Moderní zařízení vám umožní zmrazit zelené fazolky na zimu doma v libovolném množství. Správně zpracovaná zelenina uchovává všechny své užitečné vlastnosti a nutriční hodnotu až do příští sklizně, protože je vynikajícím dodavatelem esenciálních aminokyselin a proteinů do denního stolu.
Recepty na zmrazování zeleniny doma jsou k dispozici všem. Takto připravené pokrmy ze zelených fazolí se rychle připravují na zimu. V tomto případě není nutné rozmrazování polotovarů předem.
První metoda
Jedná se o typ zmrazení, který je vhodný, když jsou fazole perederzhali na keři a lusky se stávají tvrdými. Kromě toho blanšírování pomáhá zachovat jasnou barvu čerstvé zeleniny během skladování v chladničce.
Nástroje a výrobky:
- zelené fazolky;
- nůž;
- nádobu s vodou;
- velká mísa studené vody;
- cedník;
- utěrku bez chlupů;
- vakuové vaky.
Recept na vaření:
- My umýváme, třídíme fazole a řezáme ocasy.
- Nakrájejte lusky na kousky o velikosti asi 4 cm.
- Ponořte je do vroucí vody, přidržte po dobu 3 - 4 minut.
- Uvařené fazole přetáhněte přes cedník a na pět minut vložte do nádoby se studenou vodou.
- Opět jsme ji zbavili tekutiny, nalijeme ji na připravený ručník a usušíme.
- Vezměte balíčky (můžeteobyčejný, celofán), dáme tam suchou přípravu. Vložte do mrazničky.
Vaření z takových bobů horkých salátů a prvních jídel.
Tip: Chcete-li zastavit proces vaření v luscích co nejrychleji, musíte v misce se studenou vodou dát více ledu.
Druhá metoda
Po tomto receptu s fotkou zmrazte zelené fazolky na zimu doma bez předchozího tepelného ošetření. Tím se ušetří všechny potřebné vitamíny v zelenině, takže ve vařící vodě během vaření.
Nástroje a výrobky:
- luskoviny;
- nůž;
- obyčejný cedník;
- misku s ledovou vodou;
- 2-3 lžičky. soda;
- ručník nebo čistý hadřík, který nepouští vlákna;
- sáčky z celofánu.
Důležité: zelené fazolky obsahují karoten, kyselinu listovou, železo, hořčík, zinek, vápník a draslík. Stejně jako vitamíny A, B, C a E.
Recept na vaření:
- Lusky dobře umyjte.
- Vyjmenujte je a odřízněte ocasy.
- Rozpustit sodu v nádobě s vodou, namočit tam fazole po dobu 10-15 minut.
- Předlitek se protlačí cedníkem, promyje se uhličitanem sodným.
- Nechte uschnout na ručníku.
Přeložte malé porce do pytlů a zmrazte.
Takové přípravky podle osvědčené metody poskytnou naší tabulce všechny potřebné stopové prvky. Kromě toho mají neutrální chuť a jsou dokonale kombinovány s jinými druhy zeleniny v dušeném nebo dušeném zelí.