Jak si vybrat mandarinky podle země původu
Ne všechny mandarinky mají stejnou chuť. Někteří mohou být kyselí, jiní - naprosto bez chuti. Pokud tedy chcete potěšit své blízké sladkými mandarinkami, měli byste zjistit jejich zemi původu, protože v různých částech světa pěstují několik druhů tohoto ovoce, které se může lišit v chuti, barvě, tvaru a chuti.
- Španělsko se také zabývá pěstováním mandarinek. Ovoce přivezené z této země má jasně oranžovou barvu avždy sladká chuť. Oni jsou snadno čistit, ale oni mají mnoho kostí, ačkoli někdy oni přijdou přes rozmanitosti a bezsemenný.
- Nejnižší ceny jsou turecké mandarinky. Jejich plody mají žlutou nebo světle oranžovou barvu. Samozřejmě, nákup mandarinek z Turecka může ušetřit peníze, ale je nepravděpodobné, že si budete moci takový nákup vychutnat, v podstatě vždy existují kyselé vzorky.
Jak skladovat mandarinky v bytě do nového roku
Mandarinky se staly nepostradatelným zimním atributem díky své sladké chuti, povzbuzující vůni a mnoha užitečným ...
- Marocké mandarinky jsou dobrou volbou, byly také dodávány na trh v sovětských letech. Plody jsou středně velké, šťavnaté, sladké, s tmavě oranžovou kůží, kosti v ovoci jsou velmi vzácné.
- Uprostřed zimy zrají mandarinky v Izraeli. Tato země dodává na trh sladké, bezsemenné ovoce, oblečené v tenké lesklé kůži. Jediné negativní - plody mohou být suché.
Pozor! Na trh přicházejí mandarinky i jejich hybridy. Nejsladší je Clementine - hybrid mandarinky a pomeranče. Má hodně semen, ale maso je velmi šťavnaté a sladké.
Jak si vybrat zralé mandarinky
Pouze zralé, sladké a bezsemenné mandarinky potěší svou chutí a vůní, ale jak správně vybrat takové ovoce, měli byste použít následující tipy:
- sladké ovoce jemandarinky jsou středně velké s jasně oranžovou kůrou, ale žluté plody mohou být také sladké;
- hustší plody se ukázaly být sladší, protože méně husté vzorky obsahují suché vlákno, mají malou šťávu a mnoho kostí;
- zploštělé a velké mandarinky jsou vždy kyselé;
Jak správně skladovat pomeranče v bytě
Šťavnaté a sladké pomeranče mohou být skladovány po dlouhou dobu, pokud poskytnete nezbytné podmínky: balení, určité ...
- Při výběru ovoce, měli byste se vždy podívat na kůry - sušené nebo pomalé kůry ukazují, že takový výrobek je již poškozen;
- otlučené a měkké ovoce bude také říkat, že mandarinky již začaly hnilost, jak bude naznačeno stopami plísní;
- ve zralém ovoci by se kůra měla snadno vzdalovat od dužiny;
- jasná citrusová vůně okamžitě ukazuje, že mandarinky jsou zralé;
- jestliže mandarinky mají nepřirozený lesk, pak by měl být nákup okamžitě opuštěn, s největší pravděpodobností takové ovoce je ošetřeno fungicidem, a taková chemikálie může vést k selhání ledvin.
Tip!Čím tmavší je mandarinka, tím je sladší.
Rychle a bez stříkání se učíme loupat pomeranč
Pomeranče - šťavnaté, světlé a neuvěřitelně zdravé ovoce. Obsahují velké množství železa, fosforu, draslíku, ...
Skladování mandarinek
- Udržujte potřebné mandarinkyv ledničce a nejlepší ze všech, pokud je dáte do prostoru s vysokou vlhkostí, takže ovoce nevyschne.
- Mandarinky musí dýchat, proto je neuchovávejte v plastových pytlích.
- Zakoupené mandarinky se skladují na větvi déle.
Důležité!Zralé mandarinky nelze dlouhodobě udržovat.
Salát ze 3 produktů denně
Příprava salátu pro každý den je rychlá a chutná, snadná a cenově dostupná. Bez pochyby, salát pro ...