Způsoby čištění pánve s nelepivým povlakem

Při výběru způsobu praní pánev s nepřilnavým povlakem nezapomeňte, že agresivní prostředky vám nepomohou. Tvrdé materiály, drátěné kartáče, suché abrazivní čisticí prostředky nejsou vhodné. Je nutné umýt nádobí jemně, měkkým hadříkem nebo houbou, vyhnout se intenzivnímu tření. V domácnosti se používají jak speciální domácí chemikálie, tak běžné předměty, které používáte denně.

Je nutné vyčistit pánev s nepřilnavou vrstvou uvnitř i vně. Nabízíme několik opatrných způsobů, které pomohou kvalitativně odstranit saze a zbytky spálených potravin bez poškození pánve.

Jednoduchá kapka gelu, ne více než

Metoda spočívá v promývání obyčejnou vodou kapkou promývacího gelu. Voda dokonale čistí pánev, pokud správně "chytit moment."

  1. Ihned po vaření vyjměte pánev z ohně a připravenou misku přeneste na jinou misku.
  2. Zapněte horkou vodu a mycí pánev opláchněte vnějškem kapkou mycího gelu.
  3. Nepřepínací povrch opláchněte vodou tekoucí vodou bez přidání gelu.
  4. Pokud nejsou zbytky potravin odstraněny, nalijte teplou vodu na pánev a počkejte hodinu.
  5. Po namočení opláchněte nádobí.

Samozřejmě, pokud je pánevvelmi špinavé a špatně spalované, nebudete schopni upustit kapku gelu, budou zde zapotřebí účinnější prostředky. Ale pro ženy v domácnosti, které sledují nádobí a řádně se o ni starají, je tato metoda nenahraditelná. Ano, oni to velmi dobře znají.

Pozor! Nelepivé povlaky se zhoršují z teplot nad 250 stupňů.

V případě potřeby zakupte domácí chemikálie pro čištění nádobí. „Cif“, „Domestos“, „Mr. Muskul“ vykonávají svou práci dokonale, pokud je na obalu zvláštní značka - pro nelepivé povlaky. Pravda, nejsme příznivci čištění potravin uvnitř chemikálií. Ale venku - prosím.

Slaná metoda

Víte, jak jste používali k čištění nádobí na smažení? Silná vrstva hrubé soli byla nalita na dno, umístěna do pece a zahřívána. Po ochlazení byla sůl odstraněna a dno misky bylo otřeno hadříkem. Voda se vůbec nepoužívá. Ani palačinky ani kotlety nejsou spáleny. Takže litinové pánve získaly nelepivé vlastnosti.

Metoda není vhodná pro moderní nelepivé nádobí, ale její podrobnosti byly brány jako základ. Sůl - dokonale rozpouští tuk, takže vařící osolená voda v pánvi po dobu 5 minut jej dokonale čistí.

Metoda může být různá - přidejte trochu sody do soli, to půjde rychleji.

Důležité! Kalcinace soli na suchém nelepivém povrchu je zakázána, postřik bude prasklý.

Sodná sůl do pečiva není horší než sůl v popularitě a schopnost rozpouštět tuk. Uhlík se odstraňuje ještě lépe. Řekneme to.

Jedlá soda: metody se změnami

Soda je základem celého arzenálu čisticích roztoků pro domácnost. Soda také pomůže vyčistit kuchyňské skříně od maziva. Zde jsou některé možnosti.

  1. 3 litry vody + 50 g sodovky. Použití směsi k vaření nádobí k čištění uvnitř.
  2. 3 litry vody + 50 g sody + 50 g hoblovaného mýdla. Zde může být mýdlo na prádlo nahrazeno mycím gelem. Použití pro vaření pánví s plným ponořením. Tento druh běžného čištění pro nelepivé povlaky a vnější stranu kuchyňského náčiní. Po umytí pod tekoucí vodou je nutné vařit hodinu.
  3. Složení č. 2 + lahvička ze silikátového lepidla. Použijte následující: všechny složky promíchejte, počkejte až do úplného rozpuštění. Ponořte pánev a vařte hodinu.
  4. Po opláchnutí. Metoda je nejobecnější ze všech generálů. Pokud není pánev po takovéto úpravě vyčištěna, měla by být odhozena, předmět není vhodný pro vaření.
  5. Perlivé nápoje, minerální vody jsou hotovým řešením pro čištění. Vyrobeno - jsou založeny na stejném sodu! Proto, odvážně nalít colu na pánvi, vařit, bude účinek, jako při práci se sody.

V roztoku sodovky můžete pánev namočit na noc, aniž byste se uchýlili k varu. Druhý den ráno ji opláchněte vodou. Ale v moderních domácích kuchyních je sotva vhodná mísa s nádobami namočenými přes noc. Ne esteticky a nekonzistentně, ne?

Důležité!Nedoporučujeme mycí pánev čistit kyselými roztoky - octem, kyselinou citrónovou a dalšími. Působí na nátěr negativně, pevnost při přetržení.

Výjimkou z kyselé metody je čištění vnitřního povrchu jablkem. Nakrájejte jablko ve dvou, lehce nakrájejte nařezaný povrch, dokud nevynikne šťáva, a po vaření otřete nádobí. S velkým množstvím sazí nefunguje.

Jak lékaři dělají

Zdravotníci někdy užívají drogy k jinému účelu, než je jejich účel. Peroxid bělí oblečení, čpavek odstraňuje skvrny, a pro elitní non-stick asistent, budete potřebovat speciální čističe. Jedná se především o lékařský alkohol, který usnadňuje čištění nečistot z křehkého povlaku. Trochu alkoholu na vatě, otřete - a připraven. Tuk a saze zmizí.

Službu také může poskytovat aktivované bílé nebo černé uhlí Polyphepan. Adsorbent se rozemele na prášek a nalije se do pánve. Expozice - 2 - 3 hodiny. Po opláchnutí vodou a všemi.

Co a jak postupovat, řekli jsme. Nyní pár slov o péči o nelepivé pánve.

Předcházení škodám a ztrátám na majetku

Správná péče je zárukou, že nebudete muset zvolit způsob čištění. Nezapomeňte na několik pravidel, která vám pomohou udržet nelepivé nádobí po dlouhou dobu:

  • Ihned po nákupu opláchněte nádobí pod teplou vodou, otřete do sucha.
  • před prvním použitímk pokrytí rostlinného oleje v tenké vrstvě. Poté, co není potřeba.
  • Používejte pouze gumová nebo dřevěná pádla.
  • Zabraňte prudkým změnám teploty.
  • Hořák by neměl mít větší průměr.
  • K čištění nepoužívejte abraziva ani tvrdé kartáče.
  • ihned přemístěte vařené jídlo.
To je celá jednoduchá péče, která prodlouží životnost vašich oblíbených pokrmů nelepivým povlakem.