Vědci prokázali, proč je nebezpečné jíst chléb

Vždy se věřilo, že chléb má pro lidské tělo obrovské výhody. Ale teď tam jsou informace, že ne tolik je to užitečné, jak jsme si mysleli, ale i nebezpečné ...

Škoda při konzumaci chleba

Všichni, kdo jsou fanatičtí, pokud jde o správné a zdravé stravování, tvrdí, že chléb je produkt, který je nebezpečný pro lidské tělo. Vědci také začali mluvit o nebezpečích chleba.

První potvrzené informace se objevily podle Školy veřejného zdraví na Harvardské univerzitě.

Hlavní nebezpečí je přidáno k pekařskému propionátu - konzervačnímu prostředku. Propionát mění hormony, mění hladinu hormonů v těle, tedy člověk, který konzumuje chléb, je přímo ohrožen rozvojem obezity, diabetu.

Důležité!

Studie negativního účinku konzervačního prostředku byla prováděna u myší, kterým byla podávána dávka každý den, která byla stejná jako dávka konzumovaná osobou spolu s chlebem. Po zahájení testování u lidí byly potvrzeny počáteční údaje. U lidí dochází ke zvýšení glukagonu a noradrealinu.

Údaje od ruských vědců

Při výrobě ruského chleba se také používá propionát, který zabraňuje tvorbě plísní v hotovém výrobku. Konzervační látka negativně ovlivňuje funkce těla a způsobujediabetes a rozvoj obezity. Navzdory tomu však ruští vědci nemají sklon sdílet paniku svých zahraničních kolegů.

Podle známého chemika-technologa Sergeje Belkova existuje v bílém bochníku větší množství látek než v černém chlebu a propionát není nejhorší věcí v jeho složení.

Chléb není o nic horší než jakýkoli jiný výrobek, který kupujeme v obchodě. Existují potraviny, které mají lepší obsah kalorií na stejný chléb, ale přesto je stále kupujeme.

Zajímavé!

Kromě toho se k chlebu přidávají kvasinky, které nepříznivě ovlivňují lidské tělo. Jakmile jsou v těle, zničí mikroflóru. Pokud se však spoléháte na fakta, kvasinky ztratí svůj majetek poté, co se dostanou pod vliv teploty 45 stupňů, a při pečení je mnohem vyšší, takže nemůžete mluvit o poškození kvasinek.

Mýtus o negativním účinku lepku na tělo byl také rozptýlen. Je to opravdu nebezpečné, ale pouze pro ty, kteří mají individuální intoleranci na proteiny. Pro zbytek nejsou žádná omezení použití.

Jíst chléb nebo ne, je obchodem každého člověka. Skutečnost, že použití kvasnicového bílého chleba by mělo být omezeno - rozhodně.