V jakém směru fólie je nutné zabalit potraviny při pečení

Mnoho lidí rád peče různé pokrmy ve fólii, ale jen velmi málo lidí ví, kterým směrem fólie je třeba zabalit výrobky při pečení, aby byly chutnější. V tomto článku bude diskutováno vše, co jste o této metodě přípravy nevěděli.

Výhody potravinářské fólie

Fólie má pružnost a tepelnou odolnost. Je vyroben z jedlého hliníku, válcovaného do tenkých plechů.

Toto kulinářské zařízení se používá při pečení různých výrobků v peci:

  • maso;
  • ryby;
  • zelenina;
  • ovoce;
  • pečení.

Potravinový hliník nezpůsobuje alergické reakce a dobře vede teplo. Je zcela bezpečné, nepoškozuje chuť jídla a zajišťuje její bezpečnost.

Fólie je velmi tenká a pružná a trvanlivá, odolává vysokým teplotám.

Informace!

Nádobí vařená ve fólii se nelepí, stanou se šťavnatější a chutnější.

Takové zařízení má dvě strany - lesklou a matnou. Většina hospodyňek neví, jakým směrem zabalit potraviny před pečením v troubě.

Jaký je rozdíl mezi oběma stranami?

Fólie je k dispozici v rolích. Má jednu stranu matnou a druhou lesklou. Je to výsledek specifik výroby.takový výrobek.

Informace!

Aby se dosáhlo tloušťky rovnající se průměru lidského vlasu, je polotovar nejprve slepen ve dvou částech tak, aby fólie byla silná a pak válcovaná válcováním. Okamžitě se lisují dva listy, které se na sebe položí, takže se strany, které jsou umístěny dovnitř, stávají matné a vnější jsou lesklé.

Jediné, co odlišuje strany, jsou odrazové vlastnosti. Lesklá strana odráží světelný tok o 10% silnější než matný.

Která strana je vhodná pro pečení?

Řada hospodyň se dohaduje o tom, na které straně dovnitř a na které straně se má fólie umístit na plech nebo do formy. Někteří věří, že pokud je lesklá strana umístěna uvnitř, potraviny se pečou rychleji, protože mají vyšší odrazivost.

Někteří lidé tomuto faktu nepřikládají žádný význam a pokaždé zabalují výrobky různými způsoby. Další kategorie lidí zabalí výrobky do matné strany, protože lesklý by neměl přijít do styku s potravinami, protože při zahřívání hliník uvolňuje toxické látky.

Celá pravda o potravinové fólii

Mezi stranami neexistuje žádný rozdíl. Pro výrobu takového produktu se používá bezpečná slitina, která při zahřátí produkuje nevýznamné množství toxinů, které v těle nezůstávají.

Důležité!

Chcete-li připravit vynikající pokrm, člověk by si neměl zvolit strany, ale vytvořit vzduchotěsnost.

Rozdíl meziStrany se objevují pouze při pečení masa, kuřete a ryb. Tyto výrobky jsou lesklé a uzavřené matnou stranou nahoru. V tomto případě pečou dobře a nehoří.