Jaký čaj je pro vás to pravé?

V 16. století byli atamani kozáckých vojsk, kteří navštívili čínské provincie, poctěni, aby si vyzkoušeli čaj. Stali se prvními ruskými lidmi, kteří pili ochucený nápoj. V 17. století dosáhl královské výsosti Alexeja Michajloviče Romanova, sám mongolský khan udělil padesát kilogramů „čínské byliny“, která byla tehdy názvem čaje. 1679 byl klíčovým znakem „čajového převratu“ Ruska.

V té době byla s Čínou podepsána dohoda o dodávkách čaje. Byl poprvé použit jako lék. A teď, více než tři století, naše země ví více než jednu odrůdu. Pití čaje je dobrá stará ruská tradice. Chcete-li zjistit, jaký druh čaje je pro vás to pravé, měli byste pochopit jeho odrůdy a metody vaření více podrobně.

Klasifikace čaje

Dnes jsou odrůdy zázračného nápoje naše "oči rozptýlené". Tolik z nich. „Chaymani“ jsou s nimi obeznámeni, ale ne všechny varianty jsou běžným lidem známy. Existuje mnoho rozdílů pro výběr čaje, který je pro vás to pravé. K tomu, podívejte se na klasifikaci.

Rozlišujte je podle následujících znaků:

  • způsob zpracování;
  • místo pěstování;
  • další látky smíchané se základním složením.

Odrůdové nápoje a metody vaření piva

Na základě nejrůznějších způsobů zpracování čaj získává určitý odstín,vlastně odtud a tam byly jména každého typu.

  • Černý čaj.

Nevyměnitelné klasiky, nejoblíbenější typ. Jeho struktura zahrnuje listy a zelené pupeny. Je vařena s vroucí vodou, doba expozice je nejméně 10 minut. Barva se může lišit od zlaté po jasně hnědou.

Poznámka!

Podle amerických výzkumníků černý čaj nejen povzbuzuje, ale také pomáhá zbavit se rakovinových buněk, posiluje stěny cév a je vynikajícím způsobem, jak omezit proces stárnutí kůže. Vytvořeno pro lidi, kteří potřebují, aby se celý den probudili a cítili se „v pohodě“.

  • Zelený čaj prochází před vstupem na trh několika úpravami.

Má vysoký obsah kofeinu, vitaminů a dalších užitečných látek. Kvalita produktu může být určena pouze vůní, chuť aroma by měla dávat jasmínové tóny, ale ne seno a ryby. Teplota vody pro vaření se může pohybovat od 60 do 90 ° C, doba expozice není kratší než 6 minut.

Zelený čaj se podává pouze čerstvý. Chuť je amatérská, má výraznou hořkost. Je ideální pro čaj s cukrovinkami, stejně jako snížení cholesterolu. Sladký zub ocení jeho chuť.

  • Bílý čaj.

Extrémně exkluzivní a ne levná varianta. Jeho hodnota nespočívá pouze v kytici květinových vůní, ale také v léčivých vlastnostech samotného nápoje. Má jemný nažloutlý nebo světle zelený odstín. Vaří sepodobné zelené.

Bílý čaj je ideální pro kuřáky, popis říká, že má léčivé účinky, a to je pravda, můžete jej použít k odstranění sputa, změkčení kašle a čištění plic. Tento čaj je opilý se smaženým jídlem.

  • Žlutá.

Navenek je podobný zelenému čaje, ale důležitým rozdílem je, že se pěstuje pouze v provincii Fujian ve východní Číně. Používá se pouze ledviny. Při vaření má jasně žlutou barvu (méně načervenalé).

Poznámka!

Postup vaření je stejný jako u zeleného čaje. Tento druh čaje je ideální pro lidi jako přírodní antidepresivum, protože množství kofeinu v něm obsažené je mnohokrát vyšší než v zeleném. Navíc odstraňuje odpad a zlepšuje zrak.

  • Oolong (oolong).

Zajímavostí v chuti čaje může být kořeněná, květinová, ovocná. Doba vaření 1 minuta. Voda by měla být teplá, nepoužívejte vroucí vodu. Jeho druhé jméno je "elixír mládí".

Zajímavé!

Je vytvořen pro ty, kteří se starají o svou krásu, protože bojuje proti buňkám, které způsobují stárnutí kůže. Často se používá čaj Oolong, lidé, kteří jsou na dietě, jeho účinné látky pomáhají rozkládat tuk.

  • Pu-erh.

Jedná se o jednu z odrůd zeleného čaje. Prodává se v lisovaných briketách, barva je tmavá, chuť je sladká, vůně jahodová. Pivovarská technologie je složitá, správné množství čajových lístků se nalije dvakrát.vařící voda, dekantace, pak dejte nápoj půl minuty vyluhovat a konečně nalít vařící vodu.

Bohatá chuť Pu-erh s vůní ořechů a zemin přispívá nejen k úpravě trávicího procesu, normalizaci krevního tlaku, pomoci v boji s obezitou, poskytuje vynikající náladu a vitalitu po celý den.

  • Bylinné.

Jméno mluví samo za sebe, nápoj obsahuje odvar z bylin. Jsou vybíráni podle svého uvážení.

Bylinný čaj, možná:

  • heřmánek;
  • mincovna;
  • rybíz nebo malina;
  • z meduňky;
  • divoká růže;
  • "Hibiscus" (z ibišku).

Poznámka!

Bylinné čaje mají uklidňující účinek, dokonale ošetřují stres a uvolňují nervové napětí. Tato možnost je ideální pro šéfy a lidi, kteří tráví spoustu času mezi lidmi.

Chci říci, že lahodný voňavý čaj je vždy zárukou dobré nálady. Konec konců, velká přátelská rodina bude pít čaj. Na čaj má každý delikatesy a sladkosti. A na tom nezáleží, jaký čaj si vyberete, všechny jeho druhy jsou jedinečné. Není nic lepšího než odchod do důchodu s šálkem horkého čaje.