Pancake pans: jak si vybrat ten správný výrobek pro pečení

Každá hospodyňka ví, že k tomu, aby se lívance ukázaly být chutné a jemné, potřebujete dobré kuchyňské potřeby. Obchody prodávají různé palačinkové pánve, ale ne všechny z nich jsou dobré k použití. Osoba, která dělá špatnou volbu, riskuje ztrátu času, peněz a víry v sebe. Chcete-li si vybrat správného výrobce palačinek, musíte znát výhody a nevýhody výrobků z různých materiálů.

Vlastnosti pánve na palačinky

Aby byly palačinky tenké a jemné, byly rychle upečené a neprojevily se jako „hrudkovité“, pánev na pánevové pánve musí splňovat určité požadavky.Zkušení kuchaři uvádějí tyto tipy:

  1. Strany by neměly přesahovat výšku 1–1,5 cm, takže je vhodné palačinky otáčet za letu a odstranit stěrkou.
  2. Dno by mělo být silné a ploché, protože je vystaveno velkému zatížení. Když se pánev ohřívá co nejvíce, na jeho červeno-horký povrch se nalije studený olej. Materiál musí být schopen odolat změnám teploty, aby bylo zajištěno rovnoměrné vytápění. Pánev s tenkým dnem se rychle stává nepoužitelným.
  3. Rukojeť by měla být dlouhá, aby osoba nespalla horké hrany.
  4. Palačinky mají obvykle průměr 16–24 cm, volba závisí na velikosti palačinek.

Kvalita pánve na palačinky závisí nejen na jejím tvaru, ale také na použitém materiálu. Abyste zjistili výhody a nevýhody produktů každého typu, je třeba je zvážit zvlášť.

S antiadhézním povlakem

Tyto palačinky jsou pozoruhodné trvanlivostí, spolehlivostí, nízkou cenou.Mají mnoho dalších výhod:

  1. Rychlý ohřev. Palačinky mohou být pečeny téměř okamžitě po zapálení pánve.
  2. Snadná péče. Po vaření stačí otřít dno houbou namočenou v saponátu a poté opláchnout pod tekoucí vodou.
  3. Úspora oleje. Palačinky lze vařit v prakticky suché pánvi, která je důležitá pro ty, kteří chtějí jíst pečivo a nezlepšují se.

Mezi nevýhody patří nutnost pečlivého zacházení s nádobami: nesmí se nechat ohřát nad 220 ° C. Aby nedošlo k poškrábání nelepivého povlaku, používají se při vaření speciální špachtle. Povrchy by měly být čištěny pouze měkkou houbou a neměly by být používány žádné kartáče z tvrdého kovu.

Keramické výrobky

Mnohé ženy v domácnosti preferují palačinky s keramickým povlakem.Tyto pánve mají tyto výhody:

  • keramika je mnohem odolnější vůči mechanickému poškození než teflon;
  • je neškodný a netoxický;
  • pánve mají vynikající nelepivé vlastnosti, mohou smažit palačinky bez oleje.

Keramické výrobky mají své nevýhody.Jejich nevýhody:

  1. Nestabilita.Pokud nádobí položíte na podlahu, je velmi pravděpodobné, že povlak praskne.
  2. Vysoké náklady. Pánev na palačinky s keramickým povlakem je dražší než jiné typy výrobků.

Před prvním použitím musí být přípravek připraven. Pečlivě se promyje, osuší, přidá se několik kapek oleje a zapálí. Jakmile je olej absorbován do nátěru, můžete na pánvi smažit palačinky. K delším jídlům se omyje ihned po použití. Není možné nechat výrobek dlouho nemytý, jinak se nátěr rychle zhorší. Také se nedoporučuje umývat horkou pánev, musíte počkat, až vychladne.

Výrobce krepů z hliníku a litiny

Pro výrobu pánví s použitím potravinářského hliníku. Tyto výrobky jsou poměrně bezpečné, váží málo, snadno se čistí.Ale hliníkové krepové výrobci mají poměrně málo nedostatků:

  1. Nesmí se používat, pokud je povrch poškrábaný, protože hliník je toxický.
  2. Výrobek se snadno deformuje z tepla.
  3. Hliník má vysokou tepelnou vodivost. Pro smažení je třeba brát produkty s tak silnými stěnami a dnem, jak je to možné, aby se lépe zahřály.

Při smažení palačinek se pokaždé nalije malé množství oleje do pánve. Pokud hoří, znamená to, že povrch není dobře zahřátý nebo je přidán malý olej.

Litinové pánve lze nazývat klasickým zařízením pro výrobu palačinek. Jedná se o výrobky s dlouhou historií.které jsou dodnes populární.Mají mnoho výhod:

  • spolehlivost a trvanlivost;
  • nízká tepelná vodivost;
  • vynikající kvalita pro smažení těsta.

Ve srovnání s moderními výrobci krepů mají litinové pánve mnoho nevýhod.Jejich minusy:

  1. Velká hmotnost. I malý výrobek váží asi 2 kg.
  2. Obtížná příprava na první smažení. Pánev se důkladně promyje a kalcinuje solí, která absorbuje technický olej a znečištění. Poté se znovu promyje a zahřívá spolu s olejem, aby se vytvořil film na dně a na stěnách. Chrání palačinky před spálením.

Je těžké říci, která pánev na pečení palačinek je nejlepší. Každá hospodyně má své vlastní preference a přání pro nádobí, v závislosti na procesu vaření. Znáte-li výhody a nevýhody produktů z různých typů materiálů, můžete si sami vybrat krepového výrobce, s nímž budete pracovat.