Jak udržet zelené cibule čerstvé na zimu

Pokud také chcete přidat greeny do různých pokrmů, pak byste měli být znepokojeni tím, jak zachránit zelené cibule, abyste si mohli vychutnat jeho kořeněnou chuť kdykoliv během roku.

Není vždy možné dovolit utrácet peníze v offseason na spoustu čerstvé cibule, zejména pokud potřebujete jen pár peří, aby se váš oblíbený salát - je to stojí za to koupit celou partu pro ně? Thrifty hosteska musí být připravena doma greeny na zimu a ochotně sdílet tajemství s ostatními.

Přípravná fáze

Skladování čerstvé cibule doma začíná přípravou surovin. Zkušení ženy v domácnosti kategoricky nedoporučují mytí zeleně, protože pouze zcela suchá rostlina může být řádně uložena: peří a samotná žárovka jsou příliš vodnaté. Pokud jste ale přesvědčeni, že v chladničce by měly být pouze čisté výrobky, proveďte následující:

  1. Nalijte studenou vodu do mísy, vložte do ní čerstvé cibule, umyjte kusy špíny.
  2. Protřepejte, naneste v tenké vrstvě na hadřík.
  3. Mírně přebytečnou vlhkost na peří.
  4. Nechte uschnout na čerstvém vzduchu půl hodiny.

Metody skladování

Předtím byly doma greeny chovány po dlouhou dobu v těsně uzavřených dřevěných, kameninových nádobách, které je nesly.ve sklepě, ledovci, dalších chladných místech. V současné době existuje několik způsobů, jak udržet čerstvé cibule čerstvé v chladničce tak dlouho, jak je to možné.

Jak dlouho nezkazí a neukládá své vlastnosti? Zelené cibule - prané a sušené - uchovávány v chladničce při teplotě do 4 ° C po dobu přibližně tří týdnů. Pokud ochlazujete bylinky doma na teplotu 0 ° C, lze skladování prodloužit až na 2 měsíce. Hlavní věc - vybrat správné balení.

Je nemožné udržet tuto delikátní zeleninu v chladničce otevřenou, ani nemá rád těsné zabalení. V prvním případě stonky cibule okamžitě ztrácejí vlhkost, stávají se žlutými a suchými, v druhém případě se trubkovité peří rozpadá a zhoršuje a celá rostlina se začíná hnilo z nadměrné vlhkosti.

Skleněné obaly

Pro dlouhodobé udržení cibulového peří, aby se zachovala vůně a zářivě zelená barva, opatrně umístěte zeleninu do skleněné nádoby a pevně ji utěsněte. Kolik cibule je uloženo v této formě? Ne méně než měsíc.

V žádném případě by se stonky neměly ohýbat a ždímat: na poškozených místech se rychle začnou zhoršovat, takže doma je skladování v plechovkách vhodné pouze pro cibuli s malým peřím.

Plastové sáčky

V plastovém sáčku lze cibuli uchovávat doma čerstvě několika způsoby.

  • Zatřepejte lukem z hrudek nečistot nebo omyjte způsobem popsaným výše. Zabalte celou rostlinu do papíru, lehce ji navlhčete spreji, vložte ji do plastových sáčků apošlete do lednice. Papír by měl být tlustý a nesmí se odtékat od vlhkosti. Nepoužívejte voskový papír, noviny, kraftový papír je nejlepší.
  • Pečlivě znovu sestavte rostliny připravené ke skladování, odstraňte žluté, zkažené stonky. Pečlivě navlhčete kořeny ve vodě a spolu s cibulí je zabalte do vlhkého hadříku z tkaniny, nejlépe z přírodního materiálu. Zabalte celou zeleninu do papíru, na několika místech ji navlékněte nití, opatrně ji složte do plastového sáčku, vložte ji do krabice na zeleninu. Optimální trvanlivost je jeden měsíc.
  • Velmi často bezprostředně po vložení zelení do chladničky se uvnitř celofánu objeví kapky kondenzátu, které mohou zkrátit životnost zelených listů. Aby se zabránilo hromadění vlhkosti uvnitř sáčku, zchlaďte polyethylen před tím, než do něj vložíte cibuli.
  • Dlouhé stonky jsou lépe zabalené do lepící fólie a vloženy do plastových sáčků, pro větší pohodlí můžete zeleninu rozdělit na dávkové svazky. Nezapomeňte propíchnout film párátkem, aby rostlina „dýchala“. V chladničce se cibule uchovává čerstvá v takovém obalu po dlouhou dobu - jeden a půl měsíce.

Zmrazování

Zelenou cibuli lze zmrazit na zimu: skladování bylin v mrazničce podstatně prodlužuje dobu jejího použití až o šest měsíců. Také během hlubokého zmrazení je v rostlině uloženo asi 90% vitamínů, což je v zimě velmi důležité.

Cibuli opatrně umístěte do speciálních nádob.nebo tašky, které se nebojí nízkých teplot. Obyčejné plastové sáčky v mrazničce jsou křehké, takže je lepší nemrznout v nich zeleninu.

podnikaví hostesky a zde našli cestu ven: používají plastové láhve pod vodou pro nádobu, důkladně omyjí a suší.

​​

V plastových lahvích je lepší zmrazenou cibuli zmrazit: je vhodnější ji použít při přípravě teplých jídel.

Vyberte si nejlepší způsob, jak uložit zelenou cibuli a vychutnat si její pikantní chuť po celý rok.