Kolik dní jsou vejce uložena v chladničce

Vejce spadají do kategorie základních výrobků. Jsou zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů, které lidské tělo potřebuje denně.

Aby byly vždy čerstvé, musíte vědět, kolik vajec je uloženo v chladničce. Vzhledem k tomu, že slepičí vejce jsou nejběžnější, je tato otázka pro ně nejdůležitější.

Podmínky zadržení

Doba použitelnosti vajec závisí na podmínkách zadržení.Nejdůležitějšími faktory jsou:

  1. Původ produktu. Pokud byly vyrobeny na drůbežárně, musí být každý opatřen razítkem s datem vydání. Optimální trvanlivost je 30 dní. O měsíc později produkt začne ztrácet původní užitečné vlastnosti. Domácí mazlíčci jsou drženi déle - cca 2,5–3 měsíce.
  2. Počáteční podmínky uzavření. Pokud prodávající splnil všechny potřebné požadavky (vlhkost, optimální teplota), pak jsou vhodné na 30 dnů. Při porušení těchto podmínek je lhůta zkrácena na 14 dní.

Nefunkční (je na čipu čip) lze uložit ne více než 2–3 dny. Po této době se budou kazit.

Tajemství chladírenských skladů

Neexistuje jednoznačná odpověď na otázku, kolik vajec lze uchovávat v chladničce. K tomuprodukt zůstal čerstvý,doporučuje se splnit určité podmínky:

  1. Ve většině chladniček se prostor pro skladování vajec nachází na otevíracích dvířkách. Odborníci však tvrdí, že se jedná o nejčastější chybu. Je tedy naprosto nemožné skladovat. Faktem je, že při konstantní teplotě otevírání dochází k výkyvům, což nepříznivě ovlivňuje obsah kuřecího produktu. Ideálním místem pro udržení jeprostor pro zeleninu a ovoce(chlazený pokoj).
  2. Měly by být umístěny ve zvláštních přihrádkách nebo krabicích s drážkami se špičatým koncem dolů. Neměli by se navzájem dotýkat.
  3. Optimální teplota je 2–4 ° C. Takže se nemusí dostatečně dlouho kazit.

Neodstraňujte výrobek před jeho složením v chladničce, protože to významně snižuje jeho trvanlivost.

Při pokojové teplotě

Pokud není lednička, můžete vejce uložit do místnosti s pokojovou teplotou. Ale i pro tomusí být splněny některé podmínky:

  1. Je třeba připravit roztok vody a soli (20 g na 1 litr). Ponořte produkt do této kapaliny tak, aby byl zcela zakryt vodou. V této formě bude vhodný pro spotřebu do 1 měsíce.
  2. Zabalte každý kus do papíru, ale teplota skladovacího vzduchu by v tomto případě neměla překročit 10 ° C.
  3. Můžete je umístit dokoncentrované vápenné maltys ostrým hrotem dolů. Tato metodaskladování je významnou nevýhodou - výrobek získává nepříjemný zápach, který může být pociťován v procesu použití.

Skladovatelnost surových vajec v chladničce je mnohem delší než u vařených vajec. Hlavním znakem, že produkt se zhoršil, je nepříjemný zápach.

​​