Tyto jednoduché způsoby, jak ukládat záď nikdy nepovede k chybám v domě.

Chyby v kuchyni nejsou o nic méně hroznou hrozbou než vlhkost a jiné nepříznivé faktory. Nebezpečí spočívá v tom, že se rychle šíří a eliminují nezvané hosty. Jen pár dní, kolonie hmyzu může zničit vaše zásoby, usazování ve všech zrna najednou. Aby se předešlo těmto katastrofickým situacím, je nutné pochopit pravidla skladování sypkých produktů.

Jak skladovat obiloviny doma tak, aby chyby nezačaly

Ne každý kupující, kupující obiloviny, má podezření, že může být nakažen. Nekupujte produkty s ukončenou platností, i když za to prodejny nabízejí atraktivní cenu.

Poradenství! Po zakoupení nalijte cereálie a mouku do speciální nádoby. Uchovávejte balení ve formě sáčků.

Mnozí dělají chybu při skladování potravin v plastových pytlích. Tato možnost se jeví jako vhodná a ekonomická, ale skladování obilovin není žádoucí.

Skladovací kontejnery

Bezpečné skladování zahrnuje výběr vhodné nádoby. Každá hosteska by proto měla vědět, co přesně ukládat obilniny a mouku. Existují následující typy kontejnerů.

Hermetické nádoby

\ t

Kontejnery nejsou tak drahé, jak se objevují na první pohled. Doporučuje se zvolit obdélníkový kontejner, aby se nepořádal do kuchyňského prostoru. Tímto způsobem můžete umístit na sebe více kontejnerů a vytvořit řádek. Hlavní výhodou je těsnost. Pokud se plechovky časem deformují a začnou procházet vzduchem, pak je nádoba pevně uzavřena a spolehlivější. Ujistěte se, že zakryjete nádoby před slunečním zářením tím, že je vložíte do skříně. Postarejte se o obiloviny předem. Do každé nádoby vložte jeden bobkový list nebo loupaný stroužek česneku. Ani malý sáček soli nebolí. Jeho funkcí je absorbovat přebytečnou vlhkost.

Sklenice

Osvědčená cesta našich babiček ze sovětských časů. Je to také pohodlné a spolehlivé, ale zabere nějaký prostor. Pokud máte prostornou kuchyň, problém bude vyřešen. Najít je není těžké. Libovolné železářství bude poskytovat bankám různých velikostí. Ti, kteří nejsou spokojeni s jednoduchostí plechovek, mohou být vyzbrojeni kartáči a akrylovými barvami. Obilniny pak budou neporušené a interiér bude jiskřit jasnými barvami.

Plechovky

Jedna z nejlikvidnějších možností. Časem propouštěli vzduch a rzi. Musíte pochopit, že je to způsob, jak uložit pár.týdnů, nic víc.

Plastové láhve

Toto je nejoptimálnější možnost. Nemusí být zakoupeny, protože každá hospodyně najde pár plastových lahví k uvolnění. Proto nespěchejte a pošlete je do šrotu. Bezpečně uzavřený plast pomůže vyhnout se usazování brouků.

Doba použitelnosti

Krupice jsou dlouhodobě skladovány pouze tehdy, jsou-li pro ně vytvořeny příznivé podmínky. Chuť se samozřejmě časem mění, ale kvalita zůstává stejná. Doba skladování je několik měsíců, ale závisí na odrůdě samotné obilniny. Udržení v chladu může prodloužit trvanlivost. Pokud nemáte podmínky pro skladování, nemusíte okamžitě nakupovat velké množství sypkých produktů. Nepožívejte pachy a dlouho uloženou rýži, kukuřici, pohankové kaše. Mouka a krupice se uchovávají po celý rok v lednici. V každém případě kontrolujte svůj hmyz častěji.

Místo skladování

Skladovací prostor s chladnou teplotou by byl optimální možností skladování. Na parapet nedávejte obiloviny. Někteří chtějí uvolnit místo a umístit kontejnery do blízkosti okna. To je špatný tah. Paprsky slunce přinesou nejen hmyz, ale také houbu s bakteriemi.

Tipy pro skladování zádi

Každá záď bude uložena v oddělené nádobě, která musí být důkladně omyta, sterilizována a vysušena. Nejmenší kapka vody zničí celou nádobu nebo nádobu. Než zavřete víko nádoby, zakryjte hrdlo papírem a teprve poté víko otočte. Probezpečnostní opatření vedle kontejnerů mají sáčky naplněné solí.

Pokud se chyby již usadily ve vaší skříni, ležela levandule a kaštany na policích.

Pokud jde o vlhkost vzduchu, neměla by být vyšší než 70%. Prudký nárůst teploty může vést k poškození potravin. + 15-18C - optimální skladovací teplota.

Pravidla pro skladování cukru a mouky

Velké pytle o hmotnosti 10 kg se nikdy neuchovávají na podlaze, jakkoli je to pro vás vhodné. Musí to být stánek. Od škůdců zachrání citrónovou kůru. Vložte kusy do sáčku a problém je vyřešen. Plátěné tašky na mouku a cukr, můžete si sami šitím na horní části strun pro pohodlí. Pre-bag je namočen ve slaném nálevu a sušen bez oplachování. To je spolehlivá ochrana proti hmyzu.

Vlhkost by neměla překročit 75%. V opačném případě dojde k lisování.

Lidová tajemství záďového úložiště

Zkušení ženy v domácnosti doporučují po zakoupení obiloviny na chvíli umístit do chladničky, nebo je vložit do trouby. Nejvhodnější způsob, jak toho dosáhnout, je v zimní sezóně. K obilovinám nezabírají místo v mrazáku, jsou vyjmuty na balkon. To vše se provádí za účelem odstranění možných škůdců, protože teplo a zima je pro ně destruktivní.

Každá hospodyně má svá vlastní tajemství a skladovací triky. Ale tady jsou ty nejběžnější.

  1. Kovová lžička nebo malá část fólie je ponořena do nádob s krupicí a moukou.
  2. chyby jsou citlivé na citronovou kůru.
  3. Pálivé papriky vložte do nádoby s rýží. Zbaví se hmyzu a nedovolí, aby se záď nasákla cizími pachy.
  4. Sušené květy měsíčku přicházejí vhod, aby odradily chyby.

Tyto tipy používejte v každodenním životě a řádně volte skladovací kontejnery. Pak takový problém jako chyby, nebudete se bát.