Je to bezpečné s modrým sýrem pro tělo?

Navzdory tomu, že někteří lidé jsou vyděšeni ušlechtilým modrým sýrem, je považován za skutečnou pochoutku a navíc drahý. Při častém používání takových lahůdek se výrazně sníží tloušťka peněženky. Jak však vědci zjistili, negativně plesnivý sýr ovlivňuje lidské zdraví.

Sýr s plísní - vlastnosti výrobku

V mnoha případech je výskyt plísní na výrobcích spojen s jejich nevhodností pro lidskou spotřebu. Některé druhy sýrů se však používají pouze v této formě. Plíseň je jejich nepostradatelná chuť.

Při výrobě ušlechtilých sýrů se používají houby rodu penicillium. Penicilin, známý penicilin, byl odvozen ze stejné skupiny. Není to tak dávno, co vědci z Cambridge provedli výzkum, který vedl odborníky k nejednoznačným závěrům o účinku plísňového sýra na tělo.

Poznámka!

Samotný sýr je bezpečná potravina. Obsahuje dokonce mnohem výhodnější mikroelementy a vitamíny než běžné sýry. Vzhledem k účinkům plísní se v produktu tvoří látky jako vitamíny B, A, D, E, PP, vápník, sodík a fosfor.

Rafinovaná chuť a aroma amatérského jedince vzniká v důsledku rozpadu mléčných tuků. Pro žaludek a střeva lidí jsou bezpečné. To však není samotná forma. Ačkoli použité houby nejsoujsou zdrojem penicilinu, plísně stále obsahují látky, které ničí dobré bakterie v těle.

Jak nebezpečné jsou aristokrati sýrů

V zemích vyrábějících ušlechtilý sýr s plísní spotřebitelé hovoří pouze o jeho výhodách a neuvěřitelné chuti. Skutečnost, že plíseň může poškodit zdraví, si nikdo ani nepřemýšlí. Každý je zvyklý myslet si, že tento produkt je mistrovské dílo, které je 100% bezpečné. Nebezpečí z používání plísňových sýrů však stále existuje.

Hlavní vedlejší účinky ušlechtilého výrobku jsou:

  1. Dysbakterióza. Mikroflora gastrointestinálního traktu může být narušena po konzumaci více než 50 gramů sýra denně.
  2. Exacerbace chronických gastrointestinálních onemocnění.
  3. Alergie. Lidé trpící individuální intolerancí na penicilin, takový produkt přinese pouze vyrážky, podráždění a další alergické reakce.
Důležité!

Během těhotenství a kojení není nutné u žen konzumovat ušlechtilé plesnivé sýry, protože existuje vysoké riziko infekčních chorob, které jsou vyvolávány listeriemi obsaženými v této skupině sýrů. Pokud pro samotnou ženu to může skončit pouze zvracením a horečkou, pak pro plod je to jistá smrt nebo vývoj závažných patologií.

Mnoho lidí se nemůže pochlubit láskou k ušlechtilému výrobku s plísní. Nejčastější úzké přátelství končí po první ochutnávce a některých strachechjen jeden druh této delikatesy. Chcete-li pochopit tuto zvláštní chuť, musíte důkladně ochutnat sýr. Tento produkt může mít příznivý vliv na lidský organismus pouze díky speciálnímu přístupu a dodržování dávkování.