Vždy se věřilo, že chléb má pro lidské tělo obrovské výhody. Ale teď tam jsou informace, že ne tolik je to užitečné, jak jsme si mysleli, ale i nebezpečné ...
Škoda při konzumaci chleba
Všichni, kdo jsou fanatičtí, pokud jde o správné a zdravé stravování, tvrdí, že chléb je produkt, který je nebezpečný pro lidské tělo. Vědci také začali mluvit o nebezpečích chleba.
První potvrzené informace se objevily podle Školy veřejného zdraví na Harvardské univerzitě.
Hlavní nebezpečí je přidáno k pekařskému propionátu - konzervačnímu prostředku. Propionát mění hormony, mění hladinu hormonů v těle, tedy člověk, který konzumuje chléb, je přímo ohrožen rozvojem obezity, diabetu.
Důležité!Studie negativního účinku konzervačního prostředku byla prováděna u myší, kterým byla podávána dávka každý den, která byla stejná jako dávka konzumovaná osobou spolu s chlebem. Po zahájení testování u lidí byly potvrzeny počáteční údaje. U lidí dochází ke zvýšení glukagonu a noradrealinu.
Údaje od ruských vědců
Při výrobě ruského chleba se také používá propionát, který zabraňuje tvorbě plísní v hotovém výrobku. Konzervační látka negativně ovlivňuje funkce těla a způsobujediabetes a rozvoj obezity. Navzdory tomu však ruští vědci nemají sklon sdílet paniku svých zahraničních kolegů.
Podle známého chemika-technologa Sergeje Belkova existuje v bílém bochníku větší množství látek než v černém chlebu a propionát není nejhorší věcí v jeho složení.
Chléb není o nic horší než jakýkoli jiný výrobek, který kupujeme v obchodě. Existují potraviny, které mají lepší obsah kalorií na stejný chléb, ale přesto je stále kupujeme.
Zajímavé!Kromě toho se k chlebu přidávají kvasinky, které nepříznivě ovlivňují lidské tělo. Jakmile jsou v těle, zničí mikroflóru. Pokud se však spoléháte na fakta, kvasinky ztratí svůj majetek poté, co se dostanou pod vliv teploty 45 stupňů, a při pečení je mnohem vyšší, takže nemůžete mluvit o poškození kvasinek.
Jíst chléb nebo ne, je obchodem každého člověka. Skutečnost, že použití kvasnicového bílého chleba by mělo být omezeno - rozhodně.