Ředkvičky - zahrnout do stravy! Úžasné prospěšné vlastnosti

Ředkvičky jsou často používány pro krájení salátu, je vynikající a přidává do pokrmu zvláštní chuť. Ale myslel si někdo, že ředkev má blahodárné účinky na tělo a dokáže vyléčit nejzávažnější nemoci. Jaký je jeho přínos?

Léčivé vlastnosti ředkvičky

\ t

Většina lidí věří, že pouze kořeny mají užitečné vlastnosti a zapomínají na vrcholky.

Zeleninové ředkve mají zvláštní vliv na vnitřní orgány, působí jako štětec, zametá škodlivé látky z těla a ve složení vrcholů se nacházejí taniny a organické látky.

Zajímavé!

Složení ředkvičky je naplněno všemi druhy vitamínů a mikroprvků. Na 100 g kořenových plodin připadá 93 g vody, 1,2 g proteinů, 0,1 g tuku, 3,3 g sacharidů. Obsahuje také vysoký obsah fosforu, vápníku, draslíku, hořčíku, fosforu a železa. To je sklad živin!

Jak je ředkev užitečná?

  • Posiluje imunitu.Díky vitamínům B a C se v boji proti nachlazení zvyšují ochranné funkce těla. Součástí kořenové plodiny jsou přírodní antibiotika - fytoncidy. S jejich pomocí se imunita stává silnější a vytrvalejší.
  • Chrání před vznikem nádorů.Hlavní podporou při prevenci onkologie bude ředkevní kůže, je červená díky obsahu antokyaninu, přírodnímu antioxidantu, jasnější pokožce, tím více kyseliny askorbové obsahuje.

  • Pomáhá v boji proti nadváhy, normalizuje hladinu cholesterolu.Ředkvičky -dietní zeleniny, v seznamu mnoha diet, můžete vidět jeho přítomnost. Pomáhá v boji proti ateroskleróze. Kvůli uvolnění vlákna jsou zničeny cholesterolové plaky.
  • Posiluje svalovou tkáň.Obsah aminokyselin v kořenech, jako je arginin, lysin a valin, pomáhá učinit svaly silnými a pružnými. Kyseliny jsou zdrojem energie.
Tip!

Není třeba jít nakupovat pro sportovní výživu, jen jíst 200 g ředkviček a šlach posílit svaly.

  • Snižuje vysoký tlak.S nedostatkem vápníku v těle je práce kardiovaskulárního systému narušena, v důsledku čehož dochází k prokrvení, což následně zvyšuje krevní tlak.
  • Stimuluje gastrointestinální trakt , zvyšuje chuť k jídlu. Při jídle ředkviček se uvolňují sliny, které zabíjejí bakterie a zvyšují produkci žaludeční šťávy. To se děje kvůli obsahu v kořenech hořčičného oleje, takže chuť "dává" hořkost. Hrubá kůže není trávená žaludkem, nabobtnává a přirozeně opouští tělo. Tím se normalizuje činnost trávicího traktu a šetří se zácpou.
  • Prevence diabetes mellitus.Aminokyselina leucin přispívá k tvorbě glutaminu a alaninu, pomocí kterého obsah cukru v krvi nepřekračuje normu.
Důležité!

Chrom reaguje s inzulínem. Společně transportují glukózu, zásobují buňky. Zinok a hořčík také stimulujíinzulínu, čímž chrání tělo před nástupem diabetu.

  • Zmírňuje bolesti zad.Stlačení ředkvičky ředkvičky na jemném struhadle pomůže snížit bolest, a to nejen radiculitis, ale také s neuralgií. Množství strouhané zeleniny závisí na velikosti místa, které je zdrojem bolesti.
  • Ztráta migrén.K úlevě od bolesti, tření kořenů a mačkání kaše přes gázu, získané šťávy, otřete spánky, čelo, nos.

  • Vyléčení a kašel.​​Ideální lék na léčbu nachlazení, budete muset přidávat med a cibuli ve stejných částech k ředkvičce. Strouhané ovoce vyléčené kašlem, vařené v medu.
  • Ředkvička je účinná při otocích.Je to mírné diuretikum, které snadno odstraní přebytečnou tekutinu z těla, aniž by narušilo rovnováhu elektrolytů, a to díky přítomnosti draslíku a sodíku.
  • Najít pro těhotné ženy.Vzhledem k tomu, že ředkvička je zásobárnou vitamínů a živin, těhotné ženy by ji měly zahrnout do své stravy. To nejen pomůže zbavit se oslabující toxikózy, křeče nohou a časté zácpy, ale také poskytnout embryo se všemi životně důležitými prvky.
  • Zvlhčuje a vyživuje pokožku.Džus a práce s ovocnými kaše se diví, můžete z nich udělat mléko a masku. Brzy si jednou denně s některým z těchto výrobků otřete svou jemnou, svěží pleť a nádherný vzhled. Před použitím šťávy jako masky zkontrolujte pokožkualergická reakce!

  • Normalizuje spánek.Rostlina má hypnotické vlastnosti díky tryptofanu. Zvyšuje syntézu melatoninu a umožňuje spát bez úzkosti.
  • Na zdraví.Zvyšuje tón celého těla a produkuje serotonin, jedí ředkvičky, získáváte energii na celý den.
Pro informaci!

100 g ředkviček obsahuje pouze 14 kcal.

Zdá se, že obyčejná zelenina, která roste v jakékoli zeleninové zahradě, a kolik užitečných látek obsahuje. Zahradní ředkev je pokladem lidského těla! Žádný nedostatek vitamínu s ním není hrozné a strava není nutná a masky buničiny a šťávy z ovoce vám pomohou zůstat mladý a krásný!