Zmrazte hotové jídlo: kouzelnou hůlku!

Když po prázdninách je spousta jídla, není nutné jíst vše silou. Některé připravené pokrmy a pokrmy jsou zmrazeny a skladovány několik týdnů nebo měsíců déle.

Pravidla pro zmrazování od odborníků

V mrazáku můžete skladovat nejen syrové maso, ryby, polotovary a bobule. Pokud se vše provádí podle pravidel, mnoho hotových výrobků si zachová své příznivé vlastnosti pod vlivem chladu.

Konkrétně:

  • Krémové polévky /„čistý“ vývar.Pro přípravu těchto pokrmů můžete použít jakýkoliv základ - maso, ryby nebo zeleninu. Nejdůležitější je nepoužívat brambory, které se po rozmrazování promění v kaši. Ale krémová polévka nebo vývar je dostatečná k ochlazení, nalijte do nádobky na jedno použití a schovávejte se v mrazničce od několika dnů do měsíce.
Tip!

Takové nádobí není rozmrazeno na sporáku, ale v chladničce při teplotě + 4-6 stupňů.

  • Omáčka bez přídavku smetany.Nejběžněji zmrzlá bolognese, která se používá k výrobě těstovin. Udrží si čerstvost v mrazáku po dobu dvou až tří měsíců.
  • Solené ryby.Nejdůležitější je, aby se tuk uvolnil rostlinným olejem a zabalil do několika vrstev celofánu.
Důležité!

V této formě mohou být hotové nebo syrové ryby skladovány až 6 měsíců a produkce je velmi šťavnatá.

  • Kuřecí závitek.Doporučuje se tento pokrm zabalit ihned po uvaření lepící fólií a zakrýtmrazáku. Po 3 týdnech bude stále použitelný.

  • Domácí pečení.Málokdo ví, že takové pokrmy jako jablečný koláč, listové pečivo, štrůdl a další sladkosti ze suchého těsta dokonale snášejí nízké teploty. Jsou umístěny v mrazáku zcela vychlazené a zabalené v plastovém sáčku.
  • Vyprázdněte palačinky a plněné.Palačinky pro zmrazení, bezprostředně po vaření, jsou potaženy rostlinným olejem - to jim pomůže chránit před křehkostí a suchem. A když se bobule používají pro plnění, neměli byste zapomenout na škrob - přírodní zahušťovadlo. Udržujte čerstvost ne déle než dva týdny.

  • Tvrdé sýry.Nesmí být skryty v mrazáku v nasekané formě. V tomto případě se sýr „rozptýlí“ na malé kousky a ztratí veškerou chuť. Mělo by být skladováno buď jako celek, nebo strouhané na jemném struhadle.
Důležité!

Tento přípravek se používá pro těstoviny, julienne a jiné pokrmy. Doba použitelnosti - do dvou měsíců.

  • Kefir.Není nutné ho nalévat do nádoby nebo používat speciální nádoby. Tento nápoj bude uchováván po dobu jednoho měsíce v mrazáku v obvyklém balení. Pokud je to nutné, kefír rozloží na gázu na sklenici všech tekutin. Výsledkem je zakysaná smetana. Bude použitelný na další týden.

Pozor!

Basturma, suché klobásy aostatní sušené potraviny. Nedoporučuje se však uchovávat smažené nebo vařené maso v chladu - jejich chuť se zcela zkazí.

Pokud využijete všech tipů, můžete nejen zachovat čerstvost výrobků, ale také ušetřit čas na vaření oběda. To znamená, že více pozornosti lze věnovat rodině, přátelům a práci

.