím). Sejměte je na dně ocasu, ale nepoškozujte pokožku. Odřízněte váhy, zatlačte nástroj na hlavu. V místě u hlavy, kde jsou váhy spojeny s kostí, udělejte řez - takhle vyšla řetězová pošta. Stejně tak na druhou stranu.

Jak střevo trupu

Dalším krokem je řádné snížení. Proveďte řez v břiše, jemně odstraňte obsah. Nepoškozujte žlučník, jinak bude maso hořké. Břišní dutina je potažena tmavým filmem - je třeba z ní vyčistit dřeň. Nyní můžete odříznout hlavu, umýt kapra. Nyní rybypřipraven k filetování. Řez maso podél hřebene, ale nepoškozujte žebra. Přineste nůž pod žebra, oddělte vlákninu. Nakrájejte filet z ocasu.

Jak řezat ploutve

Odřezávání ploutví a jejich nevypichování není obtížné. Musíte udělat pár řezů na stranách, řezané ploutve. Ti po stranách - vytáhněte prsty. Chcete-li odstranit dno - potřebujete dlouhé řezy na obou stranách. Začněte čistit, když je ryba čerstvá. Mražený kapr je těžké čistit.

Doporučení

Některé tipy pomohou nezkušeným hospodyňkám správně vařit ryby a nepokazit jídlo. Při vaření, někdy, drobnosti mohou významně ovlivnit chuť jídla. Pokud vaříte celé, odstraňte žábry, oči. Udělejte totéž, pokud budete vařit ucho od hlavy, ocasu. Zbytky ryb dejte do studené vody - tak bude vývar bohatší a cenné maso - na konci vaření si pak zachová své blahodárné vlastnosti.

Viz také
Jak smažit kapry, aby zde nebyly malé kosti

Kapr je oblíbená a cenově dostupná ryba . Na mnoha dovozech na trh si můžete z něj koupit čerstvé ryby a vařit ...

Pokud musíte vyčistit zmrazeného kapra, nejprve rozmrazte. Pro zachování živin v mase použijte fyziologický roztok - lžičku na kilogram ryb. Ponořte produkt do něj, počkejte, až se rozmrazí. Rozmrazování v horké vodě se nedoporučuje, kvalita masa bude trpět. Pro urychlení procesu dát kaprav balení zkontrolujte, zda je celý a voda do něj nespadá. Ryby v sáčku mohou být vloženy do nádoby s teplou vodou. Takže maso neztrácí hustotu a nemusí čekat dlouho.

Maso kapr má vysoké nutriční vlastnosti. Snadno a úplně vstřebává, ale ne každý si to rád čistí. Teď může každá paní řádně vyčistit kapra doma. Pokud potřebujete kapra vyčistit, pomůže vám naše doporučení. Koně, kapr a kapr jsou podobná plemena. Možná, že vám naše rada pomůže a jakmile bude obtížný úkol stát se maličkostí. Bez ohledu na to, jak čistíte ryby, udělejte to s láskou. Kdokoliv potěší vás a vaše blízké.