Ocet ve vlastním složení obsahuje vápník, draslík, železo, zinek, fosfor, měď a selen. Je však povoleno používat pouze jako jednu ze složek pokrmu. Získejte 9% stolního octa ze 70% kyseliny octové může být snadno, na základě speciální tabulky a podrobné informace v tomto článku.
Jak rozpustit
Za účelem získání 9% roztoku z vysoce koncentrované esence je třeba nejprve spočítat celkové množství vody v gramech.
To se provádí podle tohoto vzorce:
- 100 g kyseliny vynásobené 70%, děleno 9.
- Od 778 g odečítáme 100.
- Ukazuje se 668 g vody.
- Spojujeme ji s podstatou.
Vzhledem k tomu, že ne všechny ženy v domácnosti jsou spokojené s proporcemi, můžete vyrobit 9% octa okem. Pro přípravu vezměte 1 díl a 7 dílů vody. A pro masové marinády, budete potřebovat 1 polévková lžíce. Já ocet v kombinaci s 1,5 lžíce. Já destilovanou kapalinu. Výstupem bude 30% řešení.
Zajímavé! Ve skleněné ploše umístěné 17 lžíce. Já vody. To znamená dostat 9% octa, musíte nalít 2 lžíce do plné sklenice. Já 70% roztok.
Pravidla pro přípravu a používání
Kyselina octová označuje složení od 30 do 70%, připravené destilací fermentovaného vína, ovocné šťávy nebo vyvinutého chemického produktu v laboratoři. Níže uvedená tabulka podrobně popisuje, jak dochází k procesu ředění na 9% octa. Procenta se vypočítána základě množství kapaliny, se kterou byla zředěna.
Před použitím je nutné se seznámit s hlavními doporučeními:
- Ujistěte se, že používáte pevné rukavice, aby se zabránilo popálení. V případě kontaktu s pokožkou jej ihned přiveďte pod proud studené vody.
- Nalijte kyselinu do vody a ne naopak.
- Je předvařený a zcela chlazený.
- Výsledný roztok nalijte do skleněné nádoby, zavřete víčka a nezapomeňte zaznamenat procento, aby nedošlo k záměně.
- Nádoby by měly být těsně uzavřeny, protože ocet se ve vzduchu velmi rychle vypařuje. Pak uložte na tmavém chladném místě.
- Použití octa uvnitř způsobuje okamžité bolestivé popálení trávicího traktu. Pouze 50 ml může vést k nejzávažnějším otravám a následným smrtelným následkem do 24 hodin. Proto je nutné jej uchovávat mimo dosah dětí.
- Pokud používáte kyselinu octovou místo bělidla, musíte nosit respirátor nebo obvaz na gázu. Drsný zápach koncentrovaného roztoku způsobuje závratě.
Důležité!Před ředěním je nutné místnost ředit a zavřít, aby děti nemohly vstoupit. Je možné zpracovávat povrchy v místnosti, ve které je nastaveno větrání.
Pohledy
Acetický roztok vzniká fermentací. V závislosti na tom, jaké produkty jsou vyrobeny, existuje několik odrůd a každá májeho kalorický obsah:
- tabulka 9% - 32 kcal;
- jablko 3% 11 kcal a 6% - 14 kcal (vyrobené z fermentované ovocné šťávy);
- rýže - 54 kcal (kromě hlavního produktu, recept používá kvasinky, cukr a vaječný bílek);
- víno - 14 kcal (hroznová drť, cukr a vařená voda);
- balsamico - 88 kcal (hroznová šťáva, cukr a voda).
Získání 9% octu z podstaty doma není tak těžké, jak to zní. Stačí se řídit tabulkou a užitečnými tipy. Je však lepší to udělat v extrémních případech, aby vaše tělo nebylo vystaveno nebezpečí.