Jak skladovat kosmetický a jedlý kokosový olej

Kokosový olej je populárním a nějakým způsobem univerzálním produktem. To je často používáno ve vaření, přidávat do krémů, dortů a omáček. Aktivně používejte přísadu do výroby kosmetiky: existuje obrovské množství masek, šamponů a balzámů, které zahrnují kokosový olej.

Při správném skladování multifunkčního výrobku je možné zachovat všechny jeho příznivé vlastnosti a prodloužit jeho trvanlivost.

Je důležité vědět! Kokosový olej je přírodní produkt, který zlepšuje stav vlasů a pokožky.

Krátký vzdělávací program o produkci

Kokosový olej je produkt rostlinného původu, který je extrahován lisováním za tepla. Pro výrobu léčivých tekutin používají technologičtí experti pouze sušenou kokosovou buničinu.

Metoda lisování za studena se používá mnohem méně často, při výrobním procesu se používá pouze kokosová kopra. Výrobky lisované za studena jsou mnohonásobně dražší, jen zřídka se nacházejí na pultech obchodů.

Výsledná látka obsahuje největší množství kyseliny laurové, myristové a kyseliny palmitové.

Způsob skladování kokosového oleje je nejčastěji uváděn na obalu již balených výrobků.

Další pokyny pro skladování

\ t

Přírodní olejby měl být skladován doma pouze na tmavém místě, kde přímé sluneční světlo neproniká. Při neustálém pronikání kyslíku nebo jasného světla se přírodní produkt začíná zhoršovat, což může vést k otravě jídlem nebo k různým druhům alergických reakcí.

Po získání cenného nákupu se doporučuje umístit na tmavém místě za určitých podmínek:

  • vlhkost by neměla překročit 60%;
  • Teplota by neměla být vyšší než +20 ° C.
Prodávající, který distribuuje výrobky, jistě vyvolá další požadavky na zachování. Kokosový tuk může být skladován v pevném i kapalném stavu, což neovlivňuje jeho trvanlivost. Stojí za to zvážit, že:

  • Nerafinovaný olej se považuje za velmi rozmarný výrobek, pokud jde o podmínky skladování. Skladovatelnost po otevření je 1 rok, při teplotách do +7 ° C.
  • Výrobky druhé (horké) rotace se nejčastěji používají při vaření. Aby si ingredience zachovala svou čerstvost, měli byste ji určitě umístit na chladné místo, například do chladničky.
  • Skladování přírodní látky v mrazničce jej činí tvrdším a hustším.

Pokud je to nutné, měli byste zvolit správné množství produktu a roztavit ve vodní lázni, aby se olej stal kapalným.

Vybíráme kontejnery

Vynikající možností pro skladování přírodního produktu je skleněná nádoba s víkem s pevným těsněním, které by v žádném případě neměloprojít vzduchem. S neustálým přístupem kyslíku se kompozice nemění k lepšímu.

Pokud je přírodní látka nakoupena v ampulích, které jsou úhledně zabaleny v lepenkové krabici, nesmí být obal zlikvidován. Karton slouží jako ochrana před slunečními paprsky, s konstantní expozicí, které je kvalita nevyhnutelná.

Doporučuje se používat již otevřené ampule do 12 hodin. Je-li olej nakoupen hmotnostně a balen do plastových boxů, je lepší ho nalít do skleněných lahví.

Při nákupu kokosového oleje lisovaného za studena při správném zabalení může být uložen na obalu, který byl původně dodán výrobcem.

Pokud si přejete udržet kvalitu po delší dobu, doporučujeme vypustit veškerou olejovou kapalinu do jedné tmavé skleněné nádoby. Nádrže musí být čisté a suché.

Jsou-li v prostředku konzervační látky, nemá smysl vylévat látku do jiné nádoby.

Pozor! Nejlepší skladovací kontejnery jsou tmavé skleněné lahve.

Známky poškození

Před každým použitím by měl být kokosový olej zkontrolován na čerstvost. Pokud nedodržíte základní pravidla skladování, brzy zjistíte následující změny:

  1. Výrobek má hořkou chuť (aktivní oxidační fáze).
  2. Vyfukuje nepříjemný a ne charakteristický zápach.
  3. Má zářivě nažloutlý odstín.

Kvalitní výrobek má bílý odstín v pevném stavu atransparentní bílá v kapalném stavu.

Metoda domácího vaření

Příprava kokosového oleje doma je snadná. Zde je sled akcí:

  • Vezměte kokos, odstraňte z něj drť.
  • Strouhejte ho.
  • Z výsledné masy zmáčkněte mléko a dejte kapalinu na pomalý oheň.
  • Po několika minutách od začátku varu hmoty se tvoří sraženiny bílého oleje, které pak musí projít gázou.

Olejová kapalina se skladuje ve skleněných lahvích s těsnými (nekrutými) zátkami. Je nežádoucí uchovávat přírodní produkt při pokojové teplotě. Nejvhodnější je dát ho do chladničky nebo dokonce do mrazicí sekce.

Domácí olej používejte krátce, až 14 dní.

Domácí kokosový olej je nejlepší složkou pro vlasové masky a šampony. To pomůže nejen vyrovnat se s problémovou kůží, ale také posílit imunitní systém, zlepšit stav vlasů a výrazně snížit váhu.

Je nezbytné podrobně prostudovat pravidla pro skladování přírodního produktu, pokud jsou na obalu. Pokud chybí, je olejovitá látka skladována na chladném a tmavém místě. Se správným skladováním a dodržováním všech tipů může kokosový olej po dlouhou dobu zachránit všechny své výhodné vlastnosti.