Je možné zmrazit špenát na zimu doma?

Špenát je zaslouženě považován za nejužitečnější zelení. Listy obsahují velké množství různých vitamínů, jódu, beta-karotenu a dalších prospěšných látek. Proto se špenát často vaří a je čerstvý, příznivci zdravé výživy a lidé, kteří chtějí zhubnout. Hlavní otázkou, která zajímá ženy v domácnosti, je, zda je možné zmrazit špenát na zimu a jak to nejlépe udělat.

Čerstvě sklizený špenát si můžete vychutnat asi 24 hodin. Tato zelenina však může být připravena pro budoucí použití zmrazením v mrazničce. Článek uvádí základní metody zmrazování v mrazničce. Užitečné vlastnosti jakékoliv zeleniny, byliny byly dlouho studovány, takže pro mnoho žen v domácnosti zůstává naléhavou otázkou zmrazení. Tímto způsobem můžete ušetřit zelené ingredience pro zimní pokrmy. Ne vždy to funguje, protože ne všechny produkty jsou vhodné pro skladování.

Je možné uložit všechny užitečné látky do trávy, pokud pečlivě roztřídí listy před zmrazením. Poškozené a zatemněné listy by měly být odstraněny, neměly by být poškozeny škůdci.

Existuje dostatečný počet různých metod sklizně zeleniny, ovoce, bylin.

Dosud se mnozí uchýlili k použití předložených technik. Opravdu vám umožní udržet chuť produktu na nejvyšší úrovni. Hlavní věc je vyřešit všechny listy, abytam nebyly žádné shnilé nebo poškozené rostliny.

Skladování ve filmu

Připravený výrobek musí být důkladně opláchnut z chladné tekoucí vody. Je nemožné zmrazit mokré listy, je nutné je položit na papírový nebo čistý utěrku a sušit. Musíte sušit 2-3 hodiny, výrobek byste neměli ohřívat.

Po vysušení odstraňte další kořeny a stonky, protože nejsou potřebné pro vaření. Mnoho lidí si myslí, že s kořeny zelení trvá mnohem déle, to není pravda. Různé kořeny jsou prvním důvodem, který může poškodit. Tento proces je třeba brát vážně.

Dále je třeba dát listy na sebe a svinovat je pevně. V této formě v plastovém sáčku vložte do mrazáku. Stejným způsobem lze použít listy mraženého salátu.

Může být rozdrcena před balením do sáčku. V této formě je zelenina velmi vhodná k použití. Ihned po rozmrazení může být přidán do polévky, salátů a dalších chutných jídel. Nejvhodnější je rozdělit připravenou směs na porce tak, aby bylo vhodné ji použít při vaření. Existuje mnoho doporučení tohoto druhu, které lze použít.

Zmrazení ve formě kostek

Pro přípravu mnoha jídel: saláty, omáčky, šťouchané polévky, špenát se používá v půdní formě. Proto může být zmrazen ve formě ledu. Existuje další způsob, jak správně zmrazit špenátv zimě tak, aby neztratila své chuťové vlastnosti. K tomu budete potřebovat:

  • špenát;
  • máslo nebo voda.

Listy špenátu brousíme nožem, mixérem nebo nůžkami. Produkt se rozetře do ledové formy a přidá se čistá voda nebo rozpuštěné máslo. Po ztuhnutí směsi v mrazničce musí být kostky vyjmuty z formy a složeny do sáčku. Špenátové kostky lze ukládat celou zimu do mrazničky.

Je-li to žádoucí, můžete si připravit bramborovou kaší, rozložit ji na ledovou formu. Jedná se o poměrně běžnou metodu skladování, která umožňuje použití části připravené směsi.

Použití zeleniny a zeleniny při přípravě chutných pokrmů v zimě je někdy omezeno nedostatkem kvalitních výrobků.

Pomocí zmrazení můžete v létě snadno naplnit ledničku salátem, špenátem, bazalkou, zeleninou a ovocem.

Tyto kostky lze přidávat do polévek, salátů, masa nebo ryb. Špenát s máslem dokonale doplní každou zeleninovou oblohu. Kostky není třeba rozmrazovat. Stačí, když ho dáte do hotového pokrmu a vše po 2-3 minutách promícháme.

Možnost zmrazení špenátu na zimu zůstává otevřená, protože vše závisí také na správnosti provádění doporučení. Pokud je recept rozbitý, výsledek nebude úspěšný.

Sochory na zimu ve vařené podobě

Ne všichni milujípoužívat čerstvé zelené. Během tepelného ošetření, zelenina ztrácí některé živiny, nicméně stále zůstává velmi chutným a výživným produktem. Chcete-li zmrazit vařený špenát, musíte postupovat podle plánu:

  1. Listy busty.
  2. Důkladně opláchněte a odstraňte stonky, kořeny.
  3. Nakrájíme na malé proužky.
  4. Ponořte se do vařící vody po dobu 5 minut.
  5. Výrobek umístěte na sítko nebo cedník na několik minut, dokud nedojde k vypuštění vody.
  6. Směs se ochladí a rozseká na pyré.
  7. Výsledná hmotnost se vaří. Vaříme špenátové pyré až do husté hmoty.
  8. Výsledné pyré se rozloží do plechovek a použijí se na výrobu polévek a omáček.
Všechno ostatní, může být soleno a skladováno v této formě po celou zimu.

Za tímto účelem musí být čisté listy zeleniny nakrájeny a umístěny ve vrstvách ve sklenici. Každá vrstva listů musí být velkoryse posypaná solí. Každá vrstva by měla být pečlivě podkopána do banky nezůstala volný prostor naplněný vzduchem. Sklenice špenátu by měla být uložena v chladničce. V této formě budou výrobky skladovány po dlouhou dobu a zachovají si veškerou chuť.

Špenát zmrazený tímto způsobem umožňuje diverzifikaci stravy i v chladném období. Skladování v zimě by mělo být co nejvhodnější. Nelze rozmrazit a zmrazit konvoluce se zelení připravenými na zimu. To může nepříznivě ovlivnit chuť.