Zmrazení cukety na zimu doma: osvědčené metody

V létě, kdy je na dachě mnoho cuket, ženy v domácnosti zmrazí zimu. Existuje mnoho vynikajících a osvědčených způsobů, jak tuto práci dělat doma. Proces je jednoduchý, obtíže obvykle nevznikají.

Pokud se vám podaří pěstovat bohaté plodiny cukety, musí být zmrazeny. Zelenina je bohatá na vitamíny a užitečné prvky, které tělo potřebuje v zimě. Existuje několik způsobů, jak zmrazit, každý hosteska vybere nejvhodnější možnost.

Příprava cukety

Pro řádné zmrazení zeleniny musí být splněny některé podmínky. Nejprve je třeba připravit cuketu. Proces je poměrně dlouhý, ale bezpečnost ovoce závisí na kvalitě vykonané práce.

Zelenina by měla být pečlivě vybírána pro zmrazení. Nezralé vzorky dokonale padnou, bez hniloby.

Pozor! Pokud má pokožka známky zkaženosti, nevyhazujte ovoce. Jsou vhodné pro další použití. Stačí odříznout poškozené oblasti a můžete pokračovat k další práci.

Před zmrazením cukety na zimu doma by měla být připravena zelenina. Postupujte takto:akce:

  • ovoce důkladně umyjte, stonek odstraňte;
  • zelenina se vysuší, očistí od semen a buničiny;
  • v případě potřeby odloupněte kůži.

Příprava kontejnerů

Výrobky mohou být zmrazeny různými způsoby. Nejprve je třeba připravit kontejner. Nejvhodnější možností je použití kontejneru. Ale v takových nádobách jsou výrobky skladovány dlouho.

Nejčastěji používají hostesky balíčky pro zmrazení. Pokud z nich odstraníte vzduch, může být ovoce skladováno po dobu 9 měsíců.

Metody zmrazování

Existuje několik způsobů, jak lze cuketu zmrazit na zimu. V závislosti na způsobu řezání zeleniny se mění i proces sklizně. Každá z možností si zaslouží zvláštní pozornost a často ji používají hostesky.

Důležité! Před vařením nemusíte ovoce rozmrazovat.

Zmrazování zeleniny v kruzích

Pokud chcete v zimě překvapit domácnost čerstvou cuketou, měli byste použít vynikající a osvědčenou metodu zmrazení. Ovoce dost smažit na pánvi a moci být podáván u stolu. Takové jídlo se okamžitě rozptýlí a připomene vám léto.

Proces provádění:

  1. Zabýváme se přípravou zeleniny. Squash umyl, oloupal, nakrájel na malé kousky.
  2. Ponořte ovoce do vroucí vody, vařte 5 minut.
  3. Hodit zeleninu do cedníku. Čekáme na odtok tekutiny.
  4. Jakmile kusy vychladnou, vložte je do sáčku, otřete je do lednice.

Zmrazování zeleniny v kostkách

Doma můžete snadno vařit perfektní směs dortů. Jídlo dost z mrazničky a můžete začít vařit.

Věnujte pozornost! Při zmrazování zeleniny odstraňte přebytečnou vlhkost. Jinak se cuketa stane bez chuti.

Proces provádění:

  1. Umyjte ovoce, oloupejte je, nakrájejte na malé kostičky.
  2. Nalijte zeleninu do misky, přidejte sůl. Pro 1 kg ovoce bude potřeba 40 g soli.
  3. Zeleninové kostky nechte pouze 20 minut, přebytečnou tekutinu odstraňte ubrouskem, cuketou nakloňte na plech.
  4. Vyjímáme polotovary v chladničce.
  5. Jakmile jsou kusy zmrazeny, nalijte je do balíčků, odstraňte je pro další skladování.

Mražená strouhaná cuketa

Jak zmrazit nakrájené ovoce je pochopitelné. Mnohé ženy v domácnosti dávají přednost sklizni strouhané zeleniny. Proces je jednoduchý, dokončení práce trvá jen půl hodiny. Jako výsledek, v lednici bude vždy zeleninové těsto, které lze použít k přípravě své oblíbené pokrmy.

Proces provedení:

  1. Promyjte squash dobře, oloupejte, nakrájejte na kousky střední velikosti.
  2. Strouhané ovoce.
  3. Výslednou hmotu zmáčkněte, přebytečnou kapalinu odstraňte.
  4. Těsto nakrájejte na balíčky, vložte do mrazáku.

Pomocí receptu z fotografie můžete snadnodělat polotovary na zimu. To vám umožní vařit vaše oblíbená zeleninová jídla a zacházet s celou rodinou s neobvyklými lahůdkami.

Zmrazená cuketa je poměrně jednoduchý proces. Hlavní je připravit zeleninu. Pro přípravky stojí za to si vybrat pouze zralé a celé ovoce. Na tom závisí kvalita mražené zeleniny a jejich skladovatelnost.

Při dodržení doporučení zkušených kulinářských specialistů bude možné uchovat plody po celou zimu, nasycení těla živinami.