Kolik můžete polévku uložit do chladničky

Většina moderních žen žije ve zrychleném rytmu a snaží se rozdělit svůj čas mezi rodinu a práci. Nemohou tedy stát ani půl dne u kamen - musí připravit několik jídel na několik dní dopředu a uchovávat je v chladničce. Ale jak moc můžete polévku skladovat v takových podmínkách, například?

Vlastnosti prvních kurzů

Polévky se vaří podle různých receptur na bázi masového, rybího nebo zeleninového vývaru, mohou obsahovat všechny druhy přísad a mohou být tekuté nebo rmutované. Řada receptů určuje, jak správně ukládat první pokrmy, pokud je vaříte několik dní. Tyto funkce jsou uvedeny v tabulce níže.

Období pro ukládání prvních kurzů

\ t \ t

Název polévky

Vlastnosti polévek

Doba skladování

Maso Díky bohaté vývar, je uložen v chladničce déle než ostatní. Výjimkou je kuře, protože je více štíhlý

3 dny

(kuře - ne více než 48 hodin)

Fishy Je podroben menšímu tepelnému ošetření než maso. Doba skladování závisí na bohatství

Je-li ucho mastné - 2 dny, jinak - méně než 24 hodin

Zelenina Doporučuje se vařit 1 krát, s výjimkou pokrmů,obsahující zelí

Ne více než jeden den (polévka a boršč - do 3 dnů)

Houby Jakákoli houba je produkt podléhající skaze, takže je lepší tuto polévku jednou vařit. Ačkoli toto jídlo obsahovat zelí, to stane se více chutné právě na druhý den

Ne více než 48 hodin (polévka - 62 hodin)

Sýry Dobrá v čerstvě připravené formě. Skladovací vlastnosti budou záviset na kvalitě vývaru

Maximální - 52 hodin

Pozor!Polévky pyré jsou více nasycené. Obvykle se vaří pro děti. Příjemné jsou však pouze v čerstvě připravené formě. Proto je lepší jíst polévkové pyré první den. V chladničce je možné skladovat maximálně 2 dny. Zároveň rychle mění svou strukturu a je obtížnější je ohřát.

Jak ukládat první kurzy

Aby vařené polévky nezmizely a nemohly na další 2-3 dny zaplnit rodinu, je nutné je řádně skladovat. Udržujte hrnec, samozřejmě, by měla být v chladničce. Ale i zde jsou nějaká pravidla:

  • Nemůžete umístit pánev do chladničky, pokud polévka není zcela vychlazená.
  • Nenechávejte lžíce a lopatky na pánvi.
  • Hlavní jídla se nejlépe uchovávají na polici nejblíže mrazáku.
  • Aby se zachovala trvanlivost vařené polévky v chladničce, měl by být regulátor teploty udržován na rychlosti nejvýše + 5 ° C.

Je velmi obtížné vyřešit problém skladování vařených pokrmů, pokud je léto ve dvoře. Prozatím velképánev s polévkou ochlazuje, mohou se v ní vyvinout houbové bakterie.

Tímto způsobem lze zkrátit dobu chlazení: nádobu vložte do umyvadla se studenou vodou a z mrazničky přidejte kostky ledu. Jakmile se polévka ochladí, okamžitě se odešle do lednice.

Známky korupce

Zdálo by se, že pravidla vaření byla splněna, byly poskytnuty podmínky skladování a polévka nezískala datum splatnosti a zanikla. Dokonce i sebemenší náznak korupce je signálem, že jídlo bude třeba nalít do toalety. Aby nedošlo k otrávení, musíte věnovat pozornost některým značkám:

  • Otevřením víka pánve a vidět, že se polévka stala tmavší, než byla původně, si můžete být jisti, že jídlo je zkažené.
  • Druhým znakem vracení je kyselý zápach vycházející z polévky.
  • Je-li pokrm kyselý, na jeho povrchu je vidět květ ve formě bílé pěny nebo malých bublin. Zvláště dobře se objeví, když je polévka zahřívána.

Důležité!I když je přítomen pouze jeden z uvedených nápisů, neexistuje žádná taková polévka, zejména pro děti.

Co může urychlit zničení polévek

Existují chvíle, kdy některé ženy v domácnosti ani nevěnují pozornost, ale někdy to způsobuje rychlé zkázy prvních kurzů. Zvláště v horkém počasí, polévka nemá vždy čas "žít" do chladničky.

  • Pozornost by měla být věnována podmínkám, ve kterých je myčka nádobí uložena: bakterie, které žijí na stěnách pánve, mohou na ní žít.
  • PředChcete-li začít vařit, doporučujeme nalít nádobí s vroucí vodou.
  • Ponechání pánve na sporáku za účelem ochlazování nestojí za to, pokud se tam vaří jiné pokrmy. Je lepší dát polévku stranou (ale ne v blízkosti topných zařízení).
  • Čím teplejší je místnost, tím vyšší je i teplota v chladničce. Doporučuje se tam pravidelně nastavovat teplotu.

Aby byla polévka vždy čerstvá

Samozřejmě, že hostitelka je často obtížná stát u kamen, protože proces vaření mnoha polévek trvá dlouho. To však může být sníženo vytvořením polotovarů vývarů. Za tímto účelem se bohatý bujón zfiltruje, ochladí, nalije do forem a zmrazí v mrazáku.

Poté mohou být kostky vývaru umístěny do speciálních nádob a trvale skladovány při nízké teplotě. V takových podmínkách, bohaté přípravky na polévky klidně vydrží asi měsíc bez ztráty chuti a svěžesti.

Hosteska bude muset vrhnout do pánve jen pár kostek, kde se již vaří další složky budoucí polévky. V tomto případě nebude vaření trvat déle než půl hodiny, aby se rodina mohla každý den těšit na čerstvě připravené jídlo.

Masový vývar vařený na vysokou koncentraci ve zmrazené formě lze skladovat do šesti měsíců v závislosti na dostupnosti vysoce kvalitní mrazničky. Zelení přidaní do polévky z takového vývaru dodají pokrmu čerstvost a chuť.

Čerstvé polévky jsou vždy chutnější, více vonné a zdravější. Kdynení možné vařit denně, stejně tak byste neměli vařit velké hrnce na týden dopředu. Stačí připravit první jídlo po dobu 2-3 dnů, s ohledem na zvláštnosti výše popsaných polévek.

Současně je třeba brát v úvahu takové nuance: při zahájení příštího jídla byste neměli zahřívat veškerou polévku uloženou v chladničce najednou. V tomto případě se zhorší ještě rychleji. Pokud budou mít večeři (nebo večeři) s několika lidmi, je lepší nalít malé množství do menší nádoby a zbytek polévky nechat v chladničce. V mikrovlnné troubě lze znovu ohřát jednu servírovací desku.