Jak zmrazit brokolici na zimu doma

Brokolice je blízký příbuzný květáku, má cenné vlastnosti. Proto ženy v domácnosti často přemýšlejí, jak zmrazit zeleninu na zimu doma. Složení brokolice zahrnuje bílkoviny, vitamíny, aminokyseliny, vlákninu, minerály. Všechny tyto prvky jsou nezbytné pro tělo, takže odborníci doporučují zahrnutí produktu do denní stravy

Výhody brokolice jsou známy již dlouho. Vzhledem k tomu, že je poměrně těžké zachovat čerstvou zeleninu, je nutné se dozvědět o tajemství zmrazení. To umožní kdykoliv připravit své oblíbené pokrmy a nasycit tělo vitamíny. Zeleninové pochoutky jsou velmi populární. S jejich pomocí bude možné diverzifikovat denní menu, což z něj činí užitečnější.

Tajemství zmrazení

Zmrazování potravin je jednoduchý proces. Hlavní problémy mohou vzniknout při přípravě zeleniny. Chcete-li získat chutné sochory, musíte dodržovat některá pravidla. V první řadě je třeba věnovat pozornost následujícím bodům:

  1. Používejte pouze hustou zeleninu. Nesmí být poškozeny nebo mít viditelné vady.
  2. Brokolice by měla být položena na zimu v den sklizně nebo bezprostředně po zakoupení zelí. Pokud ovoce několik dní lehne, stanou se pomalými.
  3. Mělo by se zvážit uzavřeníodpovědně. Vzduch se nesmí dostat do sáčků.
  4. Nejlepší je skládat květenství v malých porcích.

Pozor! Čím rychleji je ovoce zmrazeno, tím déle bude uloženo.

Výběr brokolice

Výběr zelí musí být pečlivý. Budeme muset věnovat pozornost vzhledu hlav, dozrávání zeleniny. Začněte sklízet nejlépe v polovině léta. Pro zmrazení jsou vhodné pouze zralé zelené zelí. Pokud jsou květenství měkké na dotek, s hnilobou nebo promáčknutím, budou muset být odhozeny.

Příprava zelí

Zelenina musí být připravena před zmrazením. Postupujte takto:

  • praní zelí;
  • odstranit poškozené květenství;
  • inkubované ve fyziologickém roztoku;
  • zelí osušte ručníkem.
Důležité! Pokud skladujete mokré pupeny, voda se změní v led. Zelenina je zmrazena ve velkém kusu.

Mražená brokolice: přírůstkově

Chcete-li zmrazit zelí, potřebujete skvělou osvědčenou metodu a nějaký volný čas. Obecně je tento proces jednoduchý. I začínající hosteska se s tím vyrovná.

V důsledku toho bude možné získat zdravou zeleninu, na jejímž základě můžete vařit velmi chutná jídla a dopřát si celou rodinu neobvyklým způsobem.

Složky:

  • brokolice - 1 hlava;
  • citron - 1/2 kusů.
51) Metoda přípravy:

Dobře umyjte zelí, odstraňte poškozené květenství. Pokudexistují pochybnosti o škůdcích, čísla nasáklá ve fyziologickém roztoku. Nejméně půl hodiny na zpracování.

Zelí umyjte studenou vodou. Nakrájíme hlavu na květenství, kmen nakrájíme na malé kousky. Špička stonku se vyhodí. Zelí se nalije do hluboké mísy, zalijeme studenou vodou.

Citronová šťáva, vymačkaná šťáva. Nalijte ho do pánve s obsahem. Nechte ho vařit 5 minut. Díky citrónově zelí dostane jasnou barvu.

Zeleninu nechte v pánvi, nalijte veškerou tekutinu do jiné nádoby. Přidejte vodu do pánve, přiveďte kapalinu do varu. Jakmile se voda vaří, položte zelí do dvojitého kotle, ponořeného ve vroucí vodě.

Znovu přiveďte vodu do varu, zelí vařte 5 minut. Odstraňte zeleninu z pánve, ponořenou v nádobě s ledem. Můžete si brokolici přinést proud studené vody. To umožní rychlé ochlazení výrobku.

Po ochlazení vypusťte přebytečnou vodu, zeleninu osušte, vložte do plastových sáčků. Po malých porcích vložte brokolici. Zelenina se použije okamžitě k vaření. V tomto případě nemusíte rozmrazovat více potravin, než potřebujete.

Na každém balení udáváme datum zmrazení a sledujte datum exspirace.

Věnujte pozornost! Brokolice lze skladovat ne déle než 9 měsíců. V budoucnu zelí ztrácí své nutriční vlastnosti a chuť.

Proces zmrazení skončil.Zbývá jen počkat na okamžik, kdy si můžete vyzkoušet své oblíbené pokrmy se zelím. Léčby jsou užitečné a velmi chutné. Dospělí ani děti je neodmítnou.

Pro zmrazení zeleniny stačí zvolit vhodný recept s fotografií. Takže proces vaření bude zajímavější a srozumitelnější. Dokonce i nezkušená hostitelka bude schopna zvládnout úkol a připravit se na zimu.

Složení brokolice zahrnuje vitamíny a užitečné prvky. To je přesně to, co je pro tělo nezbytné v zimě. Pokud uděláte zmrazení podle všech pravidel, budete moci připravit nejen chutné, ale i zdravé pokrmy. Celá rodina bude s požitky potěšena.