Je možné zmrazit mléko pro skladování: pravidla a rady

Mléčné výrobky jsou jednou z nejvíce se kazících potravin. Mnoho dnes praktikuje nákup mléka ve velkých množstvích ve vesnicích. Vyvstává však otázka, jak ji udržet, a je možné zmrazit mléko v mrazáku na dlouhou dobu pro skladování?

Takové skladování je možné, ale pouze při jednorázovém ošetření chladem.

Doporučuje se zmrazit potraviny za určitých podmínek. Pro tuto kategorii zboží musí být dodrženy vlastní hygienické předpisy a předpisy.

Hlavní otázkou je, zda příznivé vlastnosti a chuťové vlastnosti zmizí? Postup naopak umožňuje zachovat nutriční hodnotu, ale za podmínky řádného zmrazení.

Tipy

Nejdůležitější: použít pouze čerstvé mléčné výrobky.

Zakoupené pytle na mléko jsou skladovány bez problémů iv chladničce bez zamrznutí.

V této variantě je nejvhodnější skladovat mléko v lahvích, protože nádoba má dostatečnou pružnost a při roztažení ledu se nerozbije. V této formě je vhodné provádět a odmrazovat.

Za skleničku s úzkým hrdlem nestojí zmrazení, protože může prasknout. Skleněná nádoba se širokým krkem, mísa - nádoba, která je pro to ideální.

Plastovou láhev a plastové sáčky lze označit za nejlepší možnost skladování.

Už mnoho žen v domácnostiaplikovat mrazící techniky, které jim umožňují pravidelně používat domácí mléko.

Nejlepší je skladovat po částech tak, aby se nemohly znovu umístit do mrazničky.

Chuť a prospěšné vlastnosti se neztratí. Je bezpečné ji přidat při vaření kaše pro dítě od 1 roku. Krmení dětí v tomto případě budou domácí výrobky mnohem účinnější než používání zboží zakoupeného v supermarketu.

Dalším praktickým způsobem zmrazování mléka v mrazničce je použití ledových forem. Přidejte takový "led" může být v čaji nebo kávě. Viz na obrázku:

Sanitární požadavky

Podle požadavků „SanPiN“ se doporučuje provádět jednorázové zmrazení a skladování v takovém stavu ne déle než 2 měsíce. Tato technika je praktikována pouze doma, stejně jako u velkých podniků, by měly používat výrobek pouze čerstvé.

Je zakázáno znovu ošetřovat chladem, protože se jedná o porušení hygienických norem.

Nejvhodnější je uchovávat je v lahvích a pytlích, které lze použít najednou. Nedoporučuje se používat otevřený kontejner, protože mléčné výrobky okamžitě přitahují a absorbují pachy. To může nepříznivě ovlivnit chuť.