Jak udržet čerstvé okurky déle

Jak jsou čerstvé okurky chutné - a předkrm je vynikající a díky nim získávají saláty jedinečnou chuť a vůni! Jediná smutná věc je, že zdravá zelenina není snadné udržet doma čerstvá: rychle ztrácí vlhkost, zamračuje se, začíná žloutnout a rychle ztrácí svou nutriční hodnotu. V letním období je tato nevýhoda nutná k tomu, abyste se zapojili do konzerv, marinování a moření. Pouze nejzkušenější ženy v domácnosti vědí, jak zachovat čerstvé okurky po celou zimu. Obraťte se na ně s žádostí o radu.

Správný výběr je zárukou zachování

Nemyslíme si, že si v supermarketu koupíte okurky pro dlouhodobé skladování. Tato možnost není zcela vhodná. Vhodnější zelenina nakoupená na trhu, ještě lépe - pěstovaná na vlastní chalupě. Dobře udržované produkty, pečlivě vybrané během sběru ze zahrady. Volba trhu je o něco horší, protože není možné se ujistit, že zelenina není při přepravě zraněna.

Pokud se rozhodnete zachovat plodiny před novým rokem, je lepší, abyste přípravek neodložili: stačí, aby zelenina stála několik dní při pokojové teplotě, aby se stala nevhodnou pro dlouhodobé skladování doma. Zelenina proskladování na zimu musí být nejčerstvější, elastické, jasně zelené barvy, s hustou kůží a bez sebemenšího poškození.

Neumývejte okurky žádným způsobem: pokud chcete, aby déle ležely čerstvé, zvolte pouze čisté a suché kopie. Faktem je, že plody mají speciální naprašování - vlastní ochranu před hnilobou.

Dalším důležitým aspektem je určitá odrůda. Ne každá odrůda přežije dlouhou trvanlivost: bude moci vydržet až do příštího roku:

  • "Charkov";
  • „konkurent“;
  • Nezhinsky;
  • Sadko;
  • "přehlídka";
  • Kustovoy.

Mějte to na paměti při nákupu semen.

Skladování v chladničce a ve sklepě

Pokud plánujete hodovat na čerstvých okurkách v příštích 5 dnech, pak si nemůžete vzpomenout na lednici. Pokud jsou řádně shromážděny a položeny Zelentsy, jsou dokonale zachovány při pokojové teplotě.

  • Umístěte ovoce do lepenkové krabice, přikryjte lepící fólií a na několika místech propíchněte párátkem.
  • Je lepší vyjít do temné skříně nebo skříně, kde teplota nepřesahuje 15 ° C.

Chcete-li zachránit sklizeň déle - připravte si místo pro skladování v chladničce: nízká pozitivní teplota v liště na zeleninu pomůže ovoce vydržet čerstvý bez obalu po dobu přibližně jednoho týdne.

Možnosti balení

Neuchovávejte obal do jednoho měsíce, pokud ho nepoškozíte. Uvnitřnení to obyčejný vzduch, ale oxid uhličitý, který neumožňuje množení různých bakterií a hub.

Neuchovávejte ovoce připravené pro dlouhodobé skladování v jednom oddělení se zralým ovocem, zejména banány, jablky, hruškami: velkoryse „distribuují“ ethylen všem svým sousedům, což urychluje dozrávání ovoce.

Správně zvolené obaly prodlužují okurky na dobu použitelnosti až několik dní nebo dokonce týdnů, pokud teplota v chladničce nepřekročí určitou úroveň.

Zeleninu vložte do plastových sáčků, ale nevazte je, ale jednoduše zakryjte vlhkým hadříkem - doba použitelnosti se zvýší na 10 dní. Pokud se stále rozhodnete uzavřít plastový sáček, nezapomeňte do něj vytvořit malé otvory, aby zelenina mohla „dýchat“ bez překážek. V opačném případě kondenzát shromážděný uvnitř rychle zničí všechny sebrané produkty.

Chtěli byste prodloužit skladování zelených listů v chladničce až na dva týdny - zabalte je do papírových ubrousků a nalepte je do celofánu.

Místo polyethylenu si můžete vzít skleněnou nádobu s nylonovým víčkem.

Zelentsy v bílkovinách není receptem, ale metodou

Nabízíme Vám další jedinečný způsob, jak ukládat okurky: chránit je neobvyklým filmem.

  1. Jemně umyjte a osušte každou zelenou látku ubrouskem.
  2. Na povrch naneste šlehačku.
  3. Když film zaschne, položte okurky na polici pro skladování zeleniny - specifický "obal" umožní dlouhou dobu zadržet vlhkostuvnitř výrobku.
  4. A pokud jsou takto zpracované plody zavěšeny ocasem v suchém suterénu, mohou se dokonce setkat se zimou na vašem stole.

Z času na čas se ujistěte, že jste plodinu zkontrolovali. Okamžitě odstraňte nažloutlé měkké ovoce. Pokud si všimnete skvrn, hlenu na povrchu - okamžitě odstraňte.

Další jednoduchý a nenákladný způsob skladování poskytne ledovou vodu.

  • Nalijeme ledovou studenou vodu do podnosu, sníží okurky ocasem dolů, aby byly 2 cm ve vodě.
  • V chladničce udržujte teplotu kolem + 2 ° C a denně vyměňujte vodu.

Tato metoda umožní, aby se čerstvá zelenina hodila na dlouhou dobu - déle než měsíc, a pokud je připravíte v pozdním podzimu, můžete zachytit zimu. Během skladování vybraných okurek by teplota v chladničce neměla klesnout na 0 ° C, aby se plody nestaly měkké a nezačaly být pokryty hlenem.

Může zmrazit?

Existuje také pozitivní zkušenost s uchováváním takové vodnaté zeleniny na zimu v mrazáku. S hlubokým zmrazením jsou skladovány až 9 měsíců.

Nakrájejte zeleninu na kroužky, rozprostřete je v jedné vrstvě na podnos, zmrazte.

Balení do speciálních plastových sáčků, plastových obalů, které se používají pro výrobu salátů.

Další metody skladování

\ t

Neexistuje žádné místo v chladničce - balení okurky ve sklenici, prostě nezapomeňte sterilizovat. Ovoce důkladně umyjte z hrudek země, otřete do sucha (prostě nevymyslete.)oříznout ocasy!), naplnit je tříčtvrtinovou kapacitou. Zajistěte mezi nimi malý kousek svíčky, zapálte ho, dokud hoří, pečlivě ho navíjejte. Čím déle svíčky hoří, tím větší bude v bance oxid uhličitý, což prodlužuje životnost vašeho sochoru.

Skvělým místem pro uložení okurek pro zimu domu je suchý sklep, sklep. To nikdy mínus teploty, které jsou tak škodlivé pro vodní plody, je neustále větrané, není vysoká vlhkost. Pokud máte takový ideální pokoj, snažte se v něm udržet plodiny.

Udělej to správně:

  1. Nejprve položte na dno keramického válce nebo smaltované nádoby vrstvu čistého písku.
  2. pevně pokládejte okurky v jedné vrstvě.
  3. přikryjte pískem, střídajte každou vrstvu zeleniny s pískem.

Nebo zabalte každé ovoce co nejlépe do papíru, vložte vše do těsného plastového sáčku, navázejte jej, opatrně propíchněte polyethylen tak, aby se uvnitř nehromadila vlhkost.

Teplota v suterénu domu by neměla vzrůst nad + 4 ° C, pak se skladovatelnost zvýší na jeden měsíc.

Dlouhodobě neumožňuje zkazit čerstvou zeleninu a stolní ocet:

  • na dně připraveného skla nebo smaltované nádoby nalijte ocet, dejte dřevěnou mřížku tak, aby se zelení nedotýkaly kapaliny, dejte na ni promyté ovoce;
  • Kapacita pevně zavřete víko a odešlete do chladné místnosti (suterénu, skladovací místnosti), kde budou okurky uchovávat čerstvé až 2 měsíce.

Pokud učisté řeka teče poblíž vašeho domu, využijte zkušeností našich babiček.

  1. Umístěte zeleninu do dřevěného sudu (musí projít vodou), pevně zavřete.
  2. Ponořte nádrž do vody a pevně ji upevněte tak, aby vaše plodina nešla do vzdálené cesty.
  3. Zajistěte, aby se kal ze dna řeky z času na čas nedostal do sudu, vytáhněte jej k povrchu a nedotýkejte se ovoce.

Některé hostesky doporučují umístit zeleninu do sítě namísto hlavně, ale po dlouhou dobu, aby zůstaly plody čerstvé, není příliš úspěšné: takové balení nebude schopno chránit okurky před mechanickým poškozením.

Všechny metody jsou dobré, vyberte si a vychutnejte si neobyčejnou chuť čerstvých okurek z vlastního zahradního lůžka i v silných mrazech!