Každá hosteska má svá vlastní tajemství vaření palačinek. Na první pohled se zdá, že v receptu na tenké palačinky není nic složitého a složitého, ale bohužel, když je začnete často péct, palačinky nejsou stejné jako my. Řekněte čtenářům o tajemství vaření tenkých palačinek v mléku.
Tajemství šéfkuchaře
- Mouka na palačinky musí být proseta a je žádoucí, aby to bylo několikrát. Je důležité, aby mouka byla vzdušná a okysličená, takže palačinky budou tenké a jemné.
- Kapalné přísady se nalijí do prosévané mouky, ale ne naopak. V tomto případě by mělo být mléko při pokojové teplotě.
Důležité!Takto vzniká lepek v mouce a sůl a cukr, které jdou na recept, se zcela rozpustí.
- Některý rostlinný olej se přidává do těsta, je to nezbytné, aby palačinky snadno spadly za pánev.
- Aby nedošlo k nalepení palačinek na pánev, vyčistěte dno vyhřívaných nádob tenkou vrstvou másla nebo kouskem nesoleného sádla. Když pánev schne, opakujte postup.
- Litinová pánev dokonale zapadá do smažení palačinek. Před vařením se doporučuje smažit ji se solí. Po tom, pánev nemůže být umyt, sůl třese off a proces smažení palačinky začíná.
Tip!Toto tajemství také usnadňuje odstranění palačinek z pánve.
- První palačinka by měla být vždy ochutnaná. Ukáže, že v receptu není dost(sůl, cukr, atd.) a vyřeší situaci.
- Těsto by mělo být vyléváno v tenkém proudu, přičemž by se kruhový pohyb nádoby měl rovnoměrně rozdělit po obvodu. V tomto případě nezapomeňte, že pánev je horká a těsto rychle začne péct, takže tento postup s jistotou, jasně a rychle. Krása palačinek se dosahuje otáčením.
Důležité!Po chvilce se mohou ineptští kuchaři naučit, jak to udělat jako virtuosové (palačinka se vynoří v mřížce a otočí se ve vzduchu).
- Chcete-li jíst chutné palačinky, musíte je pečit těsně před podáváním. Teplé palačinky jsou stále měkké a jemné. Pokud plánujete zabalit nádivku, je také nejlepší to udělat, když jsou připraveni.
- Obvykle, podle receptu, 1 šálek pšeničné mouky jde do 2 šálků mléka. Ale mouka je různých odrůd, takže vždy zkontrolujte kvalitu těsta na první vařené palačinky.
- Po smísení těsta by mělo být ponecháno 20-30 minut. Během této doby bude mouka dávat lepek a palačinky budou snadno odstraněny z pánve.
- Pokud náhle dostanete příliš silné těsto, mělo by být ředěno mlékem poté, co má těsto odpočinout 20-30 minut.
- Pokud se ukáže, že těsto palačinky je tekuté, a první palačinka to ukázala, nemusíte přidávat mouku do celého objemu těsta. Nalijte tekutou moučnou směs do oddělené mísy a tam přidejte mouku. Shake s vidličkouobsahu se zbavit hrudek.
Důležité!Pouze pokud je směs homogenní, nalijte ji do zbytku těsta.
- Aby byly palačinky nejen tenké, ale také s křupavými hranami, přidejte 1-2 lžíce mouky do 1 šálku mouky v těstě. Já alkohol (brandy, vodka, rum atd.).
- Pro jemné tenké palačinky je potřeba 1 vejce na 1 šálek mouky. Pokud mají být palačinky připraveny s náplní, je lepší přidat 2 vejce. Pamatujte si, že vejce ztuhnou jakékoli pečení, přehánění s tímto výrobkem, můžete získat "gumu" a tvrdé palačinky.
Nezoufejte, pokud se vaše palačinky neprojeví tak tenké a chutné, jak bychom chtěli. Trochu praxe a znalosti tajemství pomůže připravit chutné jídlo a potěšit vaši rodinu.