Plechovky a plechovky: jak otevřít s otvírákem na láhve a bez

Výrobky v plechovkách jsou skladovány po dlouhou dobu a nezhoršují se. Vzali s sebou na výlet, na rybářský výlet, nebo v lednici v rezervě. Můžete otevřít plechovku různými způsoby. Současně je nutné řádně manipulovat s cínovými nádobami, aby nedošlo ke zranění. Někdy není k dispozici vhodný nástroj k otevření konzervovaných potravin. V kritické situaci lidé používají improvizované prostředky a mohou dokonce otevřít železný kontejner holýma rukama. Druhá metoda vyžaduje dovednost a určitou dovednost.

Využití dostupných nástrojů

Existuje několik položek, s nimiž můžete otevřít kontejner s převedeným produktem:

  • jakýkoliv nůž;
  • kleště;
  • plochý kámen;
  • lžíce.

Otevřete nádobu s nožem

Otevřete plechovku jednoduchým nožem. Všechny úkony vyžadují přesnost. Nepřipevňujte nádobu mezi koleny nebo ji nenechávejte na klíně. To může vést ke škrtům.

Pro otevření nádoby je vhodný jakýkoliv typ nože:

  • kuchyně;
  • nůžky;
  • vařit;
  • turistika.

Ostrá špička je připevněna ostrým hrotem k okraji plechovky. Levá ruka drží rukojeť a pravou silou zasaženou nahoře. Bounce snadno děruje plechový kryt. Manipulaci je třeba několikrát opakovat - dokud se cín zcela neřeže na hraně. Zůstane páčit se špičkou okraje víka a jemně jej zvednout.

Důležité!

Nezvedejte víko rukou, abyste zabránili řezu.

Otevřete skleněnou nádobu

Víčka skleněných plechovek se dodávají ve dvou formách:

  • jsou jednoduché;
  • našroubováno.

Šroubovací uzávěry se používají ve výrobním sektoru, při hromadné výrobě konzervovaných výrobků. Pro domácí polotovary se používají jednoduché kryty domácnosti. Pro každou z nich jsou bezpečné a snadné způsoby otevírání.

Zašroubujte víčko jemně zacvakněte špičku nože - aby se vzduch dostal. Když vstupuje vzduch, vždy je slyšet hlasitý třesk. To znamená, že konzervované potraviny jsou vhodné pro lidskou spotřebu. V nepřítomnosti nože narazíte na povrch nějakým lehkým předmětem: dřevěným válečkem nebo gumovým kladivem. Někdy je na něj zasažen i loket.

Klempíř se otevírá nožem. Nejdříve označte malé zaškrtnutí ve tvaru písmene „L“. V tomto případě by měl ostrý úhel postavy a jejích dvou konců spočívat na kulatých okrajích. Potom je nůž zaseknutýcín a řez na obrázku. Roh cínu je ohnutý a zahnutý špičkou nože. Ta část cínu, která je odříznuta, musí být navinuta na nůž, dokud se nezastaví. Zbývající cín je opatrně vyjmut z otvoru.

Použití kleští a plochých oblázků

Plechovky můžete otevřít pomocí kleští. Před zahájením této jednoduché manipulace je nutné pečlivě prozkoumat banku. Jeho vrchol je vždy tam, kde jsou strany, a dno je hladké. Příruby jsou s kleštěmi přehnuty v různých směrech, po kterých se snadno otevírá kapacita.

Pokud není k dispozici nůž ani kleště, může obyčejný plochý oblázek situaci zachránit. Nádoba se otočí vzhůru nohama a strany se protře o kámen. Kámen musí být hrubý a plochý. Doba tření je asi tři minuty. Za tři minuty budou nárazníky vymazány. Zbývá tisknout na stěny a kryt lze snadno vyjmout.

Otevřená lžící

Pokud v blízkosti nejsou k dispozici žádné další nástroje, můžete konzervy otevřít lžící. Lžíce je otevřete stejným způsobem jako nůž (vytvořte několik otvorů na okraji krytu). Vzhledem k tomu, že lžíce je hůře než nůž, nebude díra snadná. Budete muset trpělivě otřít lžíci na okraji nádrže, dokud se nevytvoří díra. Po obdržení díry musíte chodit po lžíci(jako my používáme jednoduchý otvírák).

Metoda vyžaduje jak dovednost, tak fyzickou námahu, proto není vhodná pro každého. V kritické situaci však může být lžíce jedinou položkou, která situaci zachrání.

Otevřené holýma rukama

Zdá se neuvěřitelné, ale taková metoda může být realizována ve skutečnosti. Boční strana nádoby je ohnuta tak, že na ni zatlačíte prsty. Strana umístěná na boku se bude postupně ohýbat uprostřed. Po tom si mentálně představte rovnoramenný trojúhelník, který rozděluje povrch na tři strany. Udělejte druhou odchylku, představte si, že se jedná o druhou tvář trojúhelníku. Třetí strana není nutná.

Dva záhyby, umístěné na bočních plochách, umožní střídavě ohýbat nádobu v různých směrech. Takže musíte udělat, abyste změkli úhel mezi oběma tvářemi. Konečně, cínový materiál prorazí a nádoba může být otevřena na principu obálky.

Speciální otvírač

Pokud máte ve svém arzenálu otvírač, musíte se naučit, jak takové zařízení používat předem. Můžete otevřít plechovku s otvírákem na láhve několika typů:

  • elektrické zařízení;
  • „klasický“ otvírák na konzervy s rukojetí;
  • otvíráks kolečkem.

Elektrický otvírák na konzervy funguje stisknutím jednoho tlačítka. Opatrně odřízne víko, po kterém se zvedne s magnetem. To je lehký a šikovný nůž.

Poradenství!

Při otevírání konzervovaných potravin elektrickým nožem se nádoba může převrátit. Musí být držena rukou.

Špička dřevěného nože má tvar půlměsíce, očko a čepel směřují dovnitř. Banka na stabilní stůl. S koncem půlměsíce musíte udělat malý otvor ve víku, pak pohybujte nástrojem kolem. Kovová smyčka se opírá o stranu a zajišťuje spolehlivou fixaci. Nůž postupně odřezává víko, po kterém je ručně opatrně otevřen.

Nože s kolečky a knoflíky, které se otáčejí - staré modely otvíračů. Takový nástroj by měl být střídavě nakloněn dolů a nahoru. Odřízněte kryt podél drážek. V tomto případě musí být banka neustále otáčena.

Pokud se ocitnete v kritické situaci, kdy není možné otevřít konzervované potraviny, můžete použít některou z navrhovaných metod. Dbejte opatrnosti, abyste zabránili zranění. Jít na výlet, nezapomeňte, že obvyklý dřevěný nůž bude vždy spolehlivým pomocníkem a nebude zabírat mnoho místa ve vašem batohu.