Jak jíst fíky - zda ho čistit

Fíky - ovoce je ze středomořských zemí, více než jednou zmíněno ve spisech tří velkých náboženství - judaismu, křesťanství, islámu. Má několik jmen - obr, fík, víno. Fíky mohou přinést užitek i ublížit, protože obsahují jak velký počet užitečných stopových prvků, tak pokud existuje řada onemocnění, nebezpečný cukr. A fíky musí mít možnost vybrat si, čistit a jíst správně.

Jak si vybrat obr.

Hlavním problémem fíků je jeho krátká trvanlivost. To je dáno tím, že ovoce je sladké a má v něm otvor, skrz který mohou proniknout bakterie nebo larvy hmyzu dovnitř k buničině. Po sklizni zůstávají fíky po dobu nejvýše 2 týdnů jedlé, což ztěžuje provádění obchodování. Fíky jsou stále nezralé a snaží se prodat co nejdříve, ale často jsou zpožděné. Hlavními známkami zhoršení jsou velmi měkká kůže a kyselý zápach, což znamená, že fík začal kvasit. Skutečnost, že obr je zralý a připravený k použití, říká:

  • syté barvy (obvykle fialové fíky jsou dováženy na území zemí SNS, ale stále mohou být zelené, žluté a černé);
  • elastická kůže;

Důležité!

Tvrdé ovoce, říká, že byl oškubaný příliš brzy a už není zralý.

  • žádná forma,rány, praskliny, řezy na fících;
  • fíkový stonek musí být vysušen, nektar mu může prorazit, což naznačuje zralost ovoce;
  • vůně čerstvých fíků - sladká s bylinnou poznámkou;
  • Odborníci radí vybírat malé ovoce, protože jsou šťavnatější a zrnitější.

Nákupem fíků je třeba vytvořit nezbytné podmínky skladování. Aby byly fíky čerstvé a chutné co nejdéle, měly by být zabaleny do papíru, složeny v zásuvce a umístěny na chladném místě chráněném před slunečním zářením. Spodní části chladničky budou dělat, ale komora nebo suterén je lepší, protože je zde méně vlhkosti a nehrozí nebezpečí, že by chuť ovoce zkazila vůně mrazící jednotky. Ale i když jsou všechny podmínky splněny déle než 3-4 dny, neměly by být skladovány, doporučuje se použít obr. V den nákupu.

Nelze také vybrat kvalitní sušené fíky. Mělo by to být:

  • žádné skvrny;
  • poněkud mírné, ne přehnané;
  • matná béžová nebo ořechová barva;
  • mírně zploštělé;
  • bez kyselé chuti a vůně (je-li možnost vyzkoušet si ji dříve, než ji použijete);
  • s bílou patinou, která říká kupujícímu o vysokém obsahu cukru na obr. 1;

Sušené fíky mohou být skladovány v suterénu, ve spíži nebo ve spíži. Hlavní věc, že ​​tam byl suchý vzduch. V ideálním případě by měl být složen do sáčku a uložen do skleněné nádoby nebo dřevěné krabice s víkem. Doba použitelnosti není omezena, ale vyžadujeujistěte se, že na sušeném ovoci není žádná forma nebo hmyz nezačne.

Musím loupat fíky před jídlem

Sametová kůže zralých fíků je jedlá, lehce hořká, což příznivě odlišuje chuť zrnitého masa. Před jídlem je třeba fík umýt pod tekoucí studenou vodou a otřít do sucha. Je žádoucí řezat ovoce na čtyři části nožem, takže bude snazší jíst, stonek musí být odstraněn.

Pro dítě je však lepší jíst fíky bez kůže. K tomu je třeba snížit na polovinu fík a dát dítě s dezertní lžící. Nechte to z kůže, jako zmrzlinu v šálku.

Důležité!​​

Čerstvé fíky nebo bramborová kaše mohou být podávány dítěti ve věku od 6 let. Sušené ovoce - jeden a půl nebo dva roky. Je však důležité sledovat stav dítěte po prvním požití exotického ovoce, abyste zjistili, zda je alergický.

Jak správně jíst fíky

Čerstvé a šťavnaté zralé ovoce je samozřejmě velmi chutné. Nedoporučuje se používat po vydatné snídani nebo obědu. Ale fíky jsou skvělé pro roli snacking nebo jako přísada do misky, která přidává neobvyklé chutě na to. Měkká sladká chuť fíků kombinovat s mnoha produkty, to je přidáno k:

\ t
  • pečení;
  • přírodní jogurty;
  • omáčky;
  • ozdobte šunku;
  • sýrový talíř.

Zvláště zajímavá a oblíbená kombinace aroma je dodávka čerstvých fíků pod horkým sýrem (vhodné jako tvrdé a měkké druhy).Hlavní věc je nepřehánět ovoce v troubě. K tomu dejte poloviny nebo plátky fíků na plátek /lžíci sýra a posílejte do trouby zahřáté na 180 stupňů Celsia po dobu nejvýše 10 minut, je lepší zvolit horní část trouby. Uvařujte nejlépe na fólii nebo pečícím papíru.

Tipy

Fík je velmi texturní ovoce. Když je jíst, můžete cítit zrnko masa a jemnou pružnost kůže. Obyvatelé studených oblastí se zřídka setkávají s takovými vlastnostmi potravin, takže někteří mohou být poprvé odcizeni. Chcete-li ochutnat fíky, musíte jíst alespoň několik druhů ovoce.

Figo se nedoporučuje pro osoby s diabetem a syndromem dráždivého tračníku. Ten je způsoben mírným projímacím účinkem, který je vlastní jižnímu plodu.

Sušené fíky lze před jídlem navlhčit a nechat je 15 minut v teplé vodě.

Kromě sýrů a jogurtu s fíky se kombinují téměř všechny mléčné výrobky, zejména ty, které mají vysoký obsah tuku.

Fíky mohou být vařeny ve vodě, jakékoli ovocné šťávě nebo víně přidáním chutného anýzu, skořice a hřebíčku. Výsledkem bude nádherná orientální sladkost, zvláště příjemná a zdravá na podzim.

Fig je velmi bohatý na bílkoviny, draslík a hořčík, což je často doporučováno pro těhotné ženy.

Důležité!

Je zde škoda z fíků, obsahuje oxaláty, které jsou klidně odstraněny z těla zdravými ledvinami. Ale s ledvinamineúspěch, je lepší neohrožovat a opouštět ovoce, nebo používat fíky v minimálním množství.

Fíky jsou sladké, výživné, rychle se kazící ovoce, takže byste je měli pečlivě vybírat a neuchovávat je dlouho. Šupka z fíků je poměrně jedlá a dodává pikantnost chuti, omezení při její práci funguje pouze pro malé děti. Existuje mnoho způsobů, jak jíst fíky, to se hraje dobře s pečení, omáčky nebo mléčné výrobky. Je ale stále vhodné jíst čerstvý fík pro odpolední čaj nebo oběd.