Jak získat 9% octa ze 70% kyseliny octové: tabulka

Ocet ve vlastním složení obsahuje vápník, draslík, železo, zinek, fosfor, měď a selen. Je však povoleno používat pouze jako jednu ze složek pokrmu. Získejte 9% stolního octa ze 70% kyseliny octové může být snadno, na základě speciální tabulky a podrobné informace v tomto článku.

Jak rozpustit

Za účelem získání 9% roztoku z vysoce koncentrované esence je třeba nejprve spočítat celkové množství vody v gramech.

To se provádí podle tohoto vzorce:

  1. 100 g kyseliny vynásobené 70%, děleno 9.
  2. Od 778 g odečítáme 100.
  3. Ukazuje se 668 g vody.
  4. Spojujeme ji s podstatou.

Vzhledem k tomu, že ne všechny ženy v domácnosti jsou spokojené s proporcemi, můžete vyrobit 9% octa okem. Pro přípravu vezměte 1 díl a 7 dílů vody. A pro masové marinády, budete potřebovat 1 polévková lžíce. Já ocet v kombinaci s 1,5 lžíce. Já destilovanou kapalinu. Výstupem bude 30% řešení.

Zajímavé! Ve skleněné ploše umístěné 17 lžíce. Já vody. To znamená dostat 9% octa, musíte nalít 2 lžíce do plné sklenice. Já 70% roztok.

Pravidla pro přípravu a používání

Kyselina octová označuje složení od 30 do 70%, připravené destilací fermentovaného vína, ovocné šťávy nebo vyvinutého chemického produktu v laboratoři. Níže uvedená tabulka podrobně popisuje, jak dochází k procesu ředění na 9% octa. Procenta se vypočítána základě množství kapaliny, se kterou byla zředěna.

Před použitím je nutné se seznámit s hlavními doporučeními:

  1. Ujistěte se, že používáte pevné rukavice, aby se zabránilo popálení. V případě kontaktu s pokožkou jej ihned přiveďte pod proud studené vody.
  2. Nalijte kyselinu do vody a ne naopak.
  3. Je předvařený a zcela chlazený.
  4. Výsledný roztok nalijte do skleněné nádoby, zavřete víčka a nezapomeňte zaznamenat procento, aby nedošlo k záměně.
  5. Nádoby by měly být těsně uzavřeny, protože ocet se ve vzduchu velmi rychle vypařuje. Pak uložte na tmavém chladném místě.
  6. Použití octa uvnitř způsobuje okamžité bolestivé popálení trávicího traktu. Pouze 50 ml může vést k nejzávažnějším otravám a následným smrtelným následkem do 24 hodin. Proto je nutné jej uchovávat mimo dosah dětí.
  7. Pokud používáte kyselinu octovou místo bělidla, musíte nosit respirátor nebo obvaz na gázu. Drsný zápach koncentrovaného roztoku způsobuje závratě.
Důležité!Před ředěním je nutné místnost ředit a zavřít, aby děti nemohly vstoupit. Je možné zpracovávat povrchy v místnosti, ve které je nastaveno větrání.

Pohledy

Acetický roztok vzniká fermentací. V závislosti na tom, jaké produkty jsou vyrobeny, existuje několik odrůd a každá májeho kalorický obsah:

  • tabulka 9% - 32 kcal;
  • jablko 3% 11 kcal a 6% - 14 kcal (vyrobené z fermentované ovocné šťávy);
  • rýže - 54 kcal (kromě hlavního produktu, recept používá kvasinky, cukr a vaječný bílek);
  • víno - 14 kcal (hroznová drť, cukr a vařená voda);
  • balsamico - 88 kcal (hroznová šťáva, cukr a voda).

Získání 9% octu z podstaty doma není tak těžké, jak to zní. Stačí se řídit tabulkou a užitečnými tipy. Je však lepší to udělat v extrémních případech, aby vaše tělo nebylo vystaveno nebezpečí.