Je možné skladovat kynuté těsto v chladničce a jak to udělat správně

Příprava kynutého těsta -je hezká časově náročná proces , protože spoužitímmohou být nepřesné proporce zbytečné. Tento zbytek nemusí okamžitě odhodit. Vědětjak správněvychladnout to, držet to, rozbalit to, tak aby ne kazit jeho strukturu, tomoci zůstatv dobrém stavupro dlouhou dobu a) čas .

Pravidla, podmínky a způsoby skladování

Takové těstovyžaduje zvláštní přístup . Má rád teplý vzduch, není schopenstoupat s dlouhýmpobytemna chladném místě. Při pokojové teplotě je žádoucí těsto z droždí pro okamžité použití nebo pro 2-3 hodiny.

Hlavnívýrobky,, které jsousoučástíprakticky jakékolipečení - voda, mléko, slepičí vejce , cukr, soda, mouka neztrácejí své vlastnosti během zmrazování a rozmrazování. Je však třeba mít na paměti, že tuky mohou být skladovány až 1 měsíc a kvasinky - 3-5 měsíců.

Je důležité!

Těsto, v němž se přidává cukr, zůstává horšínež . Tudíž, dort, houskyje žádoucí , aby se okamžitě upékaly akoláče, pizza bude vynikající a druhý den.

Pravidla pro uchovávání kynutého těsta v chladničce

Jedním z hlavních bodů při skladování kynutého těsta v chladničceje a jehoje řádná příprava. To bude vyžadovat:

  1. Těsto důkladně promíchejte.
  2. Nakrájejte na stejné části.
  3. Do každého kuličky se navalí každý kus, pak se pokryje slunečnicovým olejem.
  4. Pak udělejte malé otvory v potravinářském filmu nebo balení pro vstup vzduchu, tam umístěte výsledný produkt a dobře ho zavřete.
  5. Vloţte do chladničky na policiv nejvzdálenější vzdálenosti od mrazničky.

Při teplotě od 0 do +6 ° C může být takové těstoskladovánoaž 2 dny a při 6 až 8 stupních pouze 24 hodin . Po této doby bude mít při pečení nepříjemnou chuť a vůni. Takovou hmotu byste však neměli okamžitě vyhodit. Onaje vynikající se vejdepři vaření koláče na pánvi.

Pokud ho potřebujete použít, je třeba těsto vyjmout z chladničky, vystoupit z vaku a znovu promíchat. Po vložení do misky přikryjte ručníkem a nechte na teplém místě. Je třeba mít na paměti, ževlastnosti jsou však jen nepatrné, alepo tom být jiný.

Ponechání kynutého těsta v chladničce prodlouhou dobu nebude fungovat, protože kvasnice nadále kvasí při pozitivních teplotách. Tentoačkoli apomalý proces může vést k jeho kyselé.

Pravidla pro uchovávání kynutého těsta v mrazničce

\ t

Jestliže kvasnice těsto vbrzyčas použití ne plánuje se ,a poté namísto chladničky, kterou můžete opustit v mrazicí kamera při teplotě -17 stupňů .V a se všechny procesy kvašení vyskytují významně. 122) pomalejší ,však z-pro z toho ,že 128]jsou úplně ukončeny ne uloženy mohou být ]3 měsíců .Ne se doporučuje uložit déle ze-mimo .navíc ,že produkt je schopen zmrazit .Aby se této [ne] vyskytlo, dlouhá doba bude trvat . ]:

  1. Dobře promíchejte těsto tak, aby měl plochý tvar.
  2. Zabalit fólií nebo a umístit do speciální nádobu ,pro potraviny .Předpřednostně hmotnost role v mouce nebo maziva . 178]olej ze slunečnice . Aby nedošlo k zapomenutí, navigaci, pokud jde o trvanlivost, stojí za to napsat datum výroby na každém balení.

Takové těsto je obvyklepoužívánopro výrobu koláče, housek, základů pizzy a koláčů. Jejímůže být​​ vařeno v troubě a smaženo na pánvi nebo v hlubokém tuku. Hlavní věc je, že před tím, než je ponechána v mrazáku, nemá čas se zvednout, protože tobude schopno přispět k jejímu zakysání.

Rada!

Pro usnadnění práce je nejlepší nechat těsto v kvasnicích ihned zmrazit na malé kousky.

Pravidla pro uchování hotového testu

Většinalidí používá hotové kynuté těsto, kterémůže být zakoupenov každém supermarketu.Toto, jistěusnadňuje práci, šetří čas a nervy.s tohototohoto článku je však třeba mít na paměti, že zachování takto zakoupeného výrobku vyžadujeindividuální přístup,z důvodu nákupuv . 207]v případě,začíná odmrazovat, a protože zmrazený produkt není žádoucíbýt zaslán znovu do mrazničky, měl by být použit co nejdříve.U av chladničce se doporučuje ponechat po dobu nejvýše 8-9 hodin.

Pravidla pro rozmrazování potravin

Když odmrazovánínení,musí okamžitěpřemístit hmotuz pod nuly na teplotu místnosti.Pokud jde o z počátku , budete jej muset nechat v chladničce několik hodin od mrazničky. Pak se přesuňte do misky a nechte na teplém, neosvětleném místě, ve kterém nebudou žádné průvleky. Kvasinky v tomto stavu se rychle rozdělí a obnoví strukturu produktu. Po asi 6-12 hodinách může být použito kynutého těsta.U se totodoporučuje znovu promíchat.

Pokud je zapotřebí rychlé odmrazování, pak existují rychlé metody:

  1. Za 4-5 hodin - pro tobude nutnéumístit misku s výrobkem na ohřívač, teplou baterii, v blízkosti sporáku, pravidelně otáčet nádobu.
  2. Po dobu 1,5-2 hodiny - vložte těsto do dobře svázaného sáčku v teplé vodě. Když voda vychladne, měla by být jejízahřívána .
  3. Po dobu 3-9 minut - v mikrovlnných troubách je obvykle k dispozici režim odmrazování. Nejlepší je nastavit minimální dobu, protože pokud je hmota přeexponovaná, horní vrstva trochu vyschne. Tento způsobje žádoucí pro použití v extrémních případech.

Recenze

Olga:

Nerada pracuji s těstovinami z kvasinek , , nevypočítávám jejich proporce, prostě se nezvyšuje. Ale muž prostětakové pečení miluje , a protomusí vystoupit . Obvykle míchám hodněnajednou , skládámspeciálních balíčkůa nechávám je v mrazáku . Po z tohona několik měsíců nemyslím ani na to, co mám dělat znovu.

Přístav:

Dřívese vždy vyrábělo těsto z kvasnic najednou, takže pečivo bylo čerstvé a chutné. Nedávno jsem se však snažil nechat malý kus v lednici na 1 den, aby se pirohy daly okamžitě ráno. K mému překvapení, po vaření, se chuť vůbec nezměnila a všechno bylo stejně chutné. Takže teď budu tuto metodu používat častěji.

Znátjako správněhnětení, přípravu, udržování, rozmrazování kynutého těsta v chladničce, může mraznička snadno promíchat velké množství najednou a používat ji po dlouhou dobu, která) významně ušetří čas , sílu, nervy.